Consiliul de administraţie al companiei de investiţii financiare EVERGENT Investments a anunţat nominalizarea candidaţilor, precum şi recomandările privind structura de conducere a companiei pentru următorii patru ani de mandat (2025-2029).
Potrivit unui comunicat al companiei, pe site-ul său sunt publicate documente şi informaţii relevante în vederea pregătirii Adunării generale ordinare a acţionarilor, programată pentru 28/29 octombrie 2024.
Pentru funcţiile de administrator, Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments, cu avizul Comitetului de Nominalizare şi remunerare, propune pe domnii: Horia Ciorcilă, Claudiu Doroş şi Octavian Radu. Aceste nominalizări, realizate conform reglementărilor legislative, asigură componenţa unui Consiliu format exclusiv din administratori neexecutivi şi au la bază evaluarea riguroasă a performanţelor colective şi individuale în perioada 2021-2024, conform unui raport de performanţă.
Pentru funcţiile de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general, Consiliul de administraţie îi recomandă pe domnul Claudiu Doros pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului de administratie şi pe domnul Catalin Iancu pentru funcţia de Director general. Aceste recomandări se aliniază celor mai bune practici internaţionale de guvernanţă corporativă şi sunt fundamentate pe necesitatea unei separări clare între Consiliu şi conducerea executivă.
Consiliul subliniază importanţa criteriilor de independenţă stabilite de legislaţia în vigoare, recomandând acţionarilor să asigure un număr suficient de administratori independenţi (cel puţin doi), necesar pentru buna funcţionare a comitetelor consultative ale viitorului Consiliu. De asemenea, este încurajată creşterea reprezentării sexului subreprezentat în Consiliul de administraţie, pentru a promova un echilibru de gen mai bun la nivel de conducere, în linie cu recomandările UE.
În procesul de selecţie a candidaţilor, acţionarii sunt invitaţi să aibă în vedere cerinţele Legii nr. 162/2017, care stipulează că cel puţin un membru al Comitetului de audit trebuie să deţină competenţe dovedite în domeniul contabilităţii şi auditului statutar. Această măsură asigură o guvernanţă financiară robustă şi conformitatea cu standardele de audit.
Toate nominalizările şi recomandările vor fi supuse votului în cadrul AGOA.
Numirea persoanelor în funcţiile de Preşedinte al Consiliului de administraţie şi Director general al companiei, dar şi componenţa comitetelor consultative, este prerogativa Consiliului de administraţie care va fi ales de Adunarea generală ordinară a acţionarilor, care va avea loc în 28/29 octombrie 2024, cu precizarea că exercitarea atribuţiilor aferente funcţiei de administrator se face numai după obţinerea deciziei de aprobare emise de ASF, se transmite în comunicat.
1. ???
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2024, 19:02)
ce a facut Radu Octavian pentru societate?
doar a primit bani si actiuni gratuite achizitionate tot pe banii societatii pe care ulterior le-a aruncat in piata.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.10.2024, 19:27)
Exact la asta ma gandeam si eu. Ce cauta RD acolo?
Singurul lucru pe care il face este sa vanda actiunile imediat ce ii intra in portofoliu. Atat de mult este atasat de companie si atat de multa incredere ii acorda, ca nici macar nu vrea sa tina actiunile.