Evaluare asupra efectului interviului cu Putin: publicul fără anticorpi nu poate suţine o democraţie

MAKE
Internaţional / 11 februarie

Evaluare asupra efectului interviului cu Putin: publicul fără anticorpi nu poate suţine o democraţie
MAKE

"Putin, un criminal de război cu mandat de arestare de la Tribunalul de la Haga, este intervievat, iar nu audiat în faţa unui investigator", a postat ieri, pe contul de pe "X", Oleksiy Danilov, secretar al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, ca reacţie la puzderia de minciuni cu care Vladimir Putin a delectat sutele de milioane de spectatori ai interviului difuzat joi de realizatorul său, americanul Tucker Carlson.

Această reacţie a ucraineanului este singura care lipseşte din articolul nostru cu titlul "Un mincinos intervievat de altul: Vladimir Putin şi Tucker Carlson", publicat cu o oră înainte să fie difuzat interviul.

Îmi mărturisesc amnezia, am uitat de condamnarea lui Putin şi că, în mod normal, interviul trebuia luat pe după gratii, ceea ce, desigur, dacă nu i-ar fi modificat atât impostura de lider al planetei, cât şi declaraţiile psihedelice, atunci ar fi fost transferat la balamucul puşcăriei.

Dar restul reacţiilor de ieri erau, deja, în esenţă, prezente în articolul nostru profetic.

Vorbind despre Tucker Carlson, fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson a scris într-un articol de presă: "În entuziasmul său lăudăros, hohotind şi cu gura căscată, în fericirea de a avea o ştire de senzaţie, el şi-a trădat telespectatorii şi ascultătorii din întreaga lume".

Articolul din BURSA făcuse, deja, demonstraţia că jurnalistul american este lipsit de caracter: "Aici, Tucker a cam zbârcit-o, într-o singură frază a topit deprecierea pentru Putin într-o minciună despre ceilalţi ziarişti, alţii decât el însuşi."

Guvernul Poloniei a difuzat un comunicat în care demontează zece minciuni ale lui Vladimir Putin, care a încercat să-şi justifice războiul declanşat, contestându-i Ucrainei istoricitatea: "Malul stâng al Niprului, inclusiv Kievul, este un ţinut istoric rusesc".

Putin ne-a luat de la Iaroslav cel Înţelept, de la anul 1000. M-am gândit atunci să fac săpături arheologice în Moscova, să găsesc ambalajul napolitanei mâncate de Burebista acolo şi să revendic Rusia - deja visam, Rusia, pământ românesc...

Lecţia de istorie falsificată pe care a ţinut-o Putin a durat o jumătate de oră; scriesem în articolul nostru că omul minte, interviul a fost difuzat noaptea pe la ora unu, ştiam că minte, era în engleză, am adormit; m-a trezit telefonul colegului Sabin Brandiburu, care traducând în timp real, m-a readus la o realitate pe care o prevăzusem: Putin nu minţea, ci declanşase o "operaţiune specială" în mass-media.

Un prieten mi-a spus astăzi: "Nu-mi vine să cred că m-am alăturat sutelor de milioane de cretini care au urmărit aceste dejectii!"

Acesta este privilegiul publicului, poate decide dacă să urmărească sau nu interviul; dar noi, ca ziarişti, nu avem scăpare - a fost o uriaşă bombă de presă, este un fenomen mediatic cu efect de undă.

Publicând interviul, facem jocul manipulării de presă putiniste, dar un fenomen de asemenea amploare este obligatoriu de relatat pentru oricare publicaţie care se respectă; publicul fără anticorpi nu poate susţine o democraţie.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. ...

    1. Democratia nu este decat expresia majoritatii, cu respectarea regulilor in vigoare la momentul respectiv. Povestea asta cu acordarea certificatelor de democratie de catre cineva auto-proclamat democratul suprem este hilara. Sunt multe lucruri discutabile dar certificatele de democratie pe care le acorda o minoritate care se pretinde elita sunt ridicole.

    ...

    Interviu cu Putin ,mare lucru,se revolta "lumea buna",

    dar cand marile medii occidentale au facut interviuri 

    cu sefii organizatiilor teroriste care au ucis,mii de civili 

    nevinovati,era in numele democratiei si a liberei exprimare, 

    era aplaudat puternic

    1. Tucker nu-i tocmai estic, iar Putler este un terorist de manual.

    Propagandiștii sovietici se simt validați pentru că ați publicat interviul marelui strateg sovietic, care a reușit să transforme un stat putred de bogat într-o conservă de săraci fără viitor.

    1. Ma simt foarte rusinat ca mi-am respectat statutul de ziarist.

      Eu am punctat doar efectul. :

      Citez din articol,: "Publicând interviul, facem jocul manipulării de presă putiniste..."

      Ce mai era de punctat in punctatul meu?

      Și în absența acuzelor deep state-ului, : efectul asupra propagandiștilor, deși evident, rămâne nesubliniat.

      Corul putinist a fost de laudă la adresa redacției, victorie împotriva... cenzurii. : 

      Nu exista nici o cenzura.

      Nu am invins nimic.  

      Am facut ce am vrut sa fac, nu mi-a facut nimeni greutati. 

      Chestiile astea legendare....esti platit sa scrii, esti platit sa nu scrii, nu te lasa securitatea, te cenzureaza primarul...in 33 de ani de presa m-am intilnit doar cu santajul de genul "daca ne critici, iti taiem banii de reclama".Sigur, in forme cit de cit politicoase, nu cum fac bolovanii din piata de capital...

      ...

      ...

      ...

    Suntem inconjurati de echilibre: Terra in jurul Soarelui, pH celular al fiintelor vii, fortele atmosferice, dezvoltarea individuala spre o cariera de succes, etc. Politica mondiala inseamna tot echilibru. Alexandru cel Bun nu ar fi rezistat expansionismului polon si maghiar in sec XIV daca la rasarit de Nistru, Bugeac si Dobrogea nu domneau hanii tatari ai Hoardei de Aur, vesnic agresand Regatele mult dincolo de Carpati sl Liov. Presa dezechilibrata, tafnoasa la incercari de opinii diferite, chiar daca poate eronate, nu ajuta cetatenii, din contra, echilibrarea risca sa ia forme violente precum Revolutia Bolsevica sau al treilea Reich. Este o lege universala si trebuie respectata spre binele Omenirii!

    Stânga globalista nu va fi veșnic la putere. Asa credeau și sovieticii.

    Interviul cu Putin a depasit

    1 miliard de vizualizari,

    oare astia toti sunt propagandisti a rusilor 

    1. Domnule, esti defect? A afirmat cineva ca la interviu se uita numai propagandistii rusilor? Dupa cum se vede, Boris Johnson a vazut interviul. Cat de dobitoc sa fie cineva ca sa creada ca Boris Johnson este propagandist al rusilor?!

      Dar, de ce sa ma mir....tu nu stii nici sa pui semnul intrebarii la o intrebare... 

      Bravo ,

      ai gasit un exemplu de toata jena, 

      si greseli de gramatica pe smartphon,

      esti tare de tot 

      Eu scriu de pe smartphon(E) tot asa cum Boris Johnson este propagandist al rusilor.

      Iar de gramatica te rog sa nu te mai legi, tu nu cunosti semnul exclamarii de dupa "Bravo" si nu stii sa pui punct la capatul frazei!  

      Reia invatamantul incepand cu clasa a doua!

      Esti praf! 

      Tu nu traiesti in Romania,probabil,

      noi in "Romania Educata" suntem toti super educati,

      asa ca degeaba bagi texte cu incultura 

    Mizeriile astea in online pot cauza efecte dorite de o parte si nedorite de alta.

    Alt exemplu de cauza efect: in cov Multe videouri panicante circulau din China...ca dupa sa nu le mai gasim; chiar daca "cauza" isi produsese efectul. 

    s c c r e t 

    Vine criza economica mondiala peste noi,

    si noi ne jucam a razboiul si inarmarea, 

    dar ce se intimpla dragi politicieni "minunati",

    care luptati din greu ptr. bunastarea populatiei care va ales  

    1. Razboiul este efectul crizei.

      Eu cred ca,

      prin razboi se incearca prostirea populatiei, 

      ca ptr. tot sa fie de vina Putin si razboiul rusnac,

      celelalte 28 de conflicte/razboaie e bonus 

      razboaiele apar vand viteza banilor se prabuseste! - fiecare razboi pe glob e consecita prabusirii velocitatii “banilor” in economia respectiva - a atacatorului.

      Cu cat masa monetara creste, cu timpul, daca politicile economice nu sunt pro crestere viteza bani in piata din mana in mana, pune presiune descendenta pe pib; mai ales cresterea prin DEBT GOV A Murilor. Ca sa ai viteza constanta, ori in crestere, Govul tre sa stagneze in datorie si piata reala tre sa creasca in datorie ori sa isi creasca eficientizarea ca datoria sa nu ii figureze mare ori in scadere; mai e si varianta ideala in care piata reala tre sa “exporte” ori sa “vanda” la volum mai mare si mai repede fata de viteza datoriilor pe care le creeaza. 

      Viteza banilor in Rusia este mai sanatoasa ca viteza banilor in USA; Rusia a reusit sa tina datoria in parametrii echilibrat exact pe exemplele de mai sus; doar ca acest echilibru nu ramane pe termen lung atunci can altcineva pe glov ii vor concura la cele ce ofera ei; in USA prabusirea vitezei “banilor” corespunde plus minus cu anii 30-40… chiar pe acolo (cine are acces la date sau stie sa faca calcului VT = PT / M); ce inseamna asta? 

      Inseamna ca USA a decis in avansul multor state pe glob sa isi inchida treptat din capacitati si forme vechi; prin politici de export cunostinte si etc; aceasta inchidere treptata a facut ca in usa sa aibe o ultima bula sanatoasa in bani reali prin 2000 urmat de crash grav in bani reali (adica diloarea cotatiei aurului in dolari); de atunci cade spre minim… ne aflam azi la cativa “centimetrii” deasupra minimului de dupa crashul din 1929…, pe romaneste oamenii tin captivi banii sau creditele in acte speculative din usa ori la saltele… iar asta se reflecta prin mai putini bani de invartit in economia reala… cauzand in usa si nu doar acolo crize sociale de trai (vedeti in marea america milioanele de oameni ai strazii - si nu imi e rusine sa zic nici ne China cu milioanele ei de oameni ai strazii si de politicile gresite). 

      Ce inseamna cand viteza banilor se prabuseste? 

      Inseamna ca economia respectiva se afla intr-un ciclu (ce se repeta) de depresie industriala (prabusirile ciclice ale industriilor vechi pe ani legati urmat de alt ciclu de aparitie si cresteri industrii noi ca procent ori volum din piata). 

      Depresiile industriale se pot observa mereu prin activarea unor politici gov de inchideri treptate de capacitati si simultan vei vedea pondere de cetateni cazuta in saracie (causata de dezindustrializare) ce vor povestii de trecutul mareti; Cu cat govul are politica de dezindustrializare cu atat piata incepe sa scada in oportunitati reale bazata pe industrie veche; cetatenii sunt fortati sa caute solutii; govul e fortat sa ia o felie mai mare din economie petru a sustie economiia pe anii ce urmeaza. 

      In aceasta economie, daca moneda este forte (sau alipire la una forte), va reusii sa atraga capital speculativ periodic; unde randamentele reale nu se vor mai face cu timpul in “industrii” ci in “financiar”. 

      Acest ciclu este foarte lung si greu; industriile unei natii odata inchise si distruse se reconstruiesc greu. 

      In toata istoria omenirii au fost intalnite urmatoarele fenomene: 

      Cu cat datoriile Natiilor Cresc cu atat natiile sunt intrigate, dorite, stimulate, fortate, de a participa ori creea RAZBOI! 

      De ce? Care sunt motivele? Care sunt fenomenele mecanice economice ce duc la razboi? 

      Razboaiele culmineaza mereu la intalnirea a doua fenomene: fie cand oamenii au de toate si nu au ce mai tranzactiona; fie cand oamenii nu au de toate ori nu pot pune mana pe ceva ce nu pot inca tranzactiona. - primul cu “detoate” e atunci can VT (viteza banilor) in crash a doua cand viteza banilor prinde alt ciclu de moneda noua in circulatie si automat este adorata si iubita de toti doar ca tuturor le lipsesc cele necesare du pus pe masa cauzat de crashul (economic ori militar) din spate. Aici cand moneda e “noua” si politica noua de industrializare; economia se va confrunta cu socuri externe de monopolizare si preturi; daca economia devine destul de puternica in cat sa isi formeze capacitati militare, fiti siguri ca isi va exercita putere fata de statele “concurente” nimicind ori monopolizand treptat capacitati /industrii - sub diferite umbrele corporative, unde in spatele corporatiilor se afla bancile mama ce au “creditat-sustinut expansiunea; de unde si gov incaseaza banet pt sustinere economie). 

      O moneda forte; o economie Mare; nu devine niciodata; dar niciodata Forte sau Mare fara contributia initiala si pe parcurs a statelor ce au creeat-o , sustinut-o… prin politici de redirectionari periodice de capital intern catre piata economii cu moneda forte. Aceasta bucla a relatiilor face ca economia cu moneda forte sa supravietuiasca (relativ) atunci can altele primesc socurile monetare de dobanzi ori de industrii - gripari industrii. 

      De ce sustin statele ce au creat moneda forte? 

      Pentru ca de acolo primesc randamente financiare si nu numai; atunci cand statele stiu ca o duc mai prost ori nu au capacitati sa ajunga din urma ori sa depaseasca statul cu moneda forte! 

      Pe romaneste mai bine faci pact cu “dracul” caci daca nu faci se va asigura pe cat posibil ca traiul sau sa fie mai rau! 

      Un imperiu cade mereu sub povara datoriilor si a teritoriului vast de controlat militar - rutele comerciale. 

      imperiul va exista atat tim cat toti vasalii vor primi cele promise si vor avea ce manca. 

      Coruptia se afla in topul acestui imperiu; fara coruptie imperiul nu poate ramane legat. 

      Spre imperii o sa vedem mere valurile de migratii! - indicatorul suprem in istorie! - fie cu forta (gen patania ro spre state eu) fie de buna voie. 

      Mai este o “criza” grava de sarit in depresia asta industriala ca sa vad la ultima prabusire viteza banilor in usa se dupa nu mai vad viteza banilor la minime. - reset! 

      PS: si da implica in fata multe multe actiuni militare si din partea ro; pe mult “fronturi” in rest nu ma intereseaza ce “gogosi” vand politicienii. 

      Cu cat UE da semne de redevenire “imperiu economic” cu atat actiunile militare de partea europei si aliati va creste; sub diferite naratiuni la fel cum si sub diferite naratiuni de partea “agresorilor”. 

      s c c r e t 

    Interviul a fost propagandă, normal, dar Tucker nu a fost propagandist, ci doar folosit. L-a lăsat pe Putin să se desfășoare și să-și spună punctul de vedere. Nu l-a contrazis pentru că asta ar fi însemnat că este susținătorul tezei oficiale occidentale.

    Prin tăcerea sa, Tucker a vrut să fie neutru. 

    În ce privește istoria, nu este o știință exactă. 

    Poți trage de datele istorice și de documente ca de un elastic sau poți să le molfai ca o gumă de mestecat. 

    Putin asta a făcut, chit că a falsificat-o sau mai degrabă și-a tras spuza de partea lui.

    Una alta, cred că interviul a fost o reușită pentru că a adus în atenție și partea întunecată a lunii. 

    Faptul ca Boris Johnson a oprit negocierile de pace si are pe constiinta sute de mii de morti e recunoscut oficial si de ucrainieni in presa globalista.

    Evaluarea Profilului Cultural:

    1. Ce se vede: Limba vorbita, Folclorul, Vestimentatia, Arta, Literatura, Sarbatorile, Religie, Armata si Festivalurile, Mancarea. 

    2. Ce se vede mai greu: Credinte și Presupuneri, Rolurile Familiei in societate, Conceptul de sine, Relatia cu Autoriatea (opinia/credinta cetatenilor fata de guvern/conducatori/statul de drept), Manierele, Prejudecati sociale /individuale /de grup, Limbajul Trupului (mimica, gesturile, grimasele -cetatenilor / societatii in diferite faze economice ori contexte sociale), Interpretari, Conceptul de Curatenie (cum vede societatea curatenia si nivelul de curatenie ca parte din cultura lor), Idealuri de frumusete (ce adupta societatea ca ideal in frumusete; ce valori adopta), Valorile Familiilor (in familii ce valori fac parte din viata si aciuniile lor: individualiste colectiviste; de grup sau nu; etc), Rolul Genurilor in societate (feminin, masculin, "neutru") ca pondere din societate (aduc sau iau ca plus valuare in societate), Apropiera cetatenilor fata de medicina si sanatate (accesul cetatenilor la medicina si sanatate - ingreunat sau permisiv), Umorul (nivelul umorului in societate in urcare sau in scadere ca procent din societate ori ca procent din canalele de informare a societatii; ne spune despre dispozitia sociala a natiei ca total), Regula de conduita (conduita sociala in crestere sau in descrestere), Conceptul de Dreptate / Justitie (cum percepe societatea in crestere su descrestere), Notiunea de Modestie (valorile expuse in canalele de informare reflecta valori de modestie si respect ori isi etaleaza pe fata avutiile si lipsa de respect; -ca procent din canale de informare si ca perceptie in scocietate), Atitudinea cetatenilor fata de ce li se intampla in jur (sunt delasatori ori participa la actiuni civice/legislative/etc de a schimba ce nu merge), Competitivitatea (face parte ca valoare in societate?; in crestere sau descresterea atat pe parte de industrii, srevicii, bunuri, etc in societate?), Practicile de crestere a copiilor (modul si cultura societatii de a isi creste copii duc in fata la buna dezvoltare sociala sau tinde catre degradare morala si sociala in fata?), Asteptarile sociale sau individuale (sunt in crestere, descrestere, in parametrii echilibrati cu ceea ce ofera?), Etica Muncii, Tiparele de Gandire (care sunt tiparele de gandire a societatii, sunt tiparele vulnerabile la schimbari cauzate de alte tipare externe de gandire ce le pot modifica valorile in fata?), Gesturi si Mimica sociala, Spatiul Personal, Estetica.... 

    De aici putem face un profil sociale al unei natii unde putem sa adaugam sau sa scoatem indicatori; indicatorii de mai sus pot fii notat de la o scara la 1-5... si se poate face o medie. 

    O sa vedem ca majoritatea statelor au problemele mai mici sau mai mari. 

    Acum trgeti voi concluzia intre: Rusia, Ucraina si sa adaugam si Romania, Japonia, Franta, USA sau UK.... 

    Dar de state din : AFRICA? 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb