EURO 2020 Avem tot, lipsesc doar stadioanele!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 25 iunie 2018

Avem tot, lipsesc doar stadioanele!

Euro 2020 rămâne în continuare o "bătaie de cap" pentru autorităţi şi conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Teoretic este o mândrie, practic este un chin. Avem afişul oficial, cunoaştem şi datele meciurilor, doar cu stadioanele şi infrastructura stăm mai prost. Chiar şi în acest moment suntem la acelaşi nivel din 2016, doar în materie de aprobări lucrurile au avansat.

FRF a informat că au fost stabilite datele meciurilor de la EURO 2020 care se vor desfăşura la Bucureşti. Astfel, Arena Naţională va găzdui patru partide, la 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020, a anunţat FRF. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două meciuri la Bucureşti. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. Conform FRF: "După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020. De asemenea, Stadionul Dinamo face parte din proiectul EURO 2020, urmând o cale separată de recuperare a întârzierilor apărute".

În această primăvară vicepremierul Paul Stănescu anunţa că lucrările la Stadionul Steaua (singura arenă care va fi demolată şi construită de la zero) şi Stadionul Arcul de Triumf vor începe în luna iunie, iar în iulie vor demara şi lucrările la Stadionul Giuleşti, care va fi reabilitat: " Activitatea sportivă din România se află într-un moment de cotitură. Relansarea sportului e un obiectiv al acestei guvernări. Este un obiectiv de importanţă majoră. Una dintre condiţiile asumate de Guverunul României pentru organizarea unor meciuri la Euro 2020 a fost aceea de a asigura câte o facilitate de antrenament corespunzătoare pentru fiecare echipă, distinctă de stadionul oficial, Arena Naţională. În urma consultării cu FRF, au fost alese 4 stadioane. Prima delegaţie oficială a UEFA va sosi la Bucureşti în iulie 2019. Realizarea celor 4 stadioane va duce aduce Bucureştiul la un nivel al infrastructurii foarte bun. Vorbim despre investiţii pe termen lung, de care vom beneficia cu toţii. Cred că acum avem experienţa necesară pentru a construi stadioane şi sper să ne încadrăm în termenii pe care i-am stabilit cu UEFA. (...) La Stadionul Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca Stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. Sunt situaţii de avarie dacă asta nu se va întâmpla: avem două stadioane aproape, la Ploieşti şi la Giurgiu. Se pot folosi şi cele de la Voluntari şi Mogoşoaia. Important e ca cele 4 să fie finalizate. Sigur, ar fi bine ca ele să fie finalizate la timp, dar dacă Dinamo nu poate fi gata vom găsi soluţii". Manuela Irina Pătrăşcoiu, preşedintele Consiliului de administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii, a făcut mai multe precizări tehnice: "Vreau să dau o veste bună referitor la cele 4 stadioane. CNI şi-a asumat construcţia şi finalizarea celor 4 arene. Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Steaua şi Arcul de Triumf. Rapid e deja spre aprobare. La Steaua, care va avea 30.000 de locuri (n.r. va costa 301,77 milioane de lei), se va demola stadionul existent şi va fi construit în totalitate pentru a îndeplini criteriile UEFA. Stadionul Arcul de Triumf va avea 8.000-8.500 de locuri şi va costa 27 milioane de euro. Giuleşti va avea o capacitate de 14.500 de locuri, iar valoarea va fi de 26 de milioane de euro".

Arena Naţională va găzdui meciuri din Grupa C a EURO 2020. Meciurile din această grupă se vor disputa la Amsterdam şi Bucureşti. În Capitală se va mai disputa şi o partidă din faza optimilor de finală. Partidele din Grupa A vor fi găzduite de Roma şi Baku, cele din Grupa B vor avea loc la Sankt Petersburg şi Copenhaga, meciurile din Grupa D se vor juca la Londra şi Glasgow. Întâlnirile din Grupa E se vor desfăşura la Bilbao şi Dublin, iar cele din Grupa F, la Munchen şi Budapesta. Meciul de deschidere a competiţiei va avea loc pe Stadionul Olimpic din Roma. Pe Wembley se vor desfăşura semifinalele şi finala competiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb