Executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile MS, reţinut pentru evaziune fiscală

Andrei Stan
Anticorupţie / 9 octombrie 2015

Iulian Coşoreanu, executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătăţii în contul despăgubirilor neplătite pentru incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală şi abuz în serviciu, transmit surse din presă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Iulian Coşoreanu, executor judecătoresc în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti "Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii", a lui Fluture Goman, Cristinel Goman şi Lucreţia Mihai, administratori statutari şi de fapt ai SC E.C. SRL.

Procurorii susţin că S.C.P.E.J. "Dobra, Coşoreanu şi Asociaţii" a convenit cu reprezentanţii creditoarei SC E.C. SRL - societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu, emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflate în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că Iulian Coşoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL, cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare", precizează comunicatul Parchetului.

Iulian Coşoreanu urma să fie dus astăzi la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb