Etex investeşte 28 de milioane de euro într-o fabrică de lângă Bucureşti

E.M.
Companii / 29 august 2023

Andrei Popa, Director General Romania & SEE region

Andrei Popa, Director General Romania & SEE region

Etex România Building Performance anunţă că investeşte 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton, lângă Bucureşti, care ar urma să fie pusă în funcţiune în 2025. Cu această nouă investiţie, implicarea financiară asumată de Etex în România se apropie de 100 de milioane de euro, conform unui comunicat remis de către Etex.

Potrivit sursei citate, Etex îşi propune ca până în 2025 să trimită cu 65% mai puţine deşeuri la gropile de gunoi, raportat la nivelul din 2018, iar până în 2030 să reducă la zero cantitatea deşeurilor aruncate. Aceste obiective, formulate în planul de dezvoltare pe termen mediu şi lung, "Road to Sustainability 2030", constituie un pas semnificativ către consolidarea sustenabilităţii Etex şi sunt aliniate cu eforturile globale de protejare a mediului. Andrei Popa, Director General România & Sud-Estul Europei a declarat că "Investiţiile pe care le-am făcut în ultimii ani urmăresc competitivitatea comercială şi a businessului pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Credem că toate acestea confirmă angajamentul nostru pe termen lung faţă de România. Suntem determinaţi să ne continuăm creşterea regională în sud-estul Europei prin investiţii pe plan local în România. Odată cu deschiderea fabricii de gips-carton de lângă Bucureşti, vom crea 80 de noi locuri de muncă. Proximitatea de Bucureşti, unul dintre oraşele cu cea mai mare activitate în construcţii în ultimii ani şi cel mai important centru industrial din România, ne va aduce mai aproape de momentul în care vom putea folosi plăcile de gips-carton recuperate din şantiere ca materie primă, încurajând astfel o abordare sustenabilă în lanţ. Ne bazăm pe buna colaborare cu autorităţile în vederea extinderii noastre strategice şi pentru a contribui activ la tranziţia către o economie verde, capitalizând oportunităţile economiei circulare şi proprietatea gipsului de a fi un material uşor de reciclat".

Se mai arată în comunicat că fabrica de lângă Bucureşti va deveni a treia unitate de producţie pe care Etex o operează în România unde are, în prezent, peste 220 de angajaţi. Grupul mai operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu, unde a făcut investiţii majore în ultimii ani în noi instalaţii şi tehnologii.

Conform comunicatului, compania a investit în ultimii ani 8 milioane de euro pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari, un milion de euro într-o nouă instalaţie de uscare şi micronizare a gipsului la fabrica de la Aghireşu, iar un alt milion de euro au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea capacităţii logistice a fabricilor de la Turceni şi Aghireşu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb