Executivul a sesizat CCR "pentru a soluţiona blocajul creat de preşedinte"

V.D.
Politică / 7 decembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - Iohannis, după ce Dăncilă a sesizat CCR: Răspunsul CCR nu va rezolva problema.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii unor miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, problema fiiind în opinia sa că România nu are prim-ministru. El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aştepta decizia Curţii, fără a mai face vreun alt demers.

Preşedintele a început prin a spune că "se aude" că doamna prim-ministru a trimis o solicitare Curţii Constituţionale.

"Probabil Curtea Constituţională va da un răspuns, dar nu va rezolva problema", a precizat şeful statulului, adăugând că problema nu este una constituţională, ci una politică.

"Problema e că România nu are prim-ministru", a afirmat preşedintele, care a lansat un atac la adresa PSD şi a relatat modul în care s-a desfăşurat comunicarea cu premierul pe tema remanierii guvernamentale.

--------

Actualizare - Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie de presă, după ce Guvernul a sesizat CCR acuzându-l de blocaj în numirea miniştrilor.

Declaraţia este programată de la ora 13:00.

-------

Premieurl Viorica Dăncilă a declarat astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a sesizat Curtea Constituţională pentru a soluţiona blocajul creat de preşedintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniştri.

Anunţul a fost făcut după ce Dăncilă a prezentat rezultatul vizitei făcute de membrii Guvernului la Bruxelles, în perspectiva prelurăii preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică, dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României", a afirmat şefa Executivului.

Dăncilă a mai spus că exercitarea cu succes a preşedinţiei rotative pe care România o va prelua la 1 ianuarie se poate face doar "conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din cabinet".

"Nu ne putem permite să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru dar, aşa cum am spus anterior, interesul României este mai presus de ambiţii, de joc politic sau de o campanie electorală", a subliniat Viorica Dăncilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb