Actualizare 14:25 Euro s-a apreciat, astăzi, la 4,5175 lei
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, astăzi, un curs de referinţă de 4,5175 lei pentru moneda europeană, în apreciere cu 2,26 bani, comparativ cu şedinţa precedentă, când euro a fost cotat la 4,4949.
Dolarul american s-a apreciat cu 0,25 bani în raport cu moneda naţională, BNR stabilind un curs de 4.0436 lei, faţă de 4,0411 lei în şedinţa anterioară.
Gramul de aur a fost cotat la 164,1702 lei, în urcare cu 0,0973 lei, comparativ cu 163,1972 lei, valoare stabilită în şedinţa de vineri.
Francul elveţian a fost cotat de BNR la 4,1265 lei, în creştere cu 1,05 bani de la valoarea de 4,116 lei, anunţată anterior.
(G.F.)
----------
Euro a crescut constant, săptămâna trecută, în raport cu leul, de la 4,4484 lei/euro în ziua de luni, 3 octombrie, la 4,4949 lei/euro - vineri, 7 octombrie.
Aprecierea din ultima perioadă a monedei euro reflectă, pe de o parte, evoluţiile de pe pieţele internaţionale, în special deprecierea lirei sterline ca urmare a accentuării discuţiilor privind Brexit, ne-a precizat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, adăugînd că, pe de altă parte, evoluţia cursului de schimb euro/leu are la bază şi factori locali, cum ar fi discuţiile privind Legea conversiei creditelor contractate în valută, ce pot avea ca efect deprecierea cursului.
Domnul Dumitru ne-a declarat: "A fost un cumul de factori. Pe de o parte, pe pieţele internaţionale au fost unele evoluţii care au deteriorat sentimentul faţă de pieţele emergente, şi mă refer aici în primul rând la discuţiile legate de Brexit, care s-au mai accentuat. În acest context, s-a depreciat şi lira la minimele istorice".
Menţionăm că lira sterlină s-a depreciat, săptămâna trecută, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, în condiţiile în care investitorii se tem că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit) va restricţiona accesul Regatului Unit la piaţa unică.
Legat de conversia creditelor în valută, dezbaterile pe acest subiect s-au reaprins, în ultima perioadă, astăzi urmând ca deputaţii din comisiile juridică şi de buget să discute pe textul proiectului legislativ.
Dacă parlamentarii vor ajunge la un consens şi vor vota iniţiativa legislativă a deputatului PSD Ana Birchall, atunci proiectul de lege ar putea intra pe ordinea de zi de mâine a plenului.
În acest moment, deputaţii au agreat, de principiu, că vor merge pe conversia la curs istoric a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), acestea fiind împrumuturile care au adus cele mai multe dificultăţi la plata ratelor, după ce francul elveţian a explodat, la începutul anului trecut.
Şi cursul francului elveţian a crescut, săptămâna trecută, în raport cu moneda naţională, de la 4,0764 lei (luni) la 4,1160 lei (vineri), conform datelor BNR.
Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir susţine că nu este prima dată când Banca Naţională a României foloseşte presiunea înainte să fie votată o lege în domeniul bancar.
Domnia sa ne-a declarat: "Şi înainte să votăm Legea dării în plată a crescut substanţial cursul valutar. Nu este prima dată când BNR foloseşte astfel de metode, când foloseşte presiunea înainte ca o lege din sistemul bancar să fie votată. Este aceeaşi tehnică de manipulare, prin care doreşte să sperie populaţia şi Parlamentul, prevestind dezastrul".
La rândul său, analistul economic Lucian Isar spune: "Cursul euro/leu nu este un curs de schimb cu flotare liberă, ci este un curs manipulat, administrat de Banca Naţională a României. BNR mişcă cursul, îi permite mişcarea pentru scopuri diverse. În proximitatea campaniilor electorale, aceste mişcări induse pe curs sunt pentru a convinge opinia publică şi politicienii de impactul pe care îl au instrumentele aflate la îndemana BNR asupra mentalului electoratului. Alteori, mişcările induse pe curs sunt pur şi simplu cadouri pentru practicanţii de margin trading (tranzacţionare în marjă)".
Economistul Aurelian Dochia, membru în Consiliul de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale, consideră că evoluţia euro a fost cauzată de manifestarea unei animozităţi pe pieţele valutare, nefavorabile monedelor ţărilor emergente, după cum ne-a spus
Domnia sa ne-a precizat: "Nu există o explicaţie clară, dar probabil că este vorba despre o nervozitate a investitorilor de pe pieţele valutare. Această nervozitate face ca investitorii să fie foarte dornici să se protejeze de tot felul de riscuri şi, întotdeauna când există această animozitate şi aversiune faţă de risc, monedele ţărilor emergente sunt cele care suferă, pentru că există o retragere către monedele mai puternice".
Nivelul euro faţă de leu nu a mai înregistrat valori de peste 4,4900 lei din luna iulie a acestui an.
1. Fantastic ce poate face banul, Bnr-ul !
(mesaj trimis de Fara credit în data de 10.10.2016, 07:53)
Articolul trebuia completat cu o paralela cu Ungaria, Polonia macar, chf, Euro.
1.1. o fi leischori moldovieneschti (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de The Brute în data de 10.10.2016, 08:51)
nu exista alta explicatie plauzibila, daca sistemul bancar are prima Banca din sistem cu sediul in Chisinau. Oare noul Risc Manager a fost informat de ce a venit in Romania, desi trebuia Sa ajunga in Moldova...
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:29)
Bucuresti cu cu Budapesta au mai confundat europeni dar cu Chisinaul e prea de tot !
2. Manipularea bnr
(mesaj trimis de Gepeto în data de 10.10.2016, 10:08)
Bnr-ul apasa iar pe butoane. Nu pot sa uit chenarele mortuare ale CPBR-ului. Parca dadusera draci-n ei. Ideea e ca nu s-a intamplat nici un fass, nici o amenintare nu s-a adeverit. Rusine BNR, rusine asociatiilor bancare.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 10:34)
Sa nici nu uiti chenarele negre, gulerasule gri! Asa o sa fie anunturile cand cei cu economii la bsnci o sa va prinda cu manutele puturoase la ei in buzunare
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 11:42)
De ce? Vreti sa escrocati si deponentii? :)
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 12:08)
Creditele pentru tineri au scazut drastic, avansurile au crescut, mii de tineri s-au batut si se vor bate de acum incolo pe fondurile Prima Casa, Romania risca sa plateasca zeci de milioane de euro despagubiri la Curtea de Arbitraj. Asa e postacule, ai dreptate, nu s-a intamplat nimic !
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:20)
Creditarea pentru consum a ajuns la nivelul din 2008.
Nu exista statistici privind creditele pentru tineri, pentru pitici sau pentru femei cu sanii mici.
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:31)
Tineri spala
Vase in Eu.
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:55)
Cei analfabeti ca tine e foarte posibil sa faca asta ! Sa intelegem ca in mintea ta cele 16.000 de familii tinere care au luat Prima Casa anul asta nu exista, nu? :))))
P.S. Maica-ta ce face? Mai iti da din pensie de bautura sau ai ramas sa te descurci cu salariul de postac GCCC?
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:00)
Creditarea pentru locuinte este accesata de tineri in proportie de 90%, postac GCCC. Creditele ipotecare sunt practic inacesibile pentru marea majoritate a tinerilor onesti. De fapt asta s-a si vrut, fortarea unui flux de clienti catre speculanti de chirii ca Hadarean care si-au luat un ciopor de case pe credite. DIP=dublu efect pentru ei: clienti multi+dictarea preturilor. Uite ca nu le-a prea iesit bisnitarilor astora cu ciunga-n gura iar acum chitaie din nou ca ii "fura bancile". Unii dintre ei au si dat in plata(vezi cazul escrocului care a dat 8 apartamente)
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:07)
Peste 90% dintre creditele ipotecare sunt credite Prima Casa pentru ca bancile nu gasesc clienti solvabili si apeleaza la garantia statului.
Programul Prima Casa se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta, inclusiv celor care au deja o casa, adica reprezinta ajutor de stat pentru sistemul bancar cu capital strain.
2.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:21)
Zau?! Si atunci de ce pana-n 2009 se dadeau credite ipotecare? Sa intelegem ca Hadarean a fost solvabil sa isi ia 3(TREI) case? Ca tot el se plange ca e amarastean? Stanescu a fost solvabil sa isi cumpere ditai apartamentul in Herastrau? Sandu a fost solvabil sa isi cumpere vila in Chiajna? Pai, daca au fost solvabili inseamna ca au si bani isi plateasca ratele. Stanescu si Hadarean numai din chirii isi scot lejer ratele, de exemplu.
Daca familiile tinere de profesori, juristi, medici, etc, cu venituri medii la nivel national, nu sunt solvabile si sunt ciuca mistoruilor lui Piperea sau Dan, atunci cum foste cameriste de hotel ca madame Bejan , muncitori necalificati ca Lungu si multi altii ca ei, au fost solvabili? Poate prin falsuri? Poate prin manarii cum a facut Robu lu' Dan care se lauda ca a luat 3 credite in cascada, in aceeasi zi?
2.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.9)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:27)
E destul de simplu, bancherii au dat credite aiurea si au bagat bancile in rahat. Si-au luat bonusurile, iar acum pretind statului sa mentina preturile locuintelor, desi nu exista cerere solvabila.
In loc sa enumeri persoanele escrocate mai bine enumeri cele cateva nume de escroci care au acordat creditele si care s-au facut ca supravegheaza piata.
2.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:35)
Hadarean asta are macar 1 0% din imobile
cat are Bcr?
2.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:06)
Adevarul e ca as vrea si eu sa fiu un "escrocat" din asta cu vreo 3(TREI) case ca Hadarean sau cu apartament pe Soseaua Nordului(cea mai scumpa zona a Bucurestiului), asa cum e Stanescu. N-as "tusi " nici la vreo vila-n Voluntari, Clinceni sau Chiajna, asa cum au "escrocatii" Cristoforidis, Voivozeanu sau Sandu.
2.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.10)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:12)
Repet intrebarea: de ce o fosta camerista de hotel sau un munciitor necalificat au fost solvabili pentru 100.000 de euro in 2007, 2008, iar o familie de tineri profesori sau jurisiti nu e solvabila pentru 40.000 azi? Sau altfel spus, de ce borfasi ca Mitache, Vasiliu sau Danalache au fost solvabili ca sa isi cumpere mai multe apartamente cu care sa faca specula pe chirii, de ce Calin a fost solvabil sa-si ia pe credit sediu de firma, iar o familie de tineri nu e solvabila sa isi cumpere o casa in care sa locuiasca?Bai baieti, bai baieti, deja incepe sa puta a umed sandramaua voastra, se prinde lumea de voi, seful tau, ala cu plete la gura, stie ce spun...:))))
2.14. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.12)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:45)
Deci, problema ta e ca nu ai ce au aia de-i tot aduci in discutie.....ai vrea dar nu poti.....care a diferenta de gandire intre tine si aia pe care oi injuri?
2.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.13)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 17:35)
Repet, e foarte simplu, bancherii au adus pe piața produsul financiar inovator, frumos împachetat și ofertat drept credit ipotecar, acesta fiind de fapt un împrumut până la îndestularea creditorului, adică sclavagism până la stingerea datoriei.
Sclavagismul este ușor atacabil la CEDO, nerespectarea drepturilor cetățenilor este iarăși ușor atacabilă, iar escrocheriile mafiei financiar-bancare sunt demantelate la nivel global.
2.16. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 22:37)
Hai na! Dar aia care au credite in euro, in lei, in dolari, aia cu Prima Casa pe care ii balacariti de vreo 2 ani de ce nu oracaie in Parlament ca vor tot felul de legi, de "guri de aer"??? De ce numai voi? Urlati ca vreti dare in plata, ca va rezolvati problemele, ii injurati pe tinerii care se plangeau ca vor creste avansurile, postacii GCCC ajunsesera pana la a ameninta o cititoare cu violul, chiar aici pe forumul Bursa, pentru ca isi permisese sa conteste eficienta darii in plata. Dupa toata zbaterea, lesinuri prin comisii, plansete, amenintari, de ce nu va rezolvati prietene problemele cu darea in plata? Nu spuneati voi ca darea in plata cheia problemelor voastre? Iti dau textele scrise de voi prin martie. Rezolvati-va problemele cu darea in plata taica, nu mai cereti altceva. Cand o sa vedeti ca nici cu conversia nu o sa va rezolvati probeleme cine stie ce, ce o sa mai cereti? Cumva subventii din banii prostimii ca sa platiti casele? Rente viagere pentru lupta eroica impotriva sacalilor bancari?
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 12:30)
Manipulare de curs ordonata, tipica lui isarescu. Asta pt doua motive:1) se apropie calculul accizelor pt 2017 si euro tb sa stea mai sus de 4,4 lei si 2) legea conversiei e rea si de aia creste euro! Nu mai tin minciunile dle guv!
4. Bravos...
(mesaj trimis de Stefan în data de 10.10.2016, 12:47)
Frumos, vad ca nu a fost aprobat comentariul meu precedent care nu continea urma de injurii, doar atrăgea atentia ca am prezis, la virgula, ce se va întâmpla si cum vor reactiona oamenii. Remarc "respectul" vostru pentru dialog.
4.1. slashul e considerat injuratura:-) (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de The Brute în data de 10.10.2016, 12:51)
ZB nu cenzureaza, draga Stefan cel Mare.
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:09)
Asa este. ZB nu cenzureaza niciodata...
tampeniile scrise de postacii [Fragment eliminat, conform regulamentului.].
4.3. Haha (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:34)
Ce cauti aicea?
4.4. Haha (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:56)
Pe [Fragment eliminat, conform regulamentului.] o caut !
4.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de MAKE în data de 10.10.2016, 14:18)
Nu exista nici un mesaj eliminat, pina la mesajul nr.4.
Regula este ca atunci cind este eliminat un mesaj, sa apara, totusi, informatia ca a fost eliminat.
Nu exista asta, in acest caz.
In plus, am verificat direct cu fiecare dintre responsabili si am primit raspunsuri ca nu au eliminat nici un mesaj, pina la cel cu nr.4.
Conchid ca nu exista situatia afirmata de tine.
Am cerut, in schimb, sa fie eliminate insultele din 4.2. si 4.3.
4.6. P.S. (răspuns la opinia nr. 4.5)
(mesaj trimis de MAKE în data de 10.10.2016, 14:24)
Daca ai inclus un link sau o adresa de e-mail, in mesajul tau, atunci el nu a fost preluat, conform Regulamentului (consulta-l, te rog!)
4.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.6)
(mesaj trimis de Stefan în data de 10.10.2016, 17:50)
Intr-adevar, trimisesem un link către articolul Bursa in cauza, unde lăsasem comentariul in cauza. Nici o problema. Am receptionat pe viitor. Apreciez, oricum, răspunsul.
5. Previzibil
(mesaj trimis de Bogdan în data de 10.10.2016, 13:32)
Cursul TUTUROR valutelor a inregistrat o crestere continua in ultima saptamana.
Ce explicatie logica poate avea aceasta depreciere?
Romania v-a inregistra in acest an o crestere economica buna.Remarc si la acest capitol ca o imixtiune cat mai redusa a politicului in economic este de bun augur.
Revenind asupra cursului de schimb:tind sa dau dreptate domnului Zamfir.
Nu exista o logica economica in aceasta speta.Domnul guvernator exagereaza.De reamintit acestuia ca banca nationala este a Romaniei.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 13:41)
EURPLN
deschide saptamana la 4,29
inchide saptamana la 4,27
Deci, zlotul se apreciaza.
EURHUF
deschide saptamana la 307,75
inchide saptamana la 303,5
Deci, forintul se apreciaza puternic.
EURRON
deschide saptamana la 4,44
inchide saptamana la 4,51
Leul se depreciază puternic.
În concluzie, Mugurel Isărescu manipulează cursul în săptămâna în care Parlamentul dezbate legea conversiei creditelor.
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de gigel în data de 10.10.2016, 13:51)
Nu bre, asa raspunde o piata valutara libera la aberatii populiste.
5.3. Ce-i corect e corect (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Bogdan în data de 10.10.2016, 14:01)
Multumesc de confirmare.
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:03)
Romania are curs administrat de catre BNR.
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:04)
Nu stiu daca sunt adevarate cifrele dar daca e asa, BNR e contra curentului.
5.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:05)
corect ca nu ia lasato [Fragment eliminat, conform regulamentului.] mostenire lu isarescu
5.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:08)
nu e penala treaba asta?
5.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:18)
Penal este modul in care spala sefii tai din GCCC banii prin firme offshore din Noua Zeelanda sau felul in care incaseaza 2% impozit redirectionat vanzand tot felul de gogosi credulilor care pleaca urechea la ei.
5.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:49)
Aha, deci, dupa tine, manipularea cursului monedei nationale, dupa cum au interesul Isarescu si bancherii lui, nu este penala.
Am inteles mesajul.
5.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2016, 02:21)
* Ionuţ Dumitru: "Discuţiile privind conversia creditelor în valută au depreciat leul"
5.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.9)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2016, 02:27)
Asa zisa manipulare a cursului e o minciuna grosolana... Oare de ce se manipuleaza publicul? Flotarea controlata indeamna doar evitarea speculatiilor, a cresterii sau scaderii abrupte, adica mentinerea unei stabilitati a cursului leu- euro...
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 14:39)
bai frate ce treaba are BNR-ULcu conversia pai de partea cui este a bancilor straine sau cu populatia acestei tari ca nu mai inteleg deci sa ne intelegem ce inseamna BNR ADICA BANCA NATIONALA A ROMANIEI pai atunci dai in [Fragment eliminat, conform regulamentului] de banci straine pai nu ne intereseaza cetateanul acestei tari in dauna strainilor sau cei din parlament care ne reprezinta sunt si ei straini
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:27)
Pai de cand esti TU tara? Tu crezi ca toata Romania si-a luat crefite in CHF ca tine di inca 20-30 de mii de redusi intelectual? DE CAND VORBITI VOI IN NUMELE TARII ASTEIA, SPECULANTILOR?!
Cine moasa-ta te sponsorizeaza sa vorbesti prostiile astea cand tu nici sa te speli pe dinti nu te duce capul?
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:32)
Si bai spirit bland imprumutat in CHF care vrei dreptate (ca m-am saturat de ineptiile pe care le deversati): BNR DOAR CALCULEAZA CURSUL EURO, CALCULEAZA, NU DECIDE.
BNR e ca un meteorolog care masoara si te anunta ce temperatura e. Il injuri pe meteorolog cand nu-ti convine temperatura???
BNR DOAR CALCULEAZA SI ANUNTA CURSUL DE SCHIMB, NU IL STABILESTE!!!
6.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:51)
auzi da tu ce esti avocatul bancilor
6.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:52)
bancheri imputiti
6.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 10.10.2016, 15:53)
[Comentariu eliminat, conform regulamentului]
6.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:54)
Nu, avocatul obiectivitatii si realitatii.
6.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 15:57)
sa il pupi pe isarescu si pe toti bancheri exact acolo ca orasul ala din croatia care a facut multa valva
6.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:02)
sunt 300.000 da nu vad pe tine cu ce te deranjaza atata timp cat bancile vor plati tot si tu ca cetatean ar trebui sa fii mai atent ca maine iti va veni randul sau esti din partea bancherilor
6.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:03)
mizeriile de la BNR mai nou sunt postaci
6.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:16)
Cum cine il sponsorizeaza, speculantii imobiliari si valutari, prin "donatii", prin "imprumuturi" de la offshoreuri numite Mayan&Maytal, prin pachete de bani date direct liderilor de grup pe la cafeneaua Issoletta din Dorobanti si prin multe alte metode de spalare a banilor.
6.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:38)
Si cand cumpara valuta sa tina cursul stabil se numeste tot calcul?
6.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 16:39)
Si cand cumpara valuta sa tina cursul stabil se numeste tot calcul?
6.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 17:47)
Atunci de ce lucra cu bani? Sa nu mai puna mana pe bani.
6.14. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 17:48)
Voi nu pricepeti ca il CALCULEAZA? Bancile nu-si pot da intre ele informatii despre cat au vandut, cat au cumparat, cui si la ce pret pentru ca astea sunt secrete vomerciale. Asa ca s-a gasit o institutie CARE NU E IN CONCURENTA CU BANCILE care primeste datele, face media si anunta rezultatul. Asta e cursul anuntat de BNR, media cursurilor tranzactiilir de pe piata valutara. Si nu, nu sunt bancher oricat v-ar placea voua sa credeti asta. Sunt doar un om normal care mai si citeste. Voi insa nu puteti accepta asa ceva pentru ca ar fi recunoasterea imensei voastre ignorante ceea ce v-arvpune capat zilelor.
6.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.14)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 18:31)
BNR acționează direct în piață.
Indirect folosește telefonia fixă și mobilă formând numerele băncilor din cadrul oligopolului bancar.
Cu ajutorul acestora stabilesc cursul pe care mai apoi îl calculează singură BNR.
Săptămâna aceasta a fost necesar un curs prăbușit pentru a le arăta Parlamentarilor un preview al dezastrului care urmează daca mafia financiar-bancar pierde parte din profit.
6.16. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.14)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 21:04)
In Uk s-au inteles, au fost amendate.
6.17. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6.16)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.10.2016, 22:28)
Daca tot vorbesti de UK poate vorbesti cat sunt acolo avansurile la ipotecare si cam ce patesc hoti ca tine care amusineaza munca altora?
6.18. Curs prabusit=o prostie (răspuns la opinia nr. 6.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2016, 02:35)
O variatie de 4,4 bani este doar 1%! Prabusire inseamna o cadere de min 22 de bani intr-o zi, adica un curs de peste 4,66 lei / euro....