ZIARUL BURSA

26 septembrie
Ediţia din 27.09.2024
Investiţiile în energie - factor cheie pentru competitivitatea industrială

Investiţiile în energie - factor cheie pentru competitivitatea industrială

George MarinescuPolitică / 26 septembrie

Investiţiile în capacităţile de producţie a energiei, în capacităţile de stocare şi în reţelele de transport şi distribuţie constituie un factor cheie nu doar pentru asigurarea securităţii şi independenţei energetice a ţării noastre, ci şi pentru creşterea competitivităţii economiei naţionale şi a tuturor sectoarelor industriale, au afirmat, ieri, participanţii la dezbaterile celei de-a XII-a ediţii a Conferinţei "Energia în priză", eveniment organizat de Grupul de presă BURSA.

Alina Jalea, consilier de stat: "Nu se poate realiza o tranziţie energetică fără o coordonare eficientă a administraţiei centrale"

Alina Jalea, consilier de stat: "Nu se poate realiza o tranziţie energetică fără o coordonare eficientă a administraţiei centrale"

Sabin S. BrandiburuCompanii / 26 septembrie

Tranziţia energetică, precum şi implementarea actelor normative care urmăresc reducerea emisiilor de carbon şi gestionarea schimbărilor climatice nu pot fi realizate fără o coordonare eficientă a administraţiei publice centrale, afirmă Alina Jalea, Consilier de stat pentru tranziţie energetică şi schimbări climatice la Cancelaria Prim-ministrului.

Mircea Fechet, MMAP: "Programul Casa Verde Fotovoltaice are alocat cel mai ambiţios buget"

Mircea Fechet, MMAP: "Programul Casa Verde Fotovoltaice are alocat cel mai ambiţios buget"

A.V.Companii / 26 septembrie

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat cei mai mulţi bani pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, a informat ieri Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, menţionând: "Este, de departe, cel mai ambiţios buget pe care AFM l-a pus la bătaie vreodată. Am alocat în acest an două miliarde de lei. Dacă ne uităm la trendul setat deja pentru bugetul aferent programului, putem să constatăm că acesta a crescut de la an la an. Sunt convins că în anii care urmează vom păstra acelaşi trend. Bineînţeles că nu trebuie să ne limităm la panouri fotovoltaice".

Mircea Man, ANRE: "Trebuie să vedem dacă tarifele pot fi suportate de cetăţeni"

Mircea Man, ANRE: "Trebuie să vedem dacă tarifele pot fi suportate de cetăţeni"

V.R.Companii / 26 septembrie

Am trecut printr-o perioadă extrem de grea, printr-o criză energetică, iar guvernul a venit cu subvenţii, afirmă Mircea Man, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), întrebându-se, însă, "ce se va întâmpla din 1 aprilie anul viitor"? (n.r. când preţurile energiei electrice nu vor mai fi plafonate).

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca: "Am extins reţeaua de creşe şi grădiniţe prin fonduri europene, precum şi cu sprijinul Băncii Mondiale şi am redus treptat vârsta de intrare în învăţământul obligatoriu: grupa mică de grădiniţă va deveni obligatorie din 2030". (Sursa foto: Facebook / Ligia Deca)

Ligia Deca laudă educaţia timpurie

O.D.Miscellanea / 26 septembrie

Primii paşi pe calea învăţăturii sunt foarte importanţi. Educaţia timpurie este piatra de temelie a dezvoltării copiilor, de aceea orice investiţie în acest sector reprezintă, de fapt, o investiţie în viitor, a afirmat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 26 Septembrie 2024

Macro Newsletter 26 Septembrie 2024

Macroeconomie / 26 septembrie

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA a crescut cu o rată anuală de 5,9% în luna iulie 2024, după o creştere de 6,9% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 0,6% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo