Eviden România a participat la un exerciţiu de apărare cibernetică din lume

R.S.
Miscellanea / 23 mai

Eviden România a participat la un exerciţiu de apărare cibernetică din lume

Eviden anunţă astăzi că doi dintre experţii săi în securitate cibernetică din România au participat la cel mai mare exerciţiu internaţional de apărare cibernetică, "Locked Shields 2024", organizat de NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence (CCDCOE) . Anul acesta marchează şi a doua participare consecutivă a Eviden România, care a făcut echipă cu specialişti în securitate cibernetică din alte ţări, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Exerciţiul a avut loc la sfârşitul lunii aprilie şi a reunit aproape 4.000 de profesionişti, militari şi civili din domeniul apărării cibernetice, din peste 40 de naţiuni. Locked Shields ca platformă permite ţărilor să facă schimb de bune practici, să inoveze strategii şi să-şi îmbunătăţească colectiv capacităţile de răspuns la incidente cibernetice.

Experţii Eviden în securitate cibernetică din România - Sergiu-Andrei Chirlejan (echipa Threat Hunting) şi Bogdan Irimia (echipa de mediere software) - au făcut parte din echipa internaţională de apărare (numită şi "Blue Team"). Anul acesta a marcat cea de-a patra participare consecutivă a României, colaborând cu specialişti în securitate cibernetică din Bulgaria şi Republica Moldova. Echipa românească a fost coordonată de Agenţia de Apărare Cibernetică din cadrul Comandamentului de Apărare Cibernetică şi este formată din peste 150 de specialişti din cadrul instituţiilor naţionale de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dar şi din companii private active în domeniu, Eviden România fiind una dintre acestea.

Experţii Eviden, prin participarea lor la Locked Shields, au demonstrat o abilitate remarcabilă de a naviga pe câmpul de luptă cibernetic, demonstrând rezilienţă şi perspicacitate strategică în protejarea fortăreţelor digitale. Expertiza lor colectivă a fost esenţială în fortificarea apărării cibernetice şi promovarea unei culturi a învăţării continue şi a inovării, se menţionează în comunicat.

Chris Moret, Global Head of Cybersecurity Services la Eviden, Atos Group: "Eviden se mândreşte cu realizările echipei noastre prezente la Locked Shields 2024. Participarea la un proiect atât de important subliniază calibrul expertizei din cadrul companiei noastre şi reafirmă dedicarea noastră pentru fortificarea apărării cibernetice la scară globală".

Locotenent-colonelul Urmet Tomp, directorul Locked Shields 2024: "În fiecare an, Locked Shields îşi propune să împingă limitele a ceea ce se poate realiza în instruirea în domeniul apărării cibernetice, iar 2024 nu a făcut excepţie. Competenţele instruite aici se traduc direct în consolidarea apărării naţionale împotriva ameninţărilor cibernetice din lumea reală, sporind securitatea noastră colectivă".

Colonel inginer Sorin Manole, şeful Agenţiei de Apărare Cibernetică (AAC) din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice (CAPC), organizatorul exerciţiului:

"Tipul acesta de exerciţiu e aproximativ 70% tehnic, 30% non-tehnic. Desfăşurarea cuprinde situaţii variate, cam tot ce poate fi mai rău într-un atac cibernetic. Într-un scenariu, în care echipa albastră reprezintă o ţară cu tot ce are ea la nivel de reţele, este lansat un atac intens şi concomitent. Indiferent că sunt atacate reţele militare, guvernamentale sau furnizoare de servicii pentru populaţie, folosite fie de sistemul militar, fie de cel civil, ţara intră în alertă, iar echipele de profesionişti îşi unesc forţele pentru a ne apăra de un atacator cunoscut sau necunoscut. Sunt implicaţi în exerciţiu şi oameni din PR şi specialişti în reţele sociale. Ei trebuie să urmărească toate sursele de informare, care sunt simulate în cadrul exerciţiului.

E la fel ca în cazul unei ameninţări cu bombă: nu putem să neglijăm ameninţarea, dar o verificăm păstrându-ne un grad de discernământ, astfel încât să nu creăm panică. Trebuie să conlucrezi cu ceilalţi, să ştii exact ce se petrece la tine şi să ştii să expui totul în mod corect".

Împreună cu colegii din alte ţări, experţii Eviden au demonstrat disponibilitatea structurilor de apărare ale unei ţări fictive împotriva atacurilor cibernetice care vizează infrastructuri critice. Pe lângă securizarea sistemelor IT şi operaţionale complexe, echipele participante trebuie să fie eficiente într-o gamă largă de discipline, inclusiv raportarea incidentelor şi rezolvarea provocărilor criminalistice, juridice, media şi de război informaţional.

In cursul anului trecut, specialişti din cadrul companiei Eviden Romania au finalizat cu succes proiectul de modernizare pentru tehnologia de securitate cibernetică din 22 de locaţii NATO. Colaborarea cu NATO demonstrează angajamentul companiei de a proteja reţelele şi informaţiile vitale ale organizaţiilor partenere, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb