Euro 2020 trece şi prin Bucureşti!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 22 septembrie 2014

Euro 2020 trece şi prin Bucureşti!

Ţara noastră are ocazia să demonstreze că merită să intre în circuitul naţiunilor care găzduiesc evenimente sportive de mare anvergură. Capitala a primit din partea UEFA dreptul de a organiza 3 meciuri din grupele Campionatului European din 2020 şi un joc din optimile de finală ale competiţiei. Din start trebuie făcută o precizare, având în vedere formatul, nici una din cele 13 ţări gazdă, alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA, nu se va califica direct la Euro 2020. Oraşele care vor găzdui partdidele turneului final al Campionatului European sunt: Londra, Bucureşti, Munchen, Sankt Petersburg, Baku, Roma, Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow.

Conform informaţiilor oferite de site-ul Federaţiei Române de Fotbal, tricolorii ar putea disputa două partide pe Arena Naţională la Campionatul European din 2020, în cazul în care vor obţine calificarea. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii. Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018. În Liga Naţiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în patru divizii de câte 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La rândul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi împărţite în alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca între ele, tur-retur, în perioada septembrie-decembrie 2018.Câştigătoarele grupelor fie se vor califica la turneul "Final 4" (în cazul primei divizii), fie vor obţine promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda în eşalonul inferior.Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma să aibă câte o reprezentantă la turneul final alături de celelalte 20 de selecţionate calificate direct.

Potrivit raportului de evaluare a celor 19 dosare de candidatură, întocmit de UEFA şi citat de Mediafax, ţara noastră are de rezolvat în următorii şase ani probleme de infrastructură pentru a organiza în condiţii optime meciuri de la Euro-2020. Astfel, raportul pentru ţara noastră scoate în evidenţă slaba legătură dintre Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi oraşul Bucureşti. Alte aspecte de îmbunătăţit se întâlnesc la stadion. Finalizată în 2011, Arena Naţională are o capacitate de 54.851 de locuri şi a găzduit finala Ligii Europa în 2012. Conform UEFA, stadionul are o capacitate mare, dar nu întruneşte toate condiţiile forului european, una dintre acestea fiind numărul insuficient de locuri de parcare. În plus, nici numărul minim de loje permis de UEFA nu este îndeplinit de Arena Naţională. De asemenea, cerinţele UEFA privind ospitalitatea şi mass-media nu sunt întrunite în totalitate. Referitor la locurile de cazare din Capitală, numărul acestora este la limită, iar cele de categorie inferioară acoperă doar parţial cerinţele UEFA. Însă preţurile sunt competitive, iar autoritatea naţională de turism a promis că tarifele nu vor creşte cu ocazia turneului. Raportul mai remarcă experienţa limitată a municipalităţii bucureştene în organizarea unor evenimente majore şi că planificatele investiţii în infrastructura din zona stadionului nu au fost elaborate în amănunt.

La o primă estimare a fostei conduceri a Federaţiei Române de Fotbal, de altfel Mircea Sandu a fost iniţiatorul acestei candidaturi, suma totală care trebuie cheltuită pentru găzduirea celor patru meciuri s-ar ridica la aproximativ 500.000.000 euro. Cum Naţional Arena, pentru care s-au cheltuit 240.000.000, nu mai necesită decât mici renovări, ar mai trebui cheltuite în jur de 260.000.000 euro pe lucrări de infrastructură: investiţii în Aeroportul Otopeni, şosele, spaţii special amenajate pentru fani, spaţii de cazare. Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, s-a arătat foarte încântat de decizia UEFA: "2020 vine să împlinească ce s-a realizat până acum în sportul şi în fotbalul românesc. Am pregătit un dosar, a fost bine apreciat şi a fost şi votat. În mai puţin de 6 ani trebuie să ducem la bun sfârşit modernizarea infrastructurii.Astfel de evenimente ajută la dezvoltarea unei ţări. Vor exista fan zone-uri şi în oraşe precum Timişoara, Cluj, trebuie modernizate şi infrastructurile din aceste oraşe. Proiectul a început de mult, de când eram preşedinte al FRF. Nu vă gândiţi la cât o să ajute financiar acest eveniment, gândiţi-vă la faptul că de autostrăzi vor beneficia copiii şi nepoţii noştri". Decizia Guvernului de a declara de interes public şi de importanţă naţională candidatura ţării noastre pentru organizarea în Capitală de meciuri ale turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul acestui an. De asemenea atunci a fost schiţată şi componenţa comitetului interministerial desemnat să se ocupe de organizare, din componenţa căruia fac parte vice-premierul, ministrul tineretului şi sporturilor, secretari de stat de la ministerele de interne, externe, sănătate, transporturi, dar şi primarul general al municipiului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb