Exact Travel anunţă topul destinaţiilor de călătorie neobişnuite

S.B.
Miscellanea / 3 mai 2023

Exact Travel anunţă topul destinaţiilor de călătorie neobişnuite

Exact Travel a anunţat adăugarea mai multor pachete turistice noi în portofoliul său. Aceste destinaţii sunt situate în ţări îndepărtate, care nu erau considerate în mod obişnuit ca destinaţii turistice în urmă cu 5-10-15 ani, oferind o experienţă autentică şi de neuitat călătorilor care caută ceva diferit.

Specialiştii Exact Travel au putut observa în ultimii ani o creştere considerabilă a interesului turiştilor pentru Iran, Laos şi Etiopia. Considerate anterior ca fiind prea greu accesibile sau potenţial nesigure, în ultimul an cererea pentru aceste ţări a crescut în medie cu 60%. Consultaţii Exact Travel le recomandă cu mare drag, considerându-le o îmbinare ideală de cultură autentică, experienţă spirituală unică şi peisaje inedite.

Iată care este topul destinaţiilor inedite propus de Exact Travel:

Iran - O ţară care s-a deschis recent turismului, Iranul este un tărâm bogat în istorie, cultură şi frumuseţe naturală. Vizitatorii pot explora oraşe antice precum Isfahan şi Shiraz, se pot minuna de arhitectura uluitoare a moscheilor şi palatelor şi pot savura bucătăria delicioasă.

Iranul are 22 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv oraşe antice precum Persepolis şi Pasargadae. Ţara este cunoscută pentru moştenirea sa culturală bogată, inclusiv poezie, muzică şi artă. Iranul are un peisaj divers, care include deşerturi, munţi şi păduri. Dar ceea ce ne-a surprins mai presus de toate aşteptările au fost amabilitatea, deschiderea şi ospitalitatea fantastice ale localnicilor. De asemenea, veţi găsi interesante nivelul de cultură ridicat şi pasiunea pentru poezie a iranianului de rând. Nu există un iranian care să nu aibă în casă un volum de poezii a lui Hafez.

Alaska - Cunoscută pentru sălbăticia sa accidentată şi peisajele naturale uimitoare, Alaska oferă o experienţă unică şi de neuitat pentru cei care caută aventuri. Vizitatorii pot asista la aurora boreală, pot face drumeţii prin parcuri naţionale şi chiar pot face o croazieră pentru a vedea gheţarii şi fauna sălbatică de aproape. Alaska este cel mai mare stat din Statele Unite după suprafaţă, acoperind peste 660.000 de mile pătrate. Statul găzduieşte peste 3 milioane de lacuri, 3.000 de râuri şi 100.000 de gheţari. Alaska este cunoscută pentru fauna sălbatică abundentă, inclusiv urşi, elani, caribu şi balene.

O vacanţă în Alaska nu ar fi desăvârşită fără vizite la atipicul Ghetar Hubbard, Anchorage, cel mai populat oraş al statului, dar mai ales fără o poză cu Arctic Circle Sign, situat la 66°33' latitudine nord, ce indică Cercul Polar de Nord. Şi după o aşa aventură îngheţată, ar pica de minune o zi de relaxare la Chena Hot Springs - izvoare termale cu apă vindecătoare -, dar şi o vizită la Aurora Ice Museum - construit din peste 1000 tone de gheaţă şi zăpadă şi care se menţine tot anul îngheţat.

Insula Paştelui - O insulă îndepărtată din Oceanul Pacific, Insula Paştelui este renumită pentru statuile sale misterioase şi uluitoare moai. Vizitatorii pot explora ruinele antice ale insulei, pot afla despre istoria şi cultura fascinantă a oamenilor Rapa Nui şi se pot bucura de peisajul uluitor. Insula Paştelui este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite din lume, situată la peste 2.000 de mile de cel mai apropiat centru de populaţie.

Nagasaki - Cunoscut în general pentru momentul tragic când asupra sa a fost lansată cea de-a doua bombă nucleară, are de fapt o istorie mult mai bogată şi interesantă. Timp de secole, apropierea de Asia continentală i-a conferit un rol important în schimburile comerciale al Japoniei cu exteriorul. A fost cel mai important din cele doar câteva porturi rămase deschise străinilor în timpul izolării Japoniei din perioada Edo. Dejima, insula artificială făcută în doar 2 ani, era singurul loc de întâlnire între lumea vestică şi Japonia unde, sub strictă supraveghere, aveau voie să locuiască comercianţii olandezi. Tot în Nagasaki veţi găsi este cea mai veche biserică din Japonia (Biserica Oura).

Laos - O ţară care a rămas relativ neatinsă de turism, Laos este o ţară cu o frumuseţe naturală uluitoare şi o cultură bogată. Vizitatorii pot explora templele antice, pot face un tur cu barca de-a lungul râului Mekong şi pot face drumeţii prin parcuri naţionale uimitoare.

Pe lângă obiectivele consacrate, ca să experimentaţi cu adevărat spiritul Laosului, faceţi o vizită la piaţa de noapte din Luang Prabang şi urmăriţi istoria colonială a ţării plimbându-vă prin părţile mai puţin cunoscute ale oraşului. Dacă vă treziţi dimineaţa foarte devreme, puteţi observa cum mai mult de 200 de călugări budişti pleacă de la mănăstiri şi străbat oraşul pentru a primi hrana oferită de credincioşii care îi aşteaptă de-a lungul străzilor.

Şi neapărat, încercaţi o croazieră până la Peşterile Sfinte Pak Ou, unde se găsesc sute de statuete ale lui Buddha, cu escale în satele de pe mal pentru a observa modul de viaţă al localnicilor. Şi neapărat, încercaţi o plimbare prin sate şi printre câmpuri de orez până la frumoasele cascade cu apă turcoaz, Khuang Sy.

Etiopia - O ţară care câştigă rapid popularitate în rândul călătorilor aventuroşi, Etiopia oferă o experienţă unică şi de neuitat. Vizitatorii pot explora oraşe antice precum Lalibela şi Axum, pot asista la peisajele naturale uimitoare ale Munţilor Simien şi pot gusta bucătăria delicioasă.

Etiopia este una dintre cele mai vechi ţări din lume, cu o istorie care datează de peste 2.000 de ani.

Ţara este cunoscută pentru peisajele sale naturale uimitoare, inclusiv Munţii Simien, care găzduiesc specii endemice precum babuinul gelada. Etiopia are o bucătărie unică şi aromată, care include mâncăruri precum injera, o pâine cu aluat spongioasă şi doro wat, o tocană de pui picant.

Exact Travel recomandă pentru călătoriile în acest tip de destinaţie, aflată la mare distanţă şi cu un specific cultural aparte, programe de grup cu însoţitor. Toate circuitele sau croazierele agenţiei includ transport transcontinental cu avionul, taxe aeroportuare şi portuare, acolo unde este cazul, zboruri interne, transferuri si intrări la obiective. În plus, se lucrează mult cu ghizi locali pentru a obţine informaţii cât mai preţioase despre locaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb