Nunta secolului ne poate privi şi pe noi. Scepticii, aceiaşi care se întreabă retoric "ce caută un neamţ la Moscova", se uită lung şi nu prea pricep ce legătură avem noi cu unirea dintre frumoasa Kate Middleton şi tânărul Prinţ William. O bucăţică de hârtie pe care au fost trecute posibilele destinaţii pentru luna de miere ne-a introdus însă în ecuaţie.
Pe lista călătoriilor care vor fi făcute în luna de miere sunt incluse locaţii din Australia, Sicilia, Iordania, dar şi satul braşovean Viscri, unde Prinţul Charles are mai multe proprietăţi, inclusiv un castel. Simpla alăturare cu aceste destinaţii reprezintă o mare bilă albă pentru turismul nostru. Din nefericire, dinspre ministerele autohtone nu a răzbătut niciun fior la aflarea acestei veşti. Preocupaţi cu tălmăcirea de sloganuri scumpe şi seci şi cu rezilierea de contracte, subalternii lui Emil Boc nu au timpul necesar şi nici disponibilitatea de a specula un moment favorabil.
Noi construim durabil, nu facem speculaţii, par a spune gurile aflate în vecinătatea frunţilor veşnic încruntate. Ce ne interesea-ză pe noi, nişte oficiali serioşi, ce vor face doi tineri însurăţei la a căror nuntă, relatată de mii de jurnalişti, vor căsca ochii peste un miliard de oameni? Şi ce dacă interesul în jurul acestui cuplu va rămâne la cote foarte înalte în următoarea perioadă sau că pe urmele lor se vor afla majoritatea instituţiilor media din lumea întreagă? Noi, republicani patrioţi, avem divorţurile noastre, cu rază mică de acţiune, dar cu zgomot major.
Chiar dacă presa britanică anunţă că tânărul cuplu regal va petrece prima parte a lunii de miere într-o locaţie exotică: Insula Lizard, amplasată în Marea Barieră de Corali, aflată în apele Australiei, o vizită în Transilvania până la finalul acestui an nu este exclusă. Din contră.
Nu e foarte greu să îţi imaginezi cam de ce publicitate vom beneficia dacă William şi Kate vor dormi şi se vor plimba câteva zile prin rusticul Viscri. Reclamă cam cât generează o pădure de plop plină de frunze propagandiste. Publicitatea este garantată indiferent de ce vom face. În cazul în care nu facem nimic şi la asta cuplăm şi "norocul" nostru proverbial în materie de incidente tragi-comice, relatările în tonuri negre ne vor îneca. Dacă mişcăm ceva, prin punctele esenţiale, inclusiv la nivelul covorului asfaltic, beneficiile ar fi majore. Ocazia să te plasezi pe harta turistică a lumii pe "spinarea" unei case regale este unică. Pentru britanicul de rând, dar şi pentru oricare cetăţean al planetei dornic de turism, a merge prin aceleaşi locuri prin care s-au plimbat "mirii secolului" reprezintă un motiv de satisfacţie personală şi de mîndrie în faţa prietenilor. Pentru ţara noastră poate fi o afacere bănoasă, important e să vii în ajutorul naturii şi oferi să-i oferi turistului nişte condiţii decente de distracţie şi relaxare. Nunta e a lor, dar şansa poate fi şi a noastră.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.04.2011, 10:38)
Casa de piatra! Si luna de miere in Romania.