Dino Park Râşnov a avut încasări de 4 milioane de euro în doi ani

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 13 iunie 2017

Dino Park Râşnov a avut încasări de 4 milioane de euro în doi ani

În doar doi ani de la deschidere, cel mai mare parc de dinozauri în mărime naturală, Dino Park Râşnov, a ajuns în topul trei al celor mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov, scrie News.ro. Pe locul întâi se află Castelul Bran, iar pe locul doi, tot un obiectiv din Râşnov, Cetatea Râşnov. Cel mai mare parc de dinozauri din Sud-Vestul Europei a fost vizitat în primii doi ani de 700.000 de oameni şi a acumulat o cifră de afaceri de 18.189.852 de lei (circa 4 milioane de euro).

Parcul tematic cu dinozauri se întinde pe 1,6 hectare şi se află în apropierea Cetăţii. Este primul muzeu în aer liber din România, unde există 46 de exponate de dinozaur, în mărime naturală, certificate ştiinţific. Dinozaurii expuşi au dimensiuni uriaşe, între 8 şi 24 de metri lungime şi 2 şi 20 de metri înălţime. Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă. Şi intrarea în parc este una spectaculoasă, în ton cu tematica parcului, fiind o gură de dinozaur.

Pe lângă dinozauri, în incinta parcului sunt amenajate şi o serie de locuri de joacă, trasee de aventură, căsuţe în arbori, unde copii vor putea picta sau sculpta dinozauri, dar şi un cinematograf, un vulcan şi o zonă unde sunt provocate cutremure, precum şi trasee de noapte. Compania care a amenajat parcul a obţinut o finanţare europeană de 4,5 milioane de euro.

Parcul din Râşnov se clasează în top trei cele mai vizitate atracţii turistice din Braşov după Castelul Bran şi Cetatea Râşnov.

În ultimul an, Dino Parc Râşnov a reprodus în premieră în mărime naturală cel mai mare animal zburător (pterozaur) din lume, Hatzegopteryx Thambema, descoperit în Ţara Haţegului, care putea face înconjurul pământului în zbor fără să se oprească. De asemenea, în cadrul parcului au fost deschise în acest an alte două expoziţii ştiinţifice inedite: un meteorit real, extrem de rar, descoperit pe teritoriul României şi un cuib de ouă reale de dinozaur.

Expoziţiile din cadrul Dino Parc Râşnov au fost realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc , Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant, cu 50 de dinozauri în mărime naturală şi dinozauri animatronici, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi multe alte zone interactive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb