Exporturile de benzină ale Chinei au scăzut cu 35,7% în iulie

S.B.
Internaţional / 19 august 2024

Exporturile de benzină ale Chinei au scăzut cu 35,7% în iulie

Exporturile de benzină ale Chinei au scăzut cu 35,7% în iulie faţă de un an înainte, au arătat duminică datele vamale, deoarece rafinăriile au redus fluxurile de ţiţei şi au redus livrările din cauza scăderii marjelor de profit, informează news.ro.

Exporturile de benzină s-au situat luna trecută la 790.000 de tone metrice, sau 5,77 milioane de barili pe zi, arată datele Administraţiei Generale a Vămilor.

China a exportat 1,22 milioane de tone de benzină în iulie anul trecut şi 930.000 de tone în iunie.

"Exporturile de carburanţi rămân limitate din cauza marjelor slabe şi a producţiei, din cauza reducerilor efectuate de rafinării", a declarat Emma Li, analist senior de petrol din China, pentru Vortexa.

Marjele de export pentru benzină au fost în mare parte negative între a doua jumătate a lunii iunie şi începutul lunii iulie, o pierdere de aproximativ 3 până la 4 dolari pe baril pentru vânzările la export, a declarat un comerciant care a refuzat să fie identificat, deoarece nu era autorizat să vorbească cu presa.

Debitul de ţiţei din ianuarie-iulie al Chinei a scăzut cu 1,2%, la 419,15 tone metrice, a raportat joi biroul de statistică.

"China va emite probabil mai multe cote de export de produse pentru a stimula operaţiunile de rafinărie", a spus Li de la Vortexa.

Beijingul gestionează exporturile de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane în cadrul unui sistem de cote, eliberând mai multe loturi de alocări în cursul anului, mai ales producătorilor administraţi de stat, şi considerând livrările de produse către pieţele globale ca un instrument de gestionare a echilibrului cererii şi ofertei interne.

Transporturile de combustibil pentru avioane au condus exporturile de combustibil, crescând cu 20,2%, până la 1,76 milioane de tone, faţă de 1,47 milioane de tone în iulie anul trecut.

În iunie, transporturile de combustibil pentru avioane au totalizat 1,65 milioane de tone.

Producţia de combustibil pentru avioane a crescut cu 23,9% în perioada ianuarie-iulie, în termeni anuali, au arătat vineri datele biroului de statistică.

Zborurile internaţionale au crescut cu 60% în iulie, de la an la an, la o medie de 2.111 zilnic, au arătat datele furnizorului de informaţii despre zboruri Variflight. Aceasta a reprezentat 75% din media zilnică pentru iulie 2019, înainte de COVID-19.

Combustibilul furnizat zborurilor internaţionale este considerat un export în statisticile vamale.

Exporturile de motorină au scăzut cu 41,2% în termeni anuali, la 540.000 de tone, o scădere bruscă faţă de iulie 2023, când exporturile au totalizat 910.000 de tone. În iunie, exporturile au totalizat 820.000.

Marjele de profit pentru motorină s-au îmbunătăţit în ultimele două luni, dar producţia generală a scăzut în continuare, deoarece rafinăriile maximizează producţia de combustibil pentru avioane.

Producţia de motorină a scăzut cu 4,7% la 119,39 milioane de tone în ianuarie-iulie.

Consumul intern de motorină din China a scăzut, de asemenea, din cauza slăbiciunii sectorului construcţiilor şi producţiei, cuplată cu trecerea la folosirea de gaz natural lichefiat în sectorul transporturilor, iar slăbiciunea este aşteptată să persiste în a doua jumătate a anului.

Datele de duminică au arătat, de asemenea, că China a importat 5,90 milioane de tone de GNL în iulie, în creştere cu 1,1% faţă de anul precedent.

Exporturile totale ale Chinei de produse petroliere rafinate, care includ şi combustibili marini, au fost de 4,98 milioane de tone pentru iulie, în scădere cu 6% faţă de 5,31 milioane de tone în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb