Eurofer a majorat previziunuile vizând cererea de oţel din UE în 2017

Cristina Radu
Companii / 10 iulie 2017

Eurofer a majorat previziunuile vizând cererea de oţel din UE în 2017

Asociaţia europeană a oţelului Eurofer şi-a majorat azi previziunile vizând cererea de oţel din 2017, dar a declarat că măsurile izolaţioniste, cum ar fi planul Statelor Unite de a percepe tarife de oţel din motive de securitate naţională, ar putea fi dezastruoase pentru fluxurile comerciale globale, potrivit Reuters.

Eurofer a afirmat că cererea aparentă de oţel din UE, care include modificări ale stocurilor, va creşte în acest an cu 1,9%, la 159 milioane de tone. Ea a prognozat anterior că cererea, indicator al sănătăţii economice regionale, va creşte cu 1,3%.

Eurofer se aşteaptă ca cererea aparentă de oţel din UE să fie moderată până la rata de creştere de 1% anul viitor, deoarece impactul măsurilor de stimulare economică se estompează. Asociaţia a prognozat anterior că cererea va creşte cu 1,2%.

În ciuda previziunilor ridicate, asociaţia a avertizat în legătură cu potenţialele denaturări ale importurilor, spunând că morile din regiuni ar putea să nu mai beneficieze de creşterea cererii ci să piardă cota de piaţă pentru importuri.

Axel Eggert, directorul general Eurofer, a declarat: "În lipsa unor soluţii structurale pentru supracapacitatea globală,numărul măsurilor protecţioniste şi chiar izolaţioniste pare să crească, în special măsurile ce pot rezulta din investigaţia din secţiunea 232 care duc la proliferarea distorsiunilor dezastruoase ale fluxurilor comerciale globale".

SUA au lansat o probă "în secţiunea 232" de verficare a riscului pentru securitatea naţională a importurilor de oţel, a doua industrie din lume după petrol şi gaze.

Deşi mişcarea este destinată Chinei, producătorul mondial de oţel de top, Eurofer se teme că ţările Uniunii Europene vor suporta greutatea măsurilor deoarece oţelul chinez este deja supus restricţiilor SUA. Eurofer este preocupat de faptul că oţelul orientat spre ţărmurile din SUA va fi redirecţionat către Uniunea Europeană.

Invocarea securităţii naţionale pe timp de pace este văzută de experţii comerciali ca o mişcare care riscă să submineze sistemul comercial global prin declanşarea unor acţiuni de represalii în întreaga lume şi pentru alte produse în afară de oţel.

La un summit din Germania, liderii din cele 20 de economii de vârf ale lumii au stabilit un termen limită pentru un forum global al OCDE pentru a colecta informaţii despre supracapacitatea oţelului pentru un raport vizând potenţialele soluţii din noiembrie.

Preţurile europene ale oţelului au scăzut cu circa 10% din cauza stocurilor mari şi presiunii importurilor şi au crescut cu circa 50% în 2016. Exporturile chinezeşti de oţel au scăzut cu 25,7% în primele cinci luni ale anului. Ţara reprezintă un sfert din exporturile globale de oţel şi jumătate din capacitatea de producţie globală a oţelului.

Deşi China a redus în 2016 circa 65 de milioane de tone de oţel şi îşi propune să reducă încă 50 de milioane de tone în 2017, partenerii săi spun că reducerile acoperă deja capacitatea de lucru şi că problema oţelului negociat nedrept rămâne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb