Euro 2020 a întors Guvernul "cu faţa" la sport

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 13 ianuarie 2014

Euro 2020 a întors Guvernul "cu faţa" la sport

Şansele ca Bucureştiul să găzduiască meciuri ale turneului final al Campionatului European din 2020 cresc tot mai mult. Decizia Guvernului de a declara de interes public şi de importanţă naţională candidatura ţării noastre pentru organizarea în Capitală de meciuri ale turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial săptămâna trecută. De asemenea, a fost schiţată şi componenţa comitetului interministerial desemnat să se ocupe de organizarea şi suţinerea candidaturii, din componenţa căruia fac parte vice-premierul, ministrul tineretului şi sporturilor, secretari de stat de la ministerele de interne, externe, sănătate, transporturi, dar şi primarul general al municipiului Bucureşti. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, este convins că această candidatură reprezintă o şansă uriaşă pentru fotbalul autohton: "Sunt bucuros că Guvernul a dat o hotărâre prin care Bucureştiul se înscrie la candidatura de organizare a CE-2020, unde sunt înscrise 32 de ţări. Prin respectiva hotărâre, Guvernul şi-a dat acordul privind îndeplinirea condiţiilor de participare la această candidatură. Tot ceea ce ţine de infrastructură, autostrăzi şi aşa mai departe. E un lucru excepţional pentru fotbalul românesc. Acum urmează să facem o echipă interministerială. Domnul Gabriel Oprea este persoana însărcinată de primul ministru să facă această echipă, împreună cu FRF şi MTS"

Federaţia Română de Fotbal a depus pe 20 mai 2013 candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, care va fi organizat în 13 oraşe europene. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014. Un număr de doisprezece capitale europene vor găzdui câte trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimi sau din sferturi, iar un al treisprezecelea oraş va găzdui semifinalele şi finala. Fiecare ţară desemnată organizatoare poate găzdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Sunt acceptate şi candidaturi ce includ stadioane în stadiu de proiect, cu condiţia ca lucrările de construcţie să înceapă cel târziu în 2016. Cum Naţional Arena se află pe lista stadioanelor care au găzduit recent meciuri la cel mai înalt nivel, dar şi datorită faptului că preşedintele UEFA doreşte să ofere ocazia de a găzdui evenimente fotbalistice importante şi ţărilor din estul continentului, şansele de reuşită ale acestui demers sunt foarte mari.

Sportul autohton a mai primit o veste bună la începutul acestui an. Guvernul a decis iniţierea unui program denumit "Complexuri sportive", care va fi finanţat din alocaţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, şi din alte surse, pentru construcţia de complexuri sportive. Lucrările vor fi derulate prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, societate pe acţiuni aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar beneficiari vor fi autorităţile centrale şi locale. Prin complex se va înţelege acele spaţii şi terenuri special amenajate pe care pot fi desfăşurate activităţi sportive şi de recreere, acoperite sau în aer liber, "inclusiv activităţi conexe". Conform unei hotărâri aprobate de Guvern, amplasamentele destinate construcţiilor de complexuri sportive, respectiv terenuri şi/sau construcţii, vor fi predate de către beneficiarii Companiei Naţionale de Investiţii, care le va prelua pe perioada realizării investiţiei, pe bază de protocol. Guvernul consideră că numărul spaţiilor special amenajate destinate practicării sporturilor este insuficient în raport cu necesităţile reale ale societăţii, iar pe teritoriul ţării noastre nu există suficiente complexuri sportive care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii internaţionale, ceea ce îi obligă pe sportivii români să evolueze în competiţiile oficiale la nivel de competitivitate redus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CE BANDIT ORDINAR ! Ma voi faceti reclama la O BANDA DE INFRACTORI , DE CE PERIATI JIGODIA ASTA DE SANDU ?!!?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb