eSky.ro: Grecia, Spania şi Italia au fost principalele destinaţii ale românilor în această vară

F.D.
Miscellanea / 16 septembrie

eSky.ro: Grecia, Spania şi Italia au fost principalele destinaţii ale românilor în această vară

Românii şi-au petrecut vacanţele de vară din acest an în principal în ţările mediteraneene, cu Grecia, Spania şi Italia în topul preferinţelor. Conform datelor de pe platforma de călătorii eSky.ro, aceştia au ales în majoritatea cazurilor să se cazeze în proprietăţi de 3 şi 4 stele, iar preţul mediu al unui pachet dinamic de vacanţă, incluzând zborul şi hotelul, a fluctuat în jurul valorii de 360 euro/ persoană pentru o excursie de şapte zile. Românii au vizitat Italia în grupuri de două persoane, în timp ce grupurile de patru persoane au zburat către Emiratele Arabe Unite.

Sosirea toamnei marchează sfârşitul simbolic al vacanţelor, în care mulţi dintre compatrioţii noştri au plecat între iunie şi august 2024. Analiştii platformei de călătorii eSky.ro au verificat unde au călătorit cel mai des utilizatorii săi în această vară, cât au plătit pentru vacanţele cu pachete de zbor şi cazare şi în ce hoteluri au stat.

1. Grecia

Destinaţia verii a fost Grecia. 31% dintre românii care au călătorit cu eSky.ro şi-au organizat vacanţele în această ţară din sud-estul Europei. Cele mai populare locaţii au fost Creta, Corfu, Zakynthos, precum şi Agios Georgios (Santorini) şi Mykonos. Cele mai ieftine excursii au fost raportate pentru Corfu, unde preţul mediu al unei rezervări a fost de 461 euro/persoană pentru un pachet dinamic de şapte zile, incluzând zbor şi hotel. În schimb, cei care au vizitat Platanias în Creta au cheltuit cel mai mult pe vacanţele în Grecia: o excursie în acest oraş de coastă din regiunea Chania i-a costat aproximativ 986 euro/persoană pentru o săptămână. Locaţii precum Hersonissos, Corfu, Zakynthos, Santorini şi Mykonos au fost rezervate de obicei pentru două persoane adulte, în timp ce în Platanias, Georgioupolis şi Chania, s-a călătorit în grupuri de trei persoane (familii cu copii). Majoritatea au optat pentru hoteluri de 4 şi 3 stele, cumpărând doar micul dejun sau demipensiune, mai rar all-inclusive.

2. Spania

Spania rămâne populară de ani de zile, găzduind 16% dintre utilizatorii eSky.ro în sezonul vacanţelor de vară. Românii s-au odihnit pe Costa del Maresme (Santa Susanna, Barcelona), în Mallorca (Palma de Mallorca, Calvia), în Insulele Canare (Santiago del Teide, Adeje), Costa Dorada (Salou, Vila-seca), Costa del Sol (Torremolinos) şi Costa Brava (Lloret del Mar). În Lloret de Mar, s-a plătit cel mai puţin pentru un pachet de vacanţă, 315 euro/o persoană pentru 7 zile. Pe de altă parte, o excursie de 7 zile în Palma de Mallorca a fost cu aproximativ 440 euro mai scumpă. În Costa Dorada şi Costa del Sol, românii şi-au organizat vacanţele cu două persoane adulte, în timp ce pe Costa del Maresme şi Costa Brava au petrecut timp în grupuri de câte trei persoane - prieteni sau familie. În Mallorca şi Insulele Canare, în schimb, au dominat excursiile pentru patru persoane. Cele mai populare opţiuni de cazare în Spania au fost cele de 4 stele, cu două mese incluse.

3. Italia

În vara anului 2024, 12% dintre călători şi-au rezervat vacanţa în Italia. Cele mai populare destinaţii au fost Rimini, Catania, Bologna, precum şi Roma şi Milano. Dintre acestea, Bologna s-a dovedit a fi cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, deoarece călătorii au achiziţionat pachete cu zbor şi cazare la mai puţin de 390 euro/persoană, iar o astfel de vacanţă a durat în medie 7 zile. La polul opus se află Catania şi Milano, unde costul unei excursii de şase zile, cu zbor şi hotel, a oscilat în jurul valorii de 500 euro/persoană. - Italia atrage românii ca un magnet, în special cuplurile. Numărul mediu de clienţi pe o singură rezervare aici este de două persoane, ceea ce reflectă modul în care această ţară este privită: ca destinaţie fermecătoare şi bogată în cultură - spune Diana Hăprean, expert al platformei eSky.ro. Ea adaugă că românii preferă să se cazeze în unităţi de 3 şi 4 stele, de obicei cu mic dejun inclus.

4. Cipru

Rezultatul de 11% în numărul total de rezervări între iunie şi august plasează Cipru imediat în spatele podiumului. În timpul verii, românii au preferat să zboare către Larnaca, precum şi către Ayia Napa, dar şi Paphos, Oroklini şi Polis au fost destinaţii populare. Polis, împreună cu capitala, Larnaca, şi Ayia Napa au oferit cele mai ieftine vacanţe, românii plătind în jur de 450 euro/ persoană pentru un pachet de zbor şi hotel pentru o şedere de o săptămână. Pe de altă parte, cei care şi-au organizat vacanţele în Paphos au trebuit să se aştepte la un cost de aproximativ 850 euro/persoană. Majoritatea au călătorit în grupuri mici de două persoane, cu excepţia Ayia Napa, unde au călătorit de obicei trei adulţi. Hotelurile de 3 şi 4 stele cu mic dejun inclus au fost preferate în Cipru, iar a doua cea mai populară opţiune a fost all-inclusive.

5. Turcia

Turcia, precum Cipru, a reprezentat 11% din totalul rezervărilor. Vacanţele în Turcia au dominat în oraşe precum Alanya, Antalya şi Istanbul. - Dintre aceste destinaţii, Antalya a avut cea mai avantajoasă ofertă de preţ, cu o medie de 350 euro/persoană pentru şapte zile. Totuşi, costul pentru celelalte două destinaţii (Alanya şi Istanbul) nu a fost mult mai mare. Pentru o vacanţă în Alanya sau Istanbul, românii au plătit în jur de 410 euro/persoană pentru o durată similară a excursiei - afirmă Diana Hăprean. Alanya şi Antalya au fost vizitate în principal de grupuri de trei persoane, românii fiind însoţiţi, de obicei, de copiii lor. În schimb, Istanbulul a fost prima alegere pentru adulţii care călătoreau în grupuri de două persoane. Spre deosebire de alte destinaţii, în Turcia, românii au ales în majoritatea cazurilor opţiunea all-inclusive, preferând frecvent hotelurile de 5 stele.

6. Malta

O parte dintre românii care au călătorit în străinătate vara aceasta au decis să îşi petreacă vacanţa în Malta. Pentru o vacanţă de cinci zile în Sliema, s-au cheltuit aproximativ 400 euro/persoană pentru un pachet dinamic cu zbor şi hotel. Pe de altă parte, în Qawra, costul unei astfel de excursii a fost deja de peste 500 euro/persoană. Interesant este că în Qawra, numărul mediu de călători pe o singură rezervare a fost de patru persoane (toţi adulţi sau părinţi cu copii), în timp ce în Sliema au călătorit în principal câte două persoane. În aceste destinaţii, cele mai populare opţiuni de cazare au fost hotelurile de patru stele, cu mic dejun inclus.

Emiratele Arabe Unite

- Spre deosebire de anii anteriori, vara lui 2024 a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de pachete de zbor şi cazare către Emiratele Arabe Unite. Această creştere se datorează în mare parte campaniei noastre online şi outdoor, care a promovat cu succes Dubaiul ca destinaţie pe tot parcursul anului pentru călătorii români, subliniind atractivitatea sa pentru cei care caută atât lux, cât şi experienţe diverse - afirmă Diana Hăprean.

Dubai şi Abu Dhabi sunt cele mai populare destinaţii, Dubaiul situându-se pe primul loc. Preţurile pachetelor de vacanţă în aceste două oraşe sunt apropiate şi variază între 380 euro şi 445 euro/persoană pentru sejururi de aproximativ 6-7 zile. Românii au călătorit în Emiratele Arabe Unite în grupuri de patru persoane, majoritatea familii, optând pentru cazare în hoteluri de 4 şi 5 stele, alegând în principal opţiunea doar cu mic dejun. - Vizitarea EAU în timpul verii oferă avantaje unice, inclusiv mai puţini turişti la atracţiile populare şi oferte excepţionale pentru cazări de lux. Experienţele de interior ale regiunii, cum ar fi mall-urile cu aer condiţionat, expoziţiile culturale şi locurile de divertisment, asigură vizitatorilor un amestec vibrant de activităţi, în ciuda căldurii. Pentru cei care au căutat un echilibru între relaxare şi aventură, cu siguranţă EAU a oferit o escapadă de neuitat vara aceasta - explică expertul eSky.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb