Executivi de top ai "Fuji Xerox" au demisionat din cauza unui scandal contabil

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iunie 2017

Preşedintele şi alţi trei executivi de top ai "Fuji Xerox", companie mixtă cu sediul în Japonia, creată de "Xerox" şi "Fujifilm Holdings", au demisionat din funcţie ieri, din cauza problemelor contabile descoperite la diviziile din Australia şi Noua Zeelandă.

Au renunţat la funcţiile deţinute în companie Tadahito Yamamoto -preşedinte, Haruhiko Yoshida - vicepreşedinte, şi doi directori: Katsuhiko Yanagawa, respectiv Jun Takagi. Demisiile sunt efective din 22 iunie, după aprobarea înlocuirii executivilor în cadrul reuniunii anuale a acţionarilor "Fujifilm Holdings".

Kenji Sukeno, preşedinte şi director de operaţiuni al "Fujifilm Holdings", compania care deţine 75% din "Fuji Xerox", şi-a cerut scuze în cadrul unei conferinţe de presă.

"Vom consolida guvernanţa corporativă în cadrul Fuji Xerox", a spus Sukeno.

"Fujifilm" a investigat modul în care directorii de vânzări ai "Fuji Xerox" din Noua Zeelandă şi Australia au raportat veniturile din leasingul de fotocopiatoare. O comisie de avocaţi şi specialişti în contabilitate, angajată de companie, a ajuns la concluzia că managerii au umflat veniturile cu 37,5 miliarde de yeni (circa 340 de milioane de dolari) în perioada 2012-2016, conform anunţului făcut de "Fujifilm".

Sumele achitate de un client "Fuji Xerox" pentru leasingul de fotocopiatoare depinde, parţial, de cât de utilizat a fost aparatul. Atunci când factura a fost mai mică decât a estimat compania, managerii din Noua Zeelandă şi Australia au raportat cifre umflate ca să-şi realizeze ţintele de vânzări, conform comisiei de investigaţii.

Situaţia a fost adusă în atenţia autorităţilor de o persoană din interiorul "Fuji Xerox", iar numele acesteia nu a fost dat publicităţii. Persoana a identificat primele probleme la divizia din Noua Zeelandă, în 2015. "Fujifilm" a anunţat că desfăşoară o anchetă în acest caz abia în aprilie 2017.

Conform "Fujifilm", ancheta a analizat şi practicile contabile ale companiei pe segmentul de leasing din Japonia şi alte pieţe, dar nu a descoperit nicio neregulă.

Shigetaka Komori, preşedintele-director executiv al "Fujifilm Holdings", va avea rolul de preşedinte la compania-mamă şi la "Fuji Xerox".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb