EximBank, premiată pentru susţinerea şi promovarea exporturilor

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 8 decembrie 2015

Dinamica activităţii desfăşurate de EximBank pentru susţinerea, dezvoltarea şi promovarea exporturilor şi a investiţiilor româneşti în străinătate a fost recompensată prin decernarea distincţiei "Cea mai bună bancă pentru dezvoltarea comerţului exterior" în cadrul Galei BankingNews, transmite un comunicat de presă al băncii trimis redacţiei.

"Premiul reprezintă o confirmare a progreselor consistente înregistrate de EximBank în direcţia dinamizării activităţii, numai în perioada 2013 - septembrie 2015 expunerea nou aprobată faţă de economia reală atingând 4,6 miliarde de lei, în ciuda provocărilor cărora a trebuit să le facă faţă sectorul bancar românesc. Impactul asupra economiei naţionale este însă semnificativ mai mare, având în vedere efectul de multiplicare al instrumentelor specifice prin care s-a materializat sprijinul acordat prin activitatea băncii", se arată în comunicat.

La finele lunii septembrie, EximBank înregistra un profit net de 55 milioane lei, cu 58% peste nivelul din primele nouă luni din 2014, şi active cu 16% peste valoarea de la finele lui septembrie 2014, pe fondul dinamicii ascendente a activităţii de creditare. De asemenea, ca urmare a eforturilor de îmbunătăţire a calităţii portofoliului de credite, banca raporta la sfârşitul lunii septembrie o rată a creditelor neperformante de 3,3%, sub media sistemului bancar, de aproape 13%.

Potrivit sursei citate, pe parcursul acestui an, banca s-a concentrat pe continuarea creşterii flexibilităţii şi adaptării ofertei de produse şi servicii la cerinţele companiilor şi a lansat o serie de noi produse. Astfel, portofoliul de asigurări a fost extins cu Asigurarea garanţiilor de export, un instrument de tip last resort, pe care piaţa privată de asigurători nu îl pune la dispoziţia exportatorilor, această facilitate intrând în categoria instrumentelor oficiale de susţinere a exportului.

De asemenea, banca a introdus în ofertă şi factoringului intern cu regres, care, alături de factoringul de export fără regres, înregistrează evoluţii ascendente, şi a lansat şi un nou serviciu de trezorerie ce facilitează clienţilor băncii tranzacţionarea şi urmărirea on-line a evoluţiilor cotaţiilor valutare, precum şi efectuarea automată a tranzacţiilor valutare.

În plus, EximBank a lansat şi Contragaranţia de stat, produs menit să faciliteze participarea societăţilor comerciale la proiecte de investiţii în domenii economice prioritare.

Tot pe parscursul acestui an, banca a operat şi o serie de reduceri la nivelul unor comisioane pentru plăţi şi a extins programul pentru realizarea operaţiunilor bancare.

"Aceste modificări aduse în zona de cash management sunt în beneficiul firmelor, permiţând reducerea costurilor asociate tranzacţiilor bancare şi, în acelaşi timp, accelerând decontările. Susţinerea EximBank pentru companiile exportatoare nu se limitează numai la pachetul de produse financiar-bancare pe care îl oferă, banca poziţionându-se ca un factor de coagulare a comunităţii exportatoare româneşti şi asumându-şi, în 2014, coordonarea înfiinţării Asociaţiei Române a Exportatorilor - AREX", precizează comunicatul.

EximBank este o instituţie specializată dedicată exclusiv segmentului corporate al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare şi şi-a dezvoltat şi consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, care acum întregesc oferta de creditare, garantare şi asigurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb