VICTOR PONTA ATACĂ ŞEFIA PSD Social-democraţii au mai pierdut o redută roşie - Primăria municipiului Târgu Jiu

EDUARD OVIDIU OHANESIAN
Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2017

Social-democraţii au mai pierdut o redută roşie - Primăria municipiului Târgu Jiu

Ponta: "PSD are o problemă gravă cu modul în care conducerea centrală ia decizii şi acţionează"

Alegerile parţiale pentru fotoliul de edil şef al oraşului Târgu Jiu au fost câştigate în mod surprinzător de candidatul Partidului Naţional Liberal, Marcel Romanescu. Odată cu centralizarea proceselor verbale de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, ieri, în apropierea miezului nopţii, s-a conturat şi înfrângerea PSD. Candidatul PNL a câştigat încrederea electoratului în 51 din cele 56 de secţii de votare amenajate în Târgu Jiu, cumulând 51,7% din totalul voturilor. Romanescu a fost urmat de candidatul social-democrat Aurel Popescu şi de independentul Salvador Viorel Caragea, fost şef al IPJ Gorj.

Victoria categorică a unui liberal în fieful PSD din Gorj l-a surprins până şi pe învingător, care, imediat după publicarea exit-pol-urilor, a declarat : "Nu mă aşteptam să câştig alegerile la Târgu-Jiu", adăugând că PSD a pierdut alegerile pentru că a tratat cu indiferenţă cetăţenii. Contactat telefonic, Marcel Romanescu ne-a declarat că priorităţile sale sunt "atragerea fondurilor europene, o mai mare deschidere pentru investitori şi crearea de noi locuri de muncă". Viitorul primar îşi propune să promoveze mai mult latura culturală a oraşului, având în vedere că în Târgu Jiu sunt trei dintre cele mai importante opere ale sculptorului Constantin Brâncuşi. În acest sens, Romanescu spune că vrea să ia legătura cu "deţinătorii drepturilor de autor ale operelor brâncuşiene pentru încheierea unui parteneriat, pentru că, fără o înţelegere scrisă cu aceştia, nu se poate face nimic".

În afară de cei trei candidaţi sus-menţionaţi, în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu-Jiu au mai intrat încă patru reprezentanţi ai altor partide sau independenţi : Daniela Grădinaru (PMP), Radu Miruţă (USR), Eduard Lădaru (ALDE) şi Gheorghe Caralicea, independent.

Fostul viceprimar, Aurel Popescu, a preluat conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu anul trecut, imediat după ce fostul edil-şef Florin Cârciumaru a plecat la Bucureşti pentru un mandat de senator în Parlament. Imediat după aflarea rezultatelor, primarul interimar Aurel Popescu a declarat că a "decontat prea multe" şi că, în campanie, s-au întâmplat prea multe "lucruri ciudate".

Într-o postare de pe pagina oficială de Facebook, Victor Viorel Ponta, deputat PSD Gorj, a analizat "la cald" rezultatele PSD la alegerile pentru fotoliul de primar al oraşului Târgu Jiu. Acesta a susţinut că înfrângerea PSD nu este deloc surprinzătoare, pentru că preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea i-ar fi constrâns pe Aurel Popescu şi pe liderii PSD Gorj să nu îl cheme şi să nu se afişeze cu deputatul de Gorj în campanie.

Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că PSD are "o problemă gravă cu modul în care conducerea centrală ia decizii şi acţionează".

Ponta a analizat modul în care s-au desfăşurat alegerile parţiale de duminică, punând eşecul partidului de la Târgu Jiu pe seama atitudinii din ultima perioadă a liderilor PSD: "De ce a pierdut PSD?

1. Atitudinea de siguranţă absolută şi suficienţă a PSD (pe modelul de la «Centru») în faţa unui candidat PNL foarte muncitor şi hotărât (l-am învins pe domnul Romanescu în competiţia directă pentru Camera Deputaţilor cu 52-30% în 2008 cu multă muncă din partea întregului activ PSD şi după o luptă oricum dificilă)/e profund greşit să crezi că doar te prezinţi la alegeri şi victoria vine de la sine într-un oraş care a votat în ultimii 15 ani în special pentru Cârciumaru şi Ponta (şi doar în subsecvent pentru partidul pe care îl reprezentau aceştia)! 2. Liviu Dragnea i-a ameninţat pe candidatul PSD la Primărie şi pe liderii locali că dacă «îl chemaţi pe Ponta în campanie şi vă afişaţi cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării!». Deşi am insistat să fiu implicat în orice mod, teama acestora a prevalat şi aşa am fost «exclus» din campanie pentru prima dată din 2004! Într-un oraş mic aşa cum e Târgu Jiu aceste lucruri se află imediat/oamenii nu au încredere într-un Partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior şi nu interesul oraşului şi al lor".

Al treilea motiv invocat de Ponta s-a referit la "dezamăgirea" pe care votanţii PSD o resimt în ultima perioadă: "Dezamăgirea alegătorilor PSD faţă de subiectele la nivel naţional din perioada campaniei: Legea salarizării care a creat mari aşteptări şi s-a terminat cu o poveste amară; forţările conducerii PSD de a da jos propriul Guvern fără a explica deloc care este motivul; aroganţă agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor/faptul că acum toată lumea a înţeles că au fost păcăliţi în campania de la parlamentare cu povestea «Victor este prietenul meu - o să aibă mari funcţii după alegeri aşa că votaţi PSD»".

Fostul premier i-a sfătuit, în final, pe social-democraţi să nu mai tacă şi să nu mai stea "cu capul plecat de frica şefului".

În replică, PSD Gorj a transmis presei: "Ţinem să precizăm clar şi răspicat faptul că PSD Gorj a avut întotdeauna uşa deschisă pentru deputatul Victor Ponta şi că niciodată conducerea centrală a partidului nu a interzis vreunei persoane să participe la campania desfăşurată de organizaţia locală, cu atât mai mult, unui deputat ales în judeţul Gorj. Totodată, Victor Ponta nu şi-a arătat intenţia de a sprijini organizaţia PSD Gorj, de a veni în Târgu Jiu pentru a susţine candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Trebuie spus şi faptul că deputatul Victor Ponta nu s-a implicat nici la alegerile locale din vara anului trecut, iar de atunci, deşi i-au fost lansate mai multe invitaţii, nu a dat curs vreuneia dintre ele. Catalogăm ieşirea deputatului Victor Ponta ca fiind neoportună şi total lipsită de adevăr".

Tot la scrutinul de duminică, din judeţul Gorj, postul de primar al comunei Drăguţeşti a fost câştigat de Ion Dumitru Popescu, reprezentantul ALDE, care a obţinut 1.719 voturi, cu 627 mai mult decât contracandidatul său, social democratul Gheorghe Butan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb