Erste Group extinde mandatul de CEO al lui Andreas Treichl până în 2020

C.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2015

Erste Group extinde mandatul de CEO al lui Andreas Treichl până în 2020

Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a extins mandatul lui Andreas Treichl ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii austriece până la mijlocul anului 2020, informează un comunicat al băncii.

Friedrich Rodler, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Erste Group, a subliniat că decizia instituţiei a fost luată pentru a se asigura că Erste Group, avându-l la conducere pe Andreas Treichl, îşi va continua parcursul de succes într-un mediu competitiv care se modifică constant şi este continuu sub presiunea autorităţilor de reglementare.

"Sunt foarte fericit că domnul Treichl a fost de acord să continue în această poziţie. Mai ales în ultimii ani, el a dovedit cât de important este să adopţi decizii clare, o strategie urmărită în mod constant şi să adaptezi în mod constant compania la solicitările noilor clienţi", a adăugat Rödler.

Andreas Treichl îşi va păstra funcţia de director general al Erste până la 30 iunie 2020.

Andreas Treichl, în vârstă de 63 de ani, este Chief Executive Officer al Erste Group Bank AG din 1997. A studiat Ştiinţe Economice la Universitatea din Viena şi şi-a început cariera bancară în 1977 la Chase Manhattan Bank din New York, ca analist de credite. A continuat să lucreze pentru Chase în diferite funcţii de conducere la Viena, Atena şi Bruxelles. În 1994 a fost numit membru al Consiliului de Administraţie al Erste Österreichische Spar-Casse şi la 1 iulie 1997 a fost ales preşedinte al Consiliului.

Sub conducerea sa, grupul a devenit unul dintre cei mai importanţi creditori din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu peste 16 milioane de clienţi. În primul semestru din 2015, profitul net al Erste a urcat la 487,2 milioane de euro, iar indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a ajuns la 11,3%, potrivit Agerpres. Venitul operaţional a scăzut cu 0,7% în primele şase luni din acest an, la 3.399,4 milioane de euro, pe fondul menţinerii unui nivel scăzut al dobânzilor în CEE, în timp ce profitul operaţional s-a situat la 1.502,6 milioane de euro.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajaţi, care deservesc 16,6 milioane de clienţi în 2.900 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb