EVERGENT Investments nominalizează candidaţii la conducerea companiei pentru următorii patru ani de mandat

A.D.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Sursa foto: Evergent Investments

Sursa foto: Evergent Investments

Consiliul de administraţie al companiei de investiţii financiare EVERGENT Investments a anunţat nominalizarea candidaţilor, precum şi recomandările privind structura de conducere a companiei pentru următorii patru ani de mandat (2025-2029).

Potrivit unui comunicat al companiei, pe site-ul său sunt publicate documente şi informaţii relevante în vederea pregătirii Adunării generale ordinare a acţionarilor, programată pentru 28/29 octombrie 2024.

Pentru funcţiile de administrator, Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments, cu avizul Comitetului de Nominalizare şi remunerare, propune pe domnii: Horia Ciorcilă, Claudiu Doroş şi Octavian Radu. Aceste nominalizări, realizate conform reglementărilor legislative, asigură componenţa unui Consiliu format exclusiv din administratori neexecutivi şi au la bază evaluarea riguroasă a performanţelor colective şi individuale în perioada 2021-2024, conform unui raport de performanţă.

Pentru funcţiile de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general, Consiliul de administraţie îi recomandă pe domnul Claudiu Doros pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului de administratie şi pe domnul Catalin Iancu pentru funcţia de Director general. Aceste recomandări se aliniază celor mai bune practici internaţionale de guvernanţă corporativă şi sunt fundamentate pe necesitatea unei separări clare între Consiliu şi conducerea executivă.

Consiliul subliniază importanţa criteriilor de independenţă stabilite de legislaţia în vigoare, recomandând acţionarilor să asigure un număr suficient de administratori independenţi (cel puţin doi), necesar pentru buna funcţionare a comitetelor consultative ale viitorului Consiliu. De asemenea, este încurajată creşterea reprezentării sexului subreprezentat în Consiliul de administraţie, pentru a promova un echilibru de gen mai bun la nivel de conducere, în linie cu recomandările UE.

În procesul de selecţie a candidaţilor, acţionarii sunt invitaţi să aibă în vedere cerinţele Legii nr. 162/2017, care stipulează că cel puţin un membru al Comitetului de audit trebuie să deţină competenţe dovedite în domeniul contabilităţii şi auditului statutar. Această măsură asigură o guvernanţă financiară robustă şi conformitatea cu standardele de audit.

Toate nominalizările şi recomandările vor fi supuse votului în cadrul AGOA.

Numirea persoanelor în funcţiile de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al companiei, dar şi componenţa comitetelor consultative, este prerogativa Consiliului de administraţie care va fi ales de Adunarea generală ordinară a acţionarilor, care va avea loc în 28/29 octombrie 2024, cu precizarea că exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emise de ASF, se transmite în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ce a facut Radu Octavian pentru societate?

    doar a primit bani si actiuni gratuite achizitionate tot pe banii societatii pe care ulterior le-a aruncat in piata. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Exact la asta ma gandeam si eu. Ce cauta RD acolo?

      Singurul lucru pe care il face este sa vanda actiunile imediat ce ii intra in portofoliu. Atat de mult este atasat de companie si atat de multa incredere ii acorda, ca nici macar nu vrea sa tina actiunile.  

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb