ZIARUL BURSA

13 iunie 2017
Ediţia din 15.08.2024
BURSA întreabă despre Romcab, BNR răspunde despre principiile de la Basel

BANCA CENTRALĂ SE FACE CĂ N-AR PRICEPE BURSA întreabă despre Romcab, BNR răspunde despre principiile de la Basel

Bănci-Asigurări / 13 iunie 2017

În urma declanşării insolvenţei Romcab, am trimis câteva întrebări punctuale către Banca Naţională a României - Biroul de presă şi Departamentul de Supraveghere al BNR, deoarece două bănci ale statului român - Eximbank şi CEC Bank - sunt importanţi creditori ai Romcab, alături de alte cinci bănci din sistemul nostru şi încă una, din afară.

Din nouă întrebări, BNR a ales să-mi răspundă, punctual, la cea de-a noua, restul fiind înşiruiri de legi, regulamente şi spicuiri din "Principiile fundamentale pentru o supraveghere bancară eficace" ale Comitetului de la Basel.

Economia noastră nu poate susţine parteneriatul strategic cu Statele Unite

Economia noastră nu poate susţine parteneriatul strategic cu Statele Unite

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 13 iunie 2017

CĂLIN RECHEA

Oricât ar părea de ciudată şi de forţată comparaţia, Statele Unite şi România au foarte multe în comun. Dacă facem o "ajustare" pentru a păstra proporţia lucrurilor, atât peste Ocean cât şi la noi există probleme grave la nivelul infrastructurii, la nivelul barierelor birocratice şi fiscale puse în faţa firmelor mici şi mijlocii, dar, mai ales, în ceea ce priveşte efectul deosebit de negativ al "mlaştinilor" din cele două capitale.

Dragnea scutură Guvernul să pice Grindeanu

A.S.Politică / 13 iunie 2017

Criticile tot mai dese la adresa actualei guvernări, mai ales în cazul Legii salarizării, şi neîndeplinirea promisiunilor din Programul de Guvernare PSD l-au făcut pe preşedintele PSD Liviu Dragnea să caute, rapid, un ţap ispăşitor, anunţând pentru această săptămână evaluarea miniştrilor.

Educaţia, pe tobogan

Cătălin AvramescuEditorial / 13 iunie 2017

Cătălin Avramescu

Într-un editorial publicat săptămâna trecută am făcut o comparaţie între şcoala interbelică şi aceea din zilele noastre. Într-un rând, în treacăt, am afirmat că una dintre cauzele declinului ar fi introducerea în programă unor materii stupide, precum Religia. Aceasta era o observaţie marginală în economia textului. Cu toate acestea, unii cititori par să fi fost hipnotizaţi de acele câteva cuvinte.

Relaţiile economice dintre Grecia şi România, în creştere

Relaţiile economice dintre Grecia şi România, în creştere

ADELINA TOADERMacroeconomie / 13 iunie 2017

Grecia şi România au relaţii de prietenie, legături istorice şi culturale de lungă durată, precum şi relaţii politice şi economice bilaterale puternice, a declarat domnul Ioannis Markos, Ministrul Plenipotenţial pentru Afaceri Economice şi Comerciale în cadrul Ambasadei Greciei la Bucureşti, în cadrul conferinţei de deschidere a Festivalului Grecesc.

Jianu, CNIPMMR: "Este necesar să existe agenţii regionale pentru IMM-uri"

Jianu, CNIPMMR: "Este necesar să existe agenţii regionale pentru IMM-uri"

RAMONA RADUCompanii / 13 iunie 2017

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) consideră că nu este suficientă existenţa unui departament sau a unei singure agenţii guvernamentale care să se ocupe de organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), fiind necesar ca astfel de entităţii să existe şi la nivel regional, "pentru eficienţă".

Dezastre prea mici pentru nişte demisii mari!

FOTBAL ŞI BANI Dezastre prea mici pentru nişte demisii mari!

DAN NICOLAIESport / 13 iunie 2017

Echipa naţională de fotbal va întâlni astăzi una dintre cele mai puternice reprezentative ale lumii, Chile, locul 4 în clasamentul FIFA. După ce s-a făcut de râs în aceste preliminarii stabilind câteva recorduri greu de egalat - puncte acumulate, meciuri fără gol marcat... - echipa lui Cristoph Daum are ocazia să îşi spele puţin imaginea sau să se facă iremediabil de râs.

Preţul Bitcoin a depăşit bariera de 3000 de dolari, stabilind un nou maxim istoric

Preţul Bitcoin a depăşit bariera de 3000 de dolari, stabilind un nou maxim istoric

A.I.Piaţa de Capital / 13 iunie 2017

După ce a petrecut cea mai mare parte a săptămânii trecute în intervalul 2.700 de dolari - 2.900 de dolari, preţul criptomonedei Bitcoin a depăşit, duminică, 10 iunie, pentru prima dată în istorie, nivelul de 3000 de dolari pe unitate, conform indicelui CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI) (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), informează site-ul "coindesk.com".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Porsche", investigată în Germania

"Porsche", investigată în Germania

V.R.Internaţional / 13 iunie 2017

Ministerul Transporturilor de la Berlin i-a cerut autorităţii federale din domeniul transporturilor din Germania (KBA) să verifice emisiile producătorului de maşini sport "Porsche" - acţionar majoritar al "Volkswagen" AG -,...

MACRO NEWSLETTER 13 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 13 Iunie 2017

Internaţional / 13 iunie 2017

Producţia industrială din Marea Britanie a crescut sub aşteptări în aprilie 2017, cu o rată lunară de 0,2%, după un declin de 0,5% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 0,8%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară.

Primăria Braşov ia în discuţie dezvoltarea zonei Coresi

O.V.Companii / 13 iunie 2017

În vederea dezvoltării de noi proiecte imobiliare pe fosta platformă industrială Tractorul, Immochan a demarat în luna februarie demersurile birocratice în vederea elaborării unui nou PUZ pentru zona de vizavi de mall, respectiv de peste strada...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo