Complexul Energetic Oltenia raportează profit brut de 260 milioane lei, în 5 luni

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 iunie 2017

Cifra de afaceri a Complexului Energetic Oltenia a crescut cu aproximativ 30% în primele cinci luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, iar profitul brut a fost de 260 milioane de lei, faţă de pierderi de 20 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

În perioada ianuarie - mai a acestui an, CE Oltenia a funcţionat cu o medie de 8 grupuri energetice, acoperind o cotă de până la 30% din piaţa de energie şi de circa 30% din serviciile de sistem necesare la nivel naţional.

Comunicatul precizează: "Comparativ cu primele 5 luni ale anului 2016, în Sistemul Energetic Naţional a fost necesar mai mult cărbune în perioada similară a anului 2017. Astfel, la nivelul CE Oltenia s-a înregistrat o creştere a producţiei de cărbune cu 20% şi a cantităţii de energie produse cu 25%. În acelaşi timp, deciziile de management implementate au condus la scăderea costurilor de producţie cu aproximativ 9% pentru un MWh şi cu aproximativ 13% pentru tona de cărbune".

Potrivit sursei citate de Agerpres, programul investiţional prevăzut pentru primele cinci luni ale acestui an a fost respectat, fiind în derulare investiţii majore pentru reabilitarea grupurilor energetice nr.5 de la Rovinari şi nr.7 de la Turceni, amenajarea noului depozit de cărbune de la Roşia care va răspunde tuturor cerinţelor de mediu, precum şi modernizarea şi reparaţia capitală a unui excavator de la Lupoaia.

De asemenea, a fost demarată procedura de implementare a instalaţiilor de denoxare la trei grupuri energetice potrivit termenelor de conformare şi au fost depuse documentaţiile necesare pentru reabilitarea şi modernizarea grupului energetic nr.3 de la Turceni cu posibilitate de finanţare din Planul Naţional de Investiţii.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, la Petroşani, că anul acesta cantitatea de energie electrică realizată pe bază de cărbune ar putea să depăşească producţia de energie obţinută în hidrocentrale, în condiţiile în care acum termocentralele din Complexul Energetic Oltenia şi din Complexul Energetic Hunedoara funcţionează la capacitatea maximă.

La sfârşitul lunii mai, secretarul de stat în Ministerul Energiei Doru Vişan a declarat, la Târgu-Jiu, că la nivelul Complexului Energetic Oltenia (CEO) nu vor mai avea loc disponibilizări ca urmare a "configuraţiei actuale de cerinţe de energie", compania funcţionând la limita capacităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb