Eurobarometru: Cetăţenii susţin politicile energetice ale UE

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 septembrie

Eurobarometru: Cetăţenii susţin politicile energetice ale UE

English Version

Protecţia mediului şi economisirea resurselor sunt susţinute de tot mai mulţi oameni. Un sondaj Eurobarometru publicat de Comisia Europeană evidenţiază sprijinul puternic al cetăţenilor europeni pentru politicile energetice ale Uniunii Europene. Conform datelor, 77% dintre respondenţi consideră că UE ar trebui să joace un rol mai puternic în coordonarea politicilor energetice, reflectând o conştientizare din ce în ce mai mare asupra importanţei tranziţiei către energie curată şi sustenabilă.

Oportunităţi economice şi reducerea dependenţei energetice

Opt din zece europeni sunt de acord că obiectivele climatice ale UE vor genera noi locuri de muncă şi vor atrage investiţii semnificative în sectorul energiei regenerabile. În plus, 76% dintre respondenţi cred că aceste politici vor contribui la reducerea dependenţei de importurile de energie, mai ales în contextul geopolitic actual marcat de instabilitate, precum războiul din Ucraina. Diversificarea surselor de energie este văzută de 62% dintre participanţii la sondaj drept o soluţie esenţială pentru atingerea obiectivelor climatice ale UE, iar 54% au subliniat importanţa economisirii energiei ori de câte ori este posibil. În acelaşi timp, aproape jumătate dintre respondenţi (40%) au indicat că politica energetică a UE ar trebui să se concentreze pe reducerea preţurilor pentru consumatori, un aspect crucial în contextul creşterii costurilor cu energia în ultimii ani.

Valorificarea inovaţiilor şi investiţiilor în energie verde

În ceea ce priveşte politicile UE din ultimii cinci ani, cetăţenii europeni au remarcat contribuţia Uniunii la sprijinirea investiţiilor în surse regenerabile de energie (35%) şi în tehnologii energetice inovatoare (27%). Aceste iniţiative sunt percepute ca fiind esenţiale pentru asigurarea unor preţuri accesibile la energie şi pentru dezvoltarea unor soluţii sustenabile pe termen lung.

Comportamente individuale pentru economisire

Sondajul arată că cetăţenii europeni nu doar sprijină politicile energetice la nivel macro, ci şi acţionează în mod direct pentru a reduce consumul de energie. 77% dintre respondenţi au afirmat că şi-au schimbat obiceiurile de consum acasă pentru a economisi energie, iar 55% au declarat că şi-au adaptat mijloacele de transport în acelaşi scop. Aceste comportamente reflectă o conştientizare crescândă asupra importanţei reducerii amprentei de carbon, atât la nivel personal, cât şi comunitar.

Privind spre viitor, cetăţenii europeni au indicat că UE ar trebui să îşi concentreze eforturile pe sprijinirea gospodăriilor aflate în sărăcie energetică (53%) şi pe reducerea consumului de energie (50%). De asemenea, sprijinirea producţiei de energie din surse regenerabile a fost menţionată de jumătate dintre respondenţi ca o prioritate de politică pentru atingerea neutralităţii climatice.

Impactul războiului din Ucraina

Sondajul Eurobarometru evidenţiază, de asemenea, presiunile economice resimţite în urma pandemiei de COVID-19 şi a războiului din Ucraina, care au contribuit la creşterea costurilor cu energia şi inflaţiei. În acest context, politicile UE, în special cele din domeniul energiei, sunt văzute ca fiind esenţiale pentru a susţine tranziţia către o economie mai verde şi mai rezilientă. Cetăţenii europeni susţin ferm măsurile UE privind tranziţia energetică şi consideră că acestea nu doar că vor contribui la reducerea dependenţei energetice, ci şi la crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea tehnologiilor sustenabile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E scris ca pe vremea lui Ceausescu

    Ce sa spun , importanta economisirii...pai da, daca ne pun asa preturi. E important doar sa fii independent energetic si sa ai energie ieftina. Restul prostiilor chiar nu conteaza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb