EXCLUSIVITATE Politicienii - o altă specie umană

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Politică / 9 noiembrie 2015

Politicienii - o altă specie umană

Interviu cu domnul Călin Georgescu, membru al Clubului de la Roma

"Protestatarii şi-au unit energiile pozitive şi nu mai acceptă statutul de sclavi plătitori de taxe"

"Dacă serviciile speciale româneşti şi-ar fi făcut datoria, nu ajungeam în halul acesta, adică o ţară în faliment"

"Corporaţiile sunt noul comunism"

"România este într-o sclavie economică"

Revolta faţă de tragedia din clubul Colectiv a aprins dorinţa de libertate şi demnitate, a renăscut spiritul Timişoarei din Decembrie 1989, este de părere Călin Georgescu, membru al Clubului de la Roma.

Domnia sa consideră că cei care au protestat, săptămâna trecută, în Bucureşti şi în ţară, sunt hotărâţi să-şi definească diferit strategiile de viitor, şi-au unit energiile pozitive şi nu mai acceptă statutul de sclavi plătitori de taxe. În opinia sa, politicienii nu au cum să înţeleagă nicidecum mesajul lor, "pentru că sunt altă specie umană, marcată exclusiv de singura lor acţiune de după 1989 şi anume însuşirea şi preluarea bunului public, având ca unic deziderat infracţiunea".

Călin Georgescu, care între 1997-2013 a fost director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu, în exclusivitate.

Numele lui Călin Georgescu a fost vehiculat de mai multe ori ca posibilă propunere pentru preluarea funcţiei de premier al ţării noastre.

Clubul de la Roma este o denumire simbolică pentru o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei.

Reporter: Ce valori consideraţi că îi animă pe cei care au protestat zilele acestea în stradă? Consideraţi că vor putea schimba ceva? Consideraţi că politicienii înţeleg mesajul lor?

Călin Georgescu: În primul rând, revoltă faţă de sacrificiul uman al celor 44 de tineri morţi din cauza incendiul din seara zilei de 30 octombrie şi a celor peste 100 care se zbat între viaţă şi moarte în spitale. De aici s-a aprins dorinţa de libertate şi demnitate, a renăscut spiritul Timişoarei din Decembrie 1989. Sigur, au schimbat deja prin modul eroic în care s-au ajutat unii pe alţii din iadul incendiului declanşat în Clubul Colectiv. Toţi au fost eroi acolo, ca şi cei care i-au ajutat, medici, pompieri.

Şi vor putea schimba, pentru că sunt hotărâţi să-şi definească diferit strategiile de viitor, şi-au unit energiile pozitive şi nu mai acceptă statutul de sclavi plătitori de taxe, impus perfid şi ascuns prin politica dusă din '89 până acum. Politicienii nu au cum să înţeleagă nicidecum mesajul lor, pentru că sunt altă specie umană, marcată exclusiv de singura lor acţiune de după 1989 şi anume însuşirea şi preluarea bunului public, având ca unic deziderat infracţiunea.

Reporter: Consideraţi că avem vreo şansă să ieşim din "sensul giratoriu în care ne învârtim de 25 de ani"?

Călin Georgescu: Se poate, desigur, nu trebuie pierdută speranţa. Frica domină încă societatea românească, stă în suflet şi nu pleacă. "...sunt suflet în sufletul neamului meu", spunea Coşbuc. Asta se trezeşte acum în poporul român zilele acestea şi în special în tineret, care doreşte să fie responsabil pentru ceea ce face el, nu pentru ceea ce îi dictează alţii. Responsabilitatea este preţul Libertăţii!

Ce eu nu înţeleg însă este de ce mereu tinerii trebuie să fie generaţia de sacrificiu? De ce nu sunt adulţii de sacrificiu şi cei care s-au vândut pentru o mână de ţechini?

Reporter: Aţi declarat că reţelele de socializare nu vor putea produce o reformare a clasei politice. De unde trebuie să vină reforma?

Călin Georgescu: Din noi înşine, din înţelegerea că fiecare dintre noi suntem creatori, suntem fiinţe spirituale. Nu mai simţim nici credinţă, ci o vorbim şi o afişăm pe reţele de socializare, folosite intens pentru că nu ne mai percepem sufletul.

Românismul a însemnat să fim noi înşine. Strămoşii şi înaintaşii noştri s-au luptat pentru apărarea valorilor morale ale acestui neam. Pentru neam, aveau un mare respect şi o mare credinţă. Conducătorii de azi l-au golit de toată bogăţia morală şi fizică.

Reporter: Ce le lipseşte protestatarilor?

Călin Georgescu: Nu le lipseşte nimic! Le trebuie doar continuitate, să nu cedeze şi să nu se lase manipulaţi. Oamenii liberi luptă pentru demnitate, sclavii pentru supravieţuire.

Reporter: Cine trebuie să configureze un proiect de ţară? Cum ar trebui să arate şi cât timp ar dura reforma?

Călin Georgescu: Statul! Partidele politice. Ele fiind inexistente în spaţiul naţional, rămâne societatea civilă. Eu am propus un proiect de ţară. Se numeşte: "Hrană, Apă, Energie", adică promovez o nişă europeană unică şi ridic un steag care ar aduce România în sistemul economiei mondiale şi o poate face să conteze, pe fondul crizei mondiale teribile de hrană şi apă care se prefigurează la orizontul anilor 2020. Principalul este să aduci ţara la nivelul unei chemări. Şi atunci, cu un proiect de asemenea dimensiuni, refaci ţara şi devii buricul pămîntului. Iar reforma... se face în fiecare zi, prin autoritatea impusă de proiect.

Reporter: Numele dumneavoastră a fost vehiculat pentru funcţia de premier. În ce condiţii aţi accepta o astfel de funcţie?

Călin Georgescu: Eu sunt doar un soldat credincios în slujba neamului meu.

Reporter: Apreciaţi că România are nevoie de un Guvern de tehnocraţi? De ce?

Călin Georgescu: România are nevoie la conducere de oameni care să facă istorie, nu politică. România are nevoie de caractere care să lupte pentru o ţară demnă şi sigură pentru cetăţenii ei, care înţeleg că nu contează privatizarea, ci guvernanţa şi că totul se reduce la interesul naţional.

Reporter: Activitatea febrilă a DNA şi DIICOT din ultima perioadă a arătat cetăţenilor că România este cuprinsă de flagelul corupţiei. Ce şanse avem pentru curăţarea acestui sistem?

Călin Georgescu: Atunci când vom lupta pentru demnitatea naţiunii noastre, ca oameni liberi şi vom înceta să ne mai victimizăm, să ne invidiem şi urî între noi. Reprofesionalizarea societăţii româneşti se impune de urgenţă. Incompetenţa promovată la nivel de conducere de stat a născut corupţia la nivel naţional. Sistemul le-a permis hoţilor să fure. Prin urmare, el nu fura dacă nu i se permitea sau, şi mai rău, dacă nu era încurajat. O ţară nu se apară cu robi. Astăzi, românii au ajuns pribegi în ţara lor.

Reporter: Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat dezamăgit de tinerii aflaţi în ultimii ani în prim-planul vieţii politice, declarând că aceştia fac parte dintr-o generaţie ratată. Afirmaţiile fostului preşedinte au fost întărite de acţiunile procurorilor din perioada recentă. Cum poate fi reformată clasa politică din România? Ce şanse mai au tinerii în politică românească?

Călin Georgescu: Prin ceea ce a afirmat fostul preşedinte, s-a autodenunţat el însuşi ca fiind un ratat, un pseudocult, care nu a putut să se înconjoare decât de indivizi după chipul şi asemănarea lui. Samsarii politici au făcut şi fac eforturi disperate de a terfeli propriul popor, pentru ca totul în jur să devină la fel de murdar ca ei. În 25 de ani, clasa politică i-a văduvit pe tineri de educaţia reală, ca apoi tot ea să îi acuze. Este un atentat direct la drepturile omului, un act criminal din partea întregii clase politice, care de altfel, nu poate fi reformată, ci doar schimbată total. Pseudoeducaţia promovată l-a manipulat pe tânăr să nu ştie cine este, să fie doar cine spun ei că este.

Noi trebuie să moralizăm societatea prin carte, prin istoria noastră milenară, fiecare să înveţe adevărul pentru el însuşi, muncă sinceră, onestă - cum a fost neamul românesc, să înlăturăm viclenia şi istericalele fanariote şi atunci vom putea fi români adevăraţi. Tinerii de azi au şanse sigure să facă acest lucru, pentru că ei au sufletul curat.

Reporter: Sunt din ce în ce mai multe voci care susţin că serviciile de intelligence conduc România, iar fostul preşedinte Traian Băsescu a spus acum ceva timp că acestea sunt incontrolabile. Care este opinia dumneavoastră cu privire la implicarea serviciilor speciale în viaţă politică?

Călin Georgescu: Dacă serviciile speciale româneşti şi-ar fi făcut datoria, nu ajungeam în halul acesta, adică o ţară în faliment, care trăieşte pe datorie. Însă ei au trădat cauza şi nu au apărat statul, cetăţeanul şi pământul ţării, ci alte interese, străine de neamul nostru. Ori, prin definiţie, statul este în slujba cetăţeanului şi se luptă pentru siguranţa şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. La noi însă, statul a fost îngropat ca instituţie şi a fost înlocuit de securitatea statului. Astăzi, Armata ţării nu poate apăra nici Bucureştiul, iar jandarmeria este mai amplă în număr şi dotare decât armata. Pe cine apară oare? Ţara sau politrucii de la putere? România se află astăzi sub asediul marilor corporaţii fără ţară. Corporaţiile sunt noul comunism. Iar jandarmeria, în cazul revoltător din Pungeşti cu Chevron, îi apară pe ei, nu pământul ţării şi oamenii lui.

Toate datele statistice sunt modificate. Scopul unei ţări nu este să producă PIB, ci standard ridicat de viaţă. Ori, totul s-a prăbuşit în jurul nostru: demografie, sănătate, şcoli, drumuri, case, trunchiuri de păduri şi trunchiuri de suveranitate. România este într-o sclavie economică. De la Ştefan cel Mare încoace, toate pierderile suferite de România sunt mai mici decât ceea ce s-a furat în aceşti 25 de ani.

Cozile de topor au devenit topoare după 1990. Nu suntem captivii unui agresor străin, ci nouă înşine, debusolaţi în această lume străină, cu o crasă lipsă de icoane şi repere morale ferme. Poporul român nu ştie ce să facă încă cu propria românitate şi eroii ei. Dar, aşa cum se arată zilele acestea, prin energiile colective mişcate din loc pentru binele ţării, va şti că: suntem ceea ce suntem şi nu vom fi decât aşa!

Reporter: Care este interesul naţional?

Călin Georgescu: L-a definit Eminescu în 1877: "creşterea morală a generaţiei tinere"

Reporter: Ce efecte consideraţi că va avea criza refugiaţilor asupra Europei? Ce şanse sunt pentru destrămarea Uniunii Europene?

Călin Georgescu: În primul rând, nu este nici o criză, este doar ceva indus de interese uriaşe economice şi nu numai. Efectele pot fi dezastruoase. Dar asta se şi doreşte. Este o manipulare imensă pentru anularea indentităţilor naţionale. Pierd şi cei care sunt împinşi să plece din ţările lor, dar şi noi. Europa nu poate şi nu va putea niciodată să-i integreze, pentru că suntem născuţi în culturi diferite, care nu se pot integra. Doar civilizaţia este unică. Sigur, oricine poate să fie primit în Europa, cu condiţia de a rămâne minoritate. Însă nu poţi integra uleiul cu oţetul, că se vor separa din nou. De Gaulle a definit asta magistral. Astăzi, nu mai există leadership european şi atunci toţi politicienii cântă cum le dictează marile corporaţii, care îi domină.

UE este o etapă depăşită. Nu se înţelege că UE este o organizaţie internaţională, ale cărei obiective şi interese sunt ale acţionarilor ei şi nu ale altora, care vin din exterior. Aşa cum obsesia europeană pentru austeritate este un fals grosolan. Politica naţională a fiecărei ţări este importantă, investiţia în Educaţie, pentru a putea culege în Economie. Nu împrumuturi, care sunt doar o frână pentru economie şi prosperitate, ci dezvoltarea economiei de proximitate, apărarea resurselor naturale ale ţării tale, prevenţia, guvernanţa. Nu s-a făcut uniunea politică, dar se cere uniunea monetară!? Este o aberaţie...

Iar România, prin lacheii de serviciu, continuă să trăiască într-un mit, că altul gândeşte în locul ei: UE, NATO, FMI etc. Nu suferim pentru păcatele noastre, ci de ele...

Să fim credincioşi idealurilor noastre şi să rămânem demni.

Opinia Cititorului ( 70 )

  1. Foarte interesant interviu!

    Se pune totusi o intrebare: Ce rezultate a avut domnul Călin Georgescu ca director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă din România, in perioada destul de lunga (1997-2013 ), in care a indeplinit aceasta functie?!? 

    1. Buna intrebare! BURSA,ii solicitati un raspuns "la obiect" domnului Georgescu? Asteptam cu nerabdare. 

    Lucrurile trebuie din nou privite la baza si Dl Georgescu o face cu multa pricepere si onestitate.

    La "spartul târgului" s-a găsit un român care să spună atât de clar lucrurilor pe nume.

    Domnul Georgescu a pus "degetul pe rană" într-un mod atât de concis și cuprinzător încât nu mai lasă loc și de alte cuvinte. 

    Felicitări lui și ziarului Bursa pentru publicare!

    Este mai mult decât un interviu, dacă am trăi într-o lume care nu și-a pierdut de mult reperele, l-aș considera un adevărat manifest, "citește-l și dă-l mai departe!". 

    1. Exista multi oamenni ca acest domn. Bine ar fi ca Dl Georgescu sa isi faca o echipa si sa iasa in fata. Mediul in care s-a aflat in ultimii ani ii permite sa cunoasca o serie de specialisiti din toate domeniile cu care poate sa iasa la rampa. Din fericire am avut ocazia sa il cunosc. E o persoana erudita si foarte cerebrala. Bun coordonator de proiecte. Bafta si speranta moare ultima.

      Stai cuminte; la fel ca altii, domnul Georgescu va prefera (si profita) sa stea cumintel, la caldurica. 

      ca doar nu o vrea la racoare.

    Un articol frumos si la obiect. Nu cu rautate daca as avea ocazia l-as intreba pe d-l Georgescu daca a incercat vreodata ca ceea ce a punctat adica ideile care sunt fara dubii de apreciat sa le transmita prin diverse cai sau vectori care fac conexiunea cu societatea civila . Se stie ca ONG-urile care se spune numai ca reprezinta societatea civila sunt finantate de stat si dupa opinia mea apara statul adica sistemul care se schimba din 4 in 4 ani. Nu vreau sa ocolesc si sa spun direct ca lui d-nul Georgescu i-a fost frica de servicii si de sistem sa vina pana acum cu ideile in tara numita Romania. Tragedia de la Colectiv probabil va scoate multi romani din anonimat?.

    1. Acest interviu publicat de "vectorul" BURSA face inutila intrebarea daca domnul Calin Georgescu "a incercat" sa-si transmita ideile.

      De altfel, nu este primul interviu cu el publicat de BURSA. 

    Sper sa fie numit prim ministru o astfel de persoana.

    Poate iesim din mocirla in care ne aflam.

    1. Se trece usor peste Postie , Minciuna, Legi proaste(usor interpretabile in favoarea smecherilor),Nerespectarea legilor(tot timpul vor exista manifestari .spontane)Toate au legatura cu diverse accidente ,cu Coruptia.In legatura cu " servicile" , ele mostenesc aceleasi idei si interese din generatie in generatie ,deoarece sunt copiii si nepotii securistilor stalinisti.Ei au fost si sunt o casta inchisa Propun ca la scolile care ii formeaza pe acestia sa nu mai fie primate rude pana la a treia generatie de securisti

    Era bine daca si pana acuma aveau oamenii curaj sa-si spuna parerea si mai putini securisti si lingai de partid care sa bage pumnul in gura.

    OK

    Vorbe frumoase! Adevarate! 

    Dar practica ... Cum punem in aplicare aceste teorii ? 

    "Teoria sine practis 

    Est cum rota sine axis"

    Ba, io's mai din topor, da' cum naiba se face ca dupa anumite evenimente tragice apar tot felul de oachesi si balaoachesi, de ce nu si-au exprimat sentimentele si in aprilie,mai, iunie, luni marti miercuri joi ? sau specialistii sunt "invatati" sa iasa numai pe interval ?

    1. Pai, deaia; prefera sa stea la caldurica. 

      Vezi raspunsul, in interventia mea de la punctul 4.1, pe care il completez cu observatia ca, de fapt, este invers: nu ii remarci pe "oachesi si balaoachesi", decit cind au loc evenimente tragice.

      ca doar nu o vrea la racoare

      caută pe net i ai să afli că a ieit public, în conferine i la tv, de câiva ani

    s'apai io am o vorba: care sta in speranta guvernului si a parlamentului, mai bine sa stea, acasa.

    Cati dintre noi, cand eram studenti, mergeam cu nasu ? multi. dar era furt. 

    cati nu au lucrat la negru ? multi, alt furt, facut din frica de supravietuire 

    cati nu am incercat sa scapam de amenzi de circulatie? multi. 

    Noit, toti, cei care alcatuim poporul roman (caci statul suntem noi, nu prim-ministrul si presedintele) furam de la un cap la altul. De aceea, avem liderii pe care ii meritam.  

    1. Cam simplut.

      La Auschwitz, ne lasam arsi si gazati, de aceea aveam liderii pe care ii meritam. 

      Se fura si pe vremea lui Vlad Tepes, ca daia a inventat el teapa...

      Si pe vremea lui Cuza, era ocaua mica, ca sa nu mai vorbim de vremea lui Ceausescu, cand taranii furau de pe camp, muncitorii plecau cu cate un surub sau piulita din fabrica sau aprozaristii care furau la cantar... 

      Romanul nu este hot, nu este mai hot decat alte natii europene. Povestile astea cu noi toti am contribuit la coruptie sunt totalmente inoportune. Eu nu am incercat niciodata sa mituiesc pe nimeni, nu am mers niciodata cu nasul, nu am cumparat nici un examen in facultate, nu am facut nimic din ce se numeste mica coruptie si ca mine sunt multi. Coruptia care a distrus Romania insa, este cea a semidoctilor care isi cumpara un loc mai in fata decat cel pe care il merita, este a politicienilor sustinuti din afara, a celor care in umbra politicului cumpara si vand slujbe la stat si in sfarsit a tuturor celor care se imbogatesc fara just temei. Nu toti suntem la fel OAKE!

      hai sa te iau invers, ca vad ca va place pe invers si tie si lu goldstein: in aparatul public lucreaza 1,5 mil de oameni, majoritatea corupti. da sau nu ?

      la privat lucreaza 6 milioane, 3 mil sunt la negru. da sau nu ? din cei ramasi, mai sunt 10-15% care lucreaza pe pfa-uri, if, srl-uri, deci eludeaza intrucatva legea, alt furt. altii sunt angajti pe salariul minim dar primesc 4-5000 ron, e adevarat sau nu ? 

      avem 5,5 milioane de pensionari, care de-a lungul vietii s-au incadrat in angajatii din trecut(i-am exemplificat) sau in cei care furau pe vremea lu' ceasca , de la cap-ist pana la gestionarul de la casa de comenzi si doamnele de la apaca si obor. 

      si am vorbit de angajati si pensionari, la asta adaugam studenti ce cumpara locuri in camin pe NV, merg cu nasu, copiaza si cumpara examene, adaugam hotii cu firme , adaugam persnajele din puscarii, adaugam somerii si copiii care pot fi influentati, si lista poate continua. 

      fa un calcul si vezi ce mai ramane din 20 mil., si daca mai ramane 1-2 mil, atunci aceia trebuie sa se supuna majoritatii, ca doar asta inseamna democratie, majoritatea invinge. 

      Din pacate romanul are furtul in gena. N-ar fi putut supravietui altfel...

      Popoarele nordice nu stiu ce-i acela furtisagul. 

      Isi lasa casele neicuiate, exista magazine in care nu este vanzator, iar clientii intra, se servesc, lasa banii si pleaca.

      cand vom ajunge asa, atunci sa avem pretenti si la vecinii nostri, si la profesori, si la senatori, si la sefi, si la misnistrii si presedinte. Pana atunci, gandim colectiv, caci la noi colectivul e de vina si niciunul dintre noi separat.

      Draga OAKE, ai cumva vreo statistica privitoare la cite milioane de cetateni nu agreeaza coruptia pe care sint siliti sa o practice?

      Macar situatia din timpul lui Ceausescu, nu poate fi interpretata gresit, decit de dragul taraganarii unei prezentari corecte; sistemul nu putea functiona decit prin redistribuire la negru. 

      Poti extrapola aceasta evidenta la angrenajele sectoriale socio-economice de acum. 

      Anonimul de la 9.5. mai face un pas catre aberatia finala: "romanul are furtul in gena".

      Omul ori se vrea metaforic, ori habar n-are de ce natura este informatia genetica, dar, oricum, zgirie urechea: daca e strain, atunci ii resping competenta sa se pronunte, iar daca e roman, atunci e autocontradictoriu. 

      Sunt intru totul de acord.

      Make, sillti sau nesiliti, de ce o fac? de ce accepta corupatia ? de ce dau spaga la doctro si politist, la primar si invatator ? si daca ar fi silit, de ce o face ? sa moara de foame, dar sa nu o faca. sau mai bine ne ascundem in spatele unor scuze, ca murim de foame, ca avem guri de hranit, si daca nu dam spaga nu putem trai.

      vezi draga make, cum le cauti scuze celor ce practica coruptia ? saracii, sunt siliti, de la cel mai mic la cel mai mare. unul nu o face ca vrea el, il "sileste" sistemul, sistemul e de vina, sistemul format inclusiv din mine si tine. 

      Sistemul impune functiile elementelor sale, oricit ti-ai dori sa responsabilizezi elementele.

      Asta nu inseamna decit ca incriminez sistemul si evit sa incriminez masa de cetateni (atit ca "toti", cit si ca "fiecare"), ceea ce ar fi o greseala teoretica flagranta. 

      De unde ai ajuns tu la concluzia ca majoritatea bugetarilor sunt corupti, ca sun 3 milioane de slujbe la negru ca angajatii pe salariu minim primesc 4-5 mii de RON. Unde traiesti prietene???. Unde ai ajuns tu la concluzia ca toti cei ce au lucrat pe vremea lu'ceasca (ti-am preluat expresia) erau hoti?. Ce faci tu este o bascalie de prost gust pentru toti oamenii cinstiti, care isi platesc taxele ani de zile muncind constiincios fiecare acolo unde lucreaza. Bascalia asta a ta este menita sa egalizeze in mod perfid pe toti, apoi pe toti sa ii bage in acceasi oala mincinoasa cu eticheta de hoti. In realitate nu este asa !. Acelasi gen de umor il vedeam in Grecia prin anii 2000...

      OAKE, esti di famiglia lui MAKE? 

      ia pune tu niste anunturi cu joburi la casa de pensii, la inspectoratul de munca, la consilii si primarii, la administratia fiscala (ca si cei de pe teren tot prin "concurs" sunt luati), sunt oameni care stau angajati pe post de 20-25 ani, de ce la privat nu rezista mai mult de 3-4-5 ani ? sau la stat li se mai "trece cu vederea" ?

      zf.ro/companii/statul-pie rde-2-7-mld-euro-pe-an-din-mun ca-la-negru-9676293 

      ia citeste

    cine este Calin Georgescu? adica ...cine este? iar publicati interviul unui individ fara sa dati un background despre cine este acest om

    1. Citeste introducerea la interviu.

      Vrei mai mult?

      ce ati scris in introducere nu este suficient sa iti dai seama cine este acest om; e un mare gol de informatie, mai ales ca ce se scrie despre el nu se potriveste cu discursul lui

      Călin Georgescu (n. 26 martie 1962, București) este un expert român în dezvoltare durabilă. Între 1997-2013 a fost Director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din România iar din anul 2013 este Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria. Fiind o autoritate cunoscută în domeniul dezvoltării durabile, al strategiilor și politicilor publice, a fost numit coordonator al proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă, atât în 1999, cât și în 2008. Dr. Călin Georgescu este autorul volumului "Pentru un ideal comun" (Editura Compania, București, 2012) și coautor al volumelor "România 2020" (Editura Conspress, București, 1998), "Reprofesionalizarea României" (Institutul de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare – IPID, București, 2008), "Șansa României – oamenii" (IPID, București, 2009), România post-criză (IPID, București, 2010) și "România după criză. Reprofesionalizarea" (Editura Compania, București, 2010), studii prospective a căror temă majoră este impactul capitalului uman asupra dezvoltării socio-economice a României. A contribuit, cu diverse capitole despre mediu și dezvoltarea durabilă, pentru mai multe Rapoarte Strategice despre România. A absolvit Facultatea de Îmbunătățiri Funciare a Universității de Științe Agronomice și Veterinare din București în anul 1986. S-a specializat în strategii de dezvoltare și politici de mediu în Marea Britanie și Statele Unite. A obținut doctoratul în pedologie în anul 1999. În 2007, a absolvit Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare Carol I din București. Fost Senior Fellow în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, dr.Călin Georgescu a îndeplinit diverse funcții în Guvernului României: consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului și director al Direcției Organizații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A deținut funcțiile de Raportor Special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse și deșeuri toxice și periculoase asupra realizării drepturilor omului, Reprezentant pentru România al Comitetului Național al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma (ARCoR) și membru fondator al Institutului de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare (IPID).

      daca si wikipedia a ajuns o sursa credibila e clar.

      eu, in afara de o insiruire nesfarsita de functii, altceva nu vad. revenim la teorie. 

      ce a facut omul asta CONCRET ? SCURT SI LA OBIECT. in ce politici de mediu s-a specializat cand la noi se taie paduri in disperare, 80% din masini sunt euro doi si trei ? 

      asta aduce a nils snecker holgersson. 

      eu vreau sa vad masitrii cu 40 de ani in munca, ingineri cercetatori, agronomi, apicultori, femei de cariera si cu 2-3 copii acasa, astia-s oamenii care trudesc de dimineata pana seara.  

      Draga take, BURSA nu ti l-a propus pe Calin Georgescu drept premier sau presedinte, ci doar ti-a propus spre estimare ideile lui, intr-un moment oportun.

      Odata formulate, ideile au valoare intrinseca, fara legatura cu autorul lor. 

      Este aceeasi situatie si in cazul lui Piperea.

      (Suspectez ca acest P.S. te urca pe pereti....) 

      cautasem deja cand am adresat intrebarea. si totusi, aceasta insiruire de functii nu spune nimic despre cine este acest om. asta am vrut sa subliniez

      Dixit Make: "..... Călin Georgescu (n. 26 martie 1962, București) este un expert român în dezvoltare durabilă. Între 1997-2013 a fost Director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din România iar din anul 2013 este Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria. Fiind o autoritate cunoscută în domeniul dezvoltării durabile, al strategiilor și politicilor publice, a fost numit coordonator al proiectului Guvernului României de Strategie Națională pentru Dezvoltare Durabilă, atât în 1999, cât și în 2008."

      Vedeti de ce Romania este pe drumul cel bun? are o strategie si o dezvoltare durabila si sustenabila 

      Putin mai inainte, am spus ca ne intereseaza ideile, dar vad ca insisti si atunci repet: il vrei pe Calin Georgescu premier, presedinte sau ceva?

      OK, intereseaza-te!

      Noi nu sintem agenti electorali. 

      Sondajele arata ca o proportie de aproape 60% dintre cititorii nostri au absolvit sudii postuniversitare.

      Uneori, am scris articole complexe, cu incredere in cititorii nostri.

      Dar, daca nu vezi titlul interventiei mele, care afirma, in clar, ca este citat din Wikipedia, atunci va trebui sa concep si editii speciale pentru aceasta categorie de cititori. 

      Make, te afunzi

    Make se pare ca vrei sa derutezi adversarul parca ai lucra la servicii.

    1. altadata rog foloseste particula sigur.

      Care adversar?

      Draga take, iti dai seama ce impresie imi faci cu certitudinile tale?!

      sunt sigur de siguranta mea

      OAKE in principiu ( filozofic vorbind) are dreptate .Schimbarea trebuie sa vina in primul rand din noi Dar ignora mediul in care traim.

      au iesit oameni din medii sarace, si din medii inalte au iesit o droaie de depravati. si apoi, mediul in care traim este format din totalitatea indivizilor lui.

      Si daca domnul MAKE lucreaza la servicii ce ma(te) intereseaza ? Poa' sa lucre si "Coserit" ,important e ca aduce Oameni - Repere si singurul repros pe care i l-as face e ca nuimpartit o editie a ziarului "Bursa" gratis , in Piata Universitatii , cu cateva asemenea interviuri exceptionale !

      make, ziarele din europe house orange sunt gratis ?

      Bolovanii n-au nimic altceva decit propria certitudine, si nu le este deloc rusine sa fie vazuti ca atare.

      Drumurile cu hirtoape impinzesc tara.  

      divagand, acum sunt din ce in ce mai sigur si altii devin la fel de siguri.

      Devii din ce in ce mai sigur decit sigur?

      Nu stiu.

    Impresionant acest om. Am cautat pe google si youtube de el si are niste interviuri si conferinte incredibile. Vad ca are si o carte Cumpana Romaniei. Ma duc acum sa o iau.

    Vad ca e singurul care are un plan concret de guvernare si un proiect de tara. Nu a facut nimeni ce a facut acest om. Vad ca nu a fost membru in partid si nici in camarila BNR. Este chiar un tehnocrat de vocatie. Inclin sa cred ca acest om e speranta natiunii, unica. 

    1. OAKE , NU LA ASTA MA REFEREAM Eu sunt convins ca mai degraba geniile se nasc din oameni saraci( din considerente de suravietuire), ceilalti n-au nici-un interes(niste rasfatati) , ma refer la capitalism,unde banul e ratiunea suprema.

      OAKE , NU LA ASTA MA REFEREAM Eu sunt convins ca mai degraba geniile se nasc din oameni saraci( din considerente de suravietuire), ceilalti n-au nici-un interes(niste rasfatati) , ma refer la capitalism,unde banul e ratiunea suprema.

      Mihai, tiki taka am vrut, tiki taka am primit. Noi tot timpul am cautat sa ne alegem liderii dupa cat de frumos vorbesc, si nu dupa cat de REAL vorbesc sau au facut. Cati dintre noi, ar ezista unor spagi de milioane de euro ? cati ar rezista unei oportunitati de a face bani in cateva luni cat altii in 7 vieti ? sunt bani grei si interese enorme, si majoritatea intereselor nu sunt romanesti, ci chiar europene sau americane. Dar trebuie ca cel ales sa inteleaga un singur lucru: ca o mita,spaga ,afacere necurata nu il imbogateste decat pe termen scurt, iar pe termen lung il distruge efectiv. Trebuie sa gandim in pasi marunti, cu rabdare, caci lacomia e distrus pe multi, trebuie sa invatam sa economisim si sa nu cheltuim excesiv, sa invatam sa ne bazam pe fortele proprii si nu pe ale celor ce ne guverneaza. dar usor usor eu zic ca si la noi au inceput sa se mai miste lucrurile. Este bine totusi, ca oamenii au inteles anumite lucruri, ca nu tot ce zboara e pasare.

      De CE at vrea cineva sa fie prim ministru pe 1500 euro?intrebarea asta trebuie pusa LA orice investitura de premier

      Ce vrei sa spui, ca 1500 de euro n-ar fi suficienti sa traiesti decent, in Romania?!

      Unde traiesti, la Lausanne ? 

      Dau cu matura in curtea unei scoli 6 ore pe zi 5 zile pe saptamina.si cistig mai bine de 1500 euro in dublin

      OK, bravo, de ce nu vrei sa ne fii premier?!

      Primesti aceiasi bani. 

      sunt atitea de facut incit nici nu as stii de unde sa incep.aici lucrez 6 ore..ca prim ministru trebuie sa fii disponibil 24 din 24..pot sa ies pe strada liber..sunt multe diferente ce inclina sa nu accept.dar stati linistiti ..nu vedeti citi vor?unii ar vrea si gratis doar sa aiba putere sa poata impartii banii unei tari..

      Daca esti multumit, atunci de ce mai esti nemultumit?

      Ma doare pt Tara mea.de asta aunt nemultumit.inteleg ca suntem sub ocupatie,ca prim ministrii sunt papusi..dar pt interes national de poate juca LA doua capete.sa-i invingi cu armele lor....

    Parca ar si vrea. Dupa cum vorbeste (am mai citit un articol cu el/despre el in Bursa) nu poate fi inferior lui Ponta, Ungureanu, Boc, Tariceanu, Nastase, Isarescu, Vasile, Ciorbea, Vacaroiu, Stolojan, Roman, Dascalescu...

    1. si acela este Kommandant Basescu. Invitati-i odata la emisiunea domnului Striblea si sa vezi acolo duel de idei. Grade de comparatie ar fi : Bruta, Bestie, Basescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb