Distribuţia globală a bogăţiei: SUA găzduiesc cei mai mulţi milionari în dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 noiembrie 2024

Foto: Distribuţia bogăţiei globale

Foto: Distribuţia bogăţiei globale

English Version

Distribuţia bogăţiei personale variază semnificativ între regiunile lumii, ceea ce reflectă disparităţile economice generate de diferenţele de dezvoltare, de disponibilitatea resurselor şi accesul la finanţe, conform unei analize visualcapitalist.com.

Aceasta aduce în atenţie ponderea adulţilor din fiecare regiune globală care se încadrează în patru intervale de avuţie, şi anume: sub 10.000 de dolari; de la 10.000 până la 100.000 de dolari; de la 100.000 până la un milion de dolari şi peste un milion de dolari. Datele prezentate în analiză provin din Raportul UBS Global Wealth 2024 şi cuprind 56 de pieţe, reprezentând aproximativ 92,2% din bogăţia globală. Datele raportului UBS nu includ majoritatea ţărilor africane.

Conform sursei menţionate, cei mai mulţi adulţi din cea mai redusă categorie de avere (sub 10.000 de dolari) sunt concentraţi în regiunea Asia-Pacific (APAC): 70%. Pe de altă parte, cea mai mare categorie de avere (peste 1 milion de dolari) este dominantă în Americi, dar şi în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Astfel, Americile, care includ America de Nord şi America de Sud, au cea mai mare pondere (42,7%) a adulţilor la nivel mondial cu o avere de peste un milion de dolari, ceea ce arată o concentrare a persoanelor HNWI (high-net-worth individual - persoane cu averi nete ridicate) în această regiune. În EMEA, proporţia este de 30,9%, iar în Asia-Pacific, de 26,4%.

La nivel de ţară, SUA găzduiesc aproape 22 de milioane de persoane cu o avere de peste un milion de dolari, cel mai mare număr de milionari din orice ţară, conform UBS. Asta înseamnă că, în 2023, SUA au găzduit 38% dintre milionarii lumii. China continentală s-a clasat pe locul al doilea, cu puţin peste 6 milioane de milionari, aproape dublul numărului ţării de pe locul al treilea, Regatul Unit.

Dar, potrivit unui sondaj realizat de Northwestern Mutual, citat de investopedia.com, doar aproximativ o treime (32%) din persoanele cu averi nete ridicate din America, adică acelea care deţin lichidităţi disponibile investiţiilor de cel puţin un milion de dolari, se consideră bogate. Consilierii care lucrează cu clienţii HNWI spun că această situaţie este cauzată de creşterea cheltuielilor discreţionare pentru că persoana în cauză face mai mulţi bani.

"Problema este că, pe măsură ce clienţii îşi consolidează veniturile, şi cheltuielile lor cresc", a spus Eric Roberge, fondatorul Beyond Your Hammock, care lucrează cu clienţi în vârstă de 40 de ani, cu o avere netă între 3 şi 5 milioane de dolari. Acesta adaugă: "Fie că aceştia câştigă 50.000 de dolari iniţial sau mai mult de 500.000 de dolari ca familie, încă le este greu să economisească, să-şi permită casa în care locuiesc, să asigure îngrijirea copiilor şi să meargă la facultate. Cheltuielile sunt, astfel, mai mari".

Potrivit sursei citate, calculele arată diferit în funcţie de zona în care locuiesc HNWI şi de costul vieţii. În zonele cu un cost al vieţii mai mare, salariile mai mari s-ar putea să nu ajungă foarte departe. De exemplu, mulţi lucrători din Silicon Valley pot avea o avere netă mai mare, dar se confruntă cu costuri mai mari cu locuinţa decât lucrătorii similari din alte părţi ale ţării, afirmă Anna Sergunina, preşedinte şi CEO al MainStreet Financial Planning.

"Aş putea avea un client care câştigă 300.000 de dolari ca gospodărie, ceea ce însemană mult. Dar, în zona Boston, costul ridicat al vieţii consumă aceşti bani", subliniază Eric Roberge.

De asemenea, mulţi clienţi care tocmai au depăşit pragul HNWI de un milion de dolari, s-ar putea să nu-şi dea seama de acest lucru sau să vorbească în mod activ despre asta, spune Sergunina, explicând: "Probabil aşa se întâmplă şi pentru că valoarea lor netă agregată, inclusiv conturile de pensii, conturile de brokeraj şi chiar activele imobiliare, cum ar fi o casă, ar putea depăşi pragul de un milion de dolari doar pe hârtie".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ...

    Păi și tovarășii mei dragi își fac veacul prin SUA, doar n-o să stea în sărăkia în care s-au născut alături de Putler, nu toți își permit buncăr sub Kremlin..

    Viata e grea dacă nu ai creier.

    "Aş putea avea un client care câştigă 300.000 de dolari ca gospodărie, ceea ce însemană mult. Dar, în zona Boston, costul ridicat al vieţii consumă aceşti bani", subliniază Eric Roberge."

     

    CNN 

    —  

    When considering who is living paycheck to paycheck, households with an income of six-figureso rmore likely aren’t the first to come to mind. But, as it turns out, about a fifth of US households that earn more than $150,000 a year are in that situation. 

    That’s according to a new Bank of America analysis of anonymized US customers’ banking accounts and spending data. 

    Sa cantarim lucrurile. In SUA a fi milionar poate insemna si sa nu ai suficienti bani pentru un trai decent. Atat de scumpa este viata daca 20% dintre gospodariile care castiga peste 150 000 $ pe an traiesc de la un salariu la altul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb