eToro: Firmele din turism şi călătorii aduc acţionarilor un randament de şase ori mai mare decât acţiunile globale

Piaţa de Capital / 27 mai

eToro: Firmele din turism şi călătorii aduc acţionarilor un randament de şase ori mai mare decât acţiunile globale

Pe măsură ce se apropie vacanţa de vară şi industria turismului şi a călătoriilor revine la viaţă, o analiză a platformei de tranzacţionare şi investiţii eToro arată că "acţiunile de vacanţă" performează impresionant, având un randament de şase ori mai mare decât cel al acţiunilor globale în ultimul an, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

eToro a creat două coşuri de 15 "acţiuni de vacanţă" cu ponderi egale (care includ companii din domeniul rezervărilor, divertismentului, companii aeriene şi de croaziere, precum şi hoteluri), unul pentru liderii mondiali ai industriei şi altul pentru companiile axate pe Europa. Ambele au depăşit confortabil performanţele pieţelor globale în ultimul an. În timp ce coşul global a câştigat 46% în ultimele 12 luni, depăşind chiar şi indicele NASDAQ-100 (+37%), coşul european a avut un randament de 24%, în timp ce acţiunile globale au crescut cu per ansamblu cu doar 7% în aceeaşi perioadă.

Ben Laidler, Strategul pentru pieţe globale la eToro, a explicat: "Acţiunile de vacanţă au avut o performanţă uimitoare în ultimul an, datorită creşterii puternice din sectoarele de turism şi ospitalitate. Traficul aerian a înregistrat o creştere uriaşă de 37% anul trecut, alimentat de călătoriile internaţionale. De asemenea, rezervările hoteliere au crescut vertiginos cu 80%, iar industria croazierelor a înregistrat o revenire cu 50% a numărului de pasageri, depăşind nivelurile de dinainte de pandemie din 2019.

După trei ani consecutivi cu rate de creştere de recuperare impresionante de 20%, industria turismului este acum pregătită să facă noi paşi faţă de maximele de dinaintea pandemiei, în timp ce încearcă să recupereze decalajul faţă de o economie globală care este pe cale să fie cu 25% mai mare în acest an faţă de 2019."

Printre cele mai bune performanţe din coşul global se numără Royal Caribbean, cu o creştere de 84%, urmată de Delta Airlines (54%) şi Carnival Cruises (43%). În schimb, preţul acţiunilor American Airlines nu a reuşit să se mişte în ultimul an, în timp ce Walt Disney a înregistrat o creştere modestă de 4%.

În Europa, Melia Hotels s-a remarcat cu o creştere de 31%, cea mai bună performanţă, urmată îndeaproape de agenţia de turism EDreams (27%) şi Accor Hotels (24%). Pe de altă parte, Lindblad Expeditions s-a confruntat cu un declin semnificativ de -33%, în timp ce grupul de gaming Evolution şi compania de tehnologie de călătorie Amadeus au înregistrat scăderi mai moderate, de -4% şi, respectiv, -2%.

"Industria turismului şi a călătoriilor îi contrazice pe sceptici şi se bucură de o «nouă normalitate» a cererii puternice şi a puterii de stabilire a preţurilor. Volumele au recăpătat nivelurile anterioare pandemiei, dar acum sunt în urma unei economii globale care este cu un sfert mai mare, în timp ce noile capacităţi limitate menţin puterea de a stabili preţurile la un nivel ridicat," conchide Laidler.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb