EUGEN TEODOROVICI: "Creşterea punctului de pensie cu 40% este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicată de PNL"

A.P.
Politică / 9 septembrie 2020

EUGEN TEODOROVICI

EUGEN TEODOROVICI

Fostul ministru al finanţelor, Eugen Teodorovici, reacţionează la documentul apărut ieri în presă, prin care, în 2019, cerea guvernului Dăncilă să "reanalizeze" calendarul de implementare a prevederilor privind creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2020, printr-un mesaj postat pe Facebook.

El notează:

"Cîţu jubila cu o notă confidenţială semnată de mine în calitate de ministru al finanţelor, la finalul lunii octombrie 2019, prin care informam guvernul, cum era firesc, cu privire la riscurile neîncadrării în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB în situaţia aplicării unei creşteri a punctului de pensie cu 40% neînsoţită şi de măsuri de reducere a cheltuielilor nejustificate şi de CREŞTERE a veniturilor bugetare. Iar aceasta este sintetizată în finalul notei, la punctul de propuneri, care viza necesitatea adoptării unui set de măsuri legislative tocmai pentru a acomoda în buget creşterea punctului de pensie cu 40%.

Şi nu m-am ferit niciodată să afirm că măsuri precum impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor inutile şi nejustificate din administraţia publică sunt imperios necesare, aşa cum, pe de altă parte, creşterea punctului de pensie cu 40 % este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicate cu insistenţă de un guvern PNL incompetent şi incapabil să vină cu soluţii pertinente

Iar guvernarea PNL este ultima care putea folosi acest document ca armă politică de campanie electorală, în condiţiile în care flexibilitatea bugetară generată la nivel european de pandemia COVID 19, prin derogarea de la regula de deficit bugetar de 3% din PIB pentru anii 2020 şi 2021, trebuia valorificată la maxim pentru stimularea economiei, pentru investiţii şi, nu în ultimul rând, pentru creşterea veniturilor românilor.

Dar guvernul PNL, premierul Orban şi ministrul său de finanţe nu au putut mai mult. Sau nu au vrut Nu au putut mai mult decât umflarea premeditată a deficitului încă din primele două luni ale guvernării, printr-o risipă de tributuri politice şi plăţi în avans, împrumuturi record ce au depăşit şi cele mai pesimiste previziuni ale Comisiei Europene şi despre care nimeni nu cere şi nimeni nu dă socoteală ... încă.

În concluzie: condiţiile din 2019 sunt schimbate acum şi nu mai există cerinţa UE de încadrare în limita de deficit de 3%. Ca urmare, dacă ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniştit pensiile cu 40% şi putea dubla şi alocaţiile copiilor, ceea ce eu aş fi făcut oricum, cu sau fără pandemie Căci cine are voinţă faţă de această ţară şi faţă de acest neam, are şi putinţă şi soluţii Doar să şi vrea ...

Aşa că ... punctul de pensie poate şi trebuie să crească cu 40%.

P.S. Aşa cum puteţi vedea, i-am explicat şi lui Cîţu care sunt soluţiile pentru ca această majorare să fie posibilă...Dar este prea fantastic ca să înţeleagă, să poată şi să vrea, oricât şi oricine i-ar explica ..."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Esti praf! Derogarea de la regula lui 3% a fost data pentru a putea contracara efectele contractiei economiei. Si cum crezi tu ca se poate face asta, prin mariri de pensii? Nu cumva prin investitii? In alta ordine de idei, noi avem, inainte de orice marire, deficit la bugetul pt pensii. Mai exact noi in fiecare an ne imprumutam ca sa platim pensii. Si mai concret: in fiecare an ne imprumutam MAI MULT ca sa platim pensii. Ce crezi, daca le mai si marim, ne imprumutam mai mult sau mai putin? Si cat crezi ca o putem tine asa, cu rostogolirea datoriei? Guvernul roman se comporta precum cel mai needucat financiar roman, care consuma azi banii pe care nu ii are, care traieste de pe o zi pe alta! Daca vrem sa schimbam asta, atunci avem nevoie de INVESTITII si de restructurarea aparatului bugetar. Apropo, nu cumva avem cam multi parlamentari , raportat la nr de locuitori? Ca sa nu mai vorbesc de consilierii lor si totate cabinetele lor stufoase... si inca o chestie: Bulgaria de 3 ani e pe excedent bugetar! Ei cum pot? Poate fura mai putin decat furati voi!

    1. Esti praf ,cum zicea un clasic in viata ,de pe vremea lui constantinescu cand liberalii au decis ca bani pentru pensii sa treaca in bugetul statului nu in bugetul casei de pensii statul permanent s-a folosit de banii pensionarilor asa ca ,unde sunt banii? Ca sa cresti bugetul trebuie sa investesti, dar nu se poate sa investesti in fabrici de stat, pe care ue le-a vrut desfintate, casa produca bani si locuri de munca ? Este corect ca un partid sa aiba ca ideologie sa scoata statul din economie rezultand falimentarea lui ? Nu mai fi trompeta, gandeste, munceste sa vezi cum este sa-si bata joc unii de munca ta .

    E ok,dar sunt euro : 80.000.000.000 € așteaptă să pună CLOȘCA să scoată pui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb