"Eternul Mitică" a fost debarcat de la Ligă de cluburi şi politicieni

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 noiembrie 2013

"Eternul Mitică" a fost debarcat de la Ligă de cluburi şi politicieni

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Ceea ce părea imposibil la un moment dat, debarcarea din fruntea LPF a lui Dumitru Dragomir, s-a produs în urma unei acţiuni fulger. Cu o lună în urmă, candidatura lui Iorgulescu nici nu exista, după care lucrurile s-au precipitat incredibil. Unsprezece reprezentanţi ai cluburilor din prima ligă au votat cu Iorgulescu, Dragomir primind şapte voturi, în condiţiile în care, la depunerea candidaturilor, noul preşedinte avea susţinerea unui singur club, Ceahlăul Piatra Neamţ. Cei doi s-au confruntat şi în 2000: atunci Dragomir a primit unsprezece voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Vizibil afectat de deznodământul alegerilor, Dumitru Dragomir a promis că va colabora pe viitor cu actualul preşedinte: "Gino Iorgulescu a fost şi este un preşedinte meritoriu. Bănuiesc că va sta măcar cât am stat eu în fruntea ligii. Îi las mobila lui Ceauşescu în biroul meu că şi aşa a fost prieten cu Nicu (n.r. Ceauşescu). Am fost bătut pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică, l-a susţinut intens în ultimele trei zile. Să nu vă aşteptaţi de la mine că îl voi ataca pe Gino Iorgulescu. Nu va exista război mediatic. Eu sunt un înfrânt, mă duc la afacerile fiului meu, deşi am solicitări de la două cluburi nu le voi accepta. Am fost vultur, nu pot să mai fiu porumbel. Voi primi 150.000 de euro din partea Adunării Generale, un fel de pensie viageră şi mulţumesc pe această cale. Am avut un program foarte bun, dar nu a contat deloc pentru că influenţa politică a fost majoră. Nu pot să vorbesc urât despre domnul Ponta sau despre domnul Dragnea, îi felicit pentru cum m-au lucrat. Eu sunt aşa mic şi ei sunt aşa tari, dacă mai vorbesc mult ajung precum Condescu. Eu nu pun beţe în roate cluburilor şi îl voi ajuta pe Gino cu drepturile TV, am un proiect extraordinar prin care se vor obţine 34.000.000 de euro pe an".

Amabil la adresa fostului preşedinte, Gino Iorgulescu a admis că are relaţii foarte bune în mediul politic : "Domnul Dragomir are merite multe ca preşedinte al Ligii Profesioniste. A făcut lucruri bune şi noi vom încerca să îmbunătăţim activitatea acestei instituţii. Vom munci pentru recredibilizarea fotbalului românesc. Vrem să readucem lumea la stadion. Eu nu am avut nicio presiune, presiunea era pe domnul Dragomir. Dacă pierdeam şi acum nu mai încercam. Politicul vreau să ne ajute de acum încolo şi vom încerca să-l ţinem aprope. În campania mea politicul nu s-a implicat. Domnul Ponta m-a susţinut moral, e normal, am fost colegi în Consiliul de Administraţie al FC Naţional Bucureşti în urmă cu zece - doisprezece ani".

Din păcate, cu o zi înainte de vot a existat un episod care demonstrează clar că politicul s-a amestecat în disputa din interiorul fotbalului. Gino Iorgulescu s-a întâlnit la un hotel cu mai mulţi conducători de cluburi (Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul), dar şi cu Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, şi cu premierul Victor Ponta. Unul dintre preşedinţii care au participat la şedinţa de dinainte de alegerile pentru şefia LPF a confirmat că la întâlnire au participat cei doi politicieni. Imediat după ce Gino Iorgulescu şi-a anunţat candidatura, Dumitru Dragomir a declarat că se teme de implicarea politicului. Este ştiut că Iorgulescu are o relaţie foarte bună cu Victor Ponta, încă din perioada când conducea clubul FC Naţional. Chestionat de jurnalişti în legătură cu întâlnirea mai sus pomenită, premierul Victor Ponta nu a dezminţit informaţia, dar nici nu a dorit să comenteze pe această temă, spunând doar că s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de sport: "Sunt foarte hotărât să modificăm Legea sponsorizării, în aşa fel încât să fie mult mai uşor şi mult mai practic pentru companiile private să sponsorizeze atât activităţile sportive, cât şi pe cele culturale. M-am văzut cu preşedintele Federaţiei, Mircea Sandu, şi oferim tot sprijinul pentru ca România să găzduiască în 2020 meciuri din Campionatul European. La fel, am discutat şi discut cu alţi oameni de sport şi de cultură cum să facem să găsim mai mulţi bani pentru sport şi cultură, nu doar de la buget".

Dumitru Dragomir a devenit preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal în anul 1996, înainte de 1989 fiind conducător de club la Chimia Râmnicu Vâlcea, FC Olt-Scorniceşti, FC Braşov şi Victoria Bucureşti. Gino Iorgulescu a jucat pentru echipa naţională în 49 de jocuri, evoluând pentru Sportul Studenţesc vreme de 14 ani, după retragerea din activitate activând pentru scurt timp ca antrenor, după care a condus mai mult de un deceniu clubul FC Naţional Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O mizerie, UEFA ar trebui sa se autosesizeze si sa ne suspende, interventia politicului in fotbal e interzisa , nu se permite nici in Guyana.

    la puscarie cu el.sa mai vina si alti poate astia fac treaba

    1. La puscarie cu Dragnea si cu Ponta, nici pe timpul lui Stalin sau Ceausescu nu se intampla asa ceva... Votanti uselisti imbecili, sta-v-ar in gat si fotbalul, de CANCERUL sandu nu se atinge nimeni, hai sictir !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb