EximBank finanţează activitatea Glissando SRL, jucător important din industria de inputuri pentru agricultură

G.U.
Bănci-Asigurări / 11 aprilie 2022

EximBank finanţează activitatea Glissando SRL, jucător important din industria de inputuri pentru agricultură

EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timişoreană Glissando SRL, unul dintre principalii distribuitori de pesticide, îngrăşăminte chimice şi alte inputuri pentru agricultură, destinat finanţării activităţii curente a societăţii, se arată într-un comunicat de presă.

Pachetul financiar structurat de bancă include atât componentă de finanţare - care asigură necesarul de lichiditate pentru activitatea de comerţ şi pentru alte cheltuieli curente, cât şi de garantare - garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, ce acoperă 90% din finanţare.

"Continuăm să susţinem eforturile antreprenorilor români de a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii financiare şi ne concentrăm pe structurarea de pachete de finanţare care oferă predictibilitate, siguranţă şi confort în desfăşurarea activităţii curente. Avem capacitatea şi resursele necesare pentru a propune soluţii financiare flexibile şi adaptabile, care răspund nevoilor actuale ale companiilor, onorându-ne angajamentul de susţinere a dezvoltării mediului de business şi, implicit, a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Glissando este o companie cu capital integral românesc, fondată în Timişoara, în anul 1991, având ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultură şi protecţia plantelor. Activitatea companiei a fost afectată de contextul generat de criza sanitară, care a determinat o reducere a creditării de către unii furnizori, concomitent cu întârzieri la plată ale clienţilor, sistarea activităţii unor parteneri ai companiei, creşterea costurilor cu forţa de muncă şi asigurarea măsurilor de protecţie. De asemenea, seceta pronunţată din 2020 şi producţiile diminuate în comparaţie cu anii anteriori au influenţat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

"Ne bucurăm să putem dezvolta parteneriatul pe care îl avem cu EximBank, care ne-a susţinut în demersul nostru anterior de a achiziţiona şi amenaja o nouă hală de servicii şi depozitare pentru o nouă direcţie de business - producţia unei game de dezinfectanţi. Această nouă finanţare ne va permite să consolidăm capitalul de lucru şi să ne concentrăm atenţia pe extinderea şi diversificarea portofoliului de clienţi. Provocările vor continua să apară, însă vom fi mereu pregătiţi să le oferim clienţilor noştri produsele de care au nevoie, pentru obţinerea unor culturi sănătoase fără boli şi dăunători", a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb