Cărţi vechi de sute de ani, printre care se regăsesc prima versiune în limba română din "Descrierea Moldovei", de Dimitrie Cantemir, tipărită în 1825, şi "Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie", tipărită în 1843 la Tipografia Colegiului Sf. Sava, pot fi văzute până în 19 mai la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Expoziţia "Rădăcinile Credinţei: Călătorie prin Timp şi Cunoaştere", reuneşte o impresionantă colecţie de carte religioasă veche, precum şi volume rare, apărute între 1588 şi 1856, tipărite în general în tipografii mănăstireşti ori mitropolitane sau de la curţile domneşti. Vizitatorii pot vedea "Predici pentru Postul Mare", în două volume, de Cornelio Musso, carte tipărită în 1588 în Veneţia, cu o legătură de epocă integral din piele de viţel, un "Liturghier" tipărit în 1713 la Târgovişte, un "Minei" tipărit în 1804 sau un "Octoih" apărut în 1811, ambele apărute la Buda, dar şi un "Ceaslov" din 1828, de la Sibiu.
Printre cărţile expuse se află şi o piesă extrem de rară, "Cronica războaielor dintre turci şi creştinii din Transilvania, Valahia şi Moldova din 1592-1595", apărută în 1596 la Frankfurt, dar şi "Kyriakodromionul" sau "Evanghelie învăţătoare", tipărită în română, în 1699, la Bălgrad (Alba Iulia).
Vizitatorii pot admira şi un exemplar din "Descrierea Moldovei", de Dimitrie Cantemir, tipărită în 1825, la Mănăstirea Neamţ, fiind prima versiune în limba română a lucrării, sau "Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie", cu portretul lui Neagoe Basarab, carte tipărită în 1843 la Tipografia Colegiului Sf. Sava Bucureşti. Potrivit gazdelor, întreaga colecţie a fost oferită spre expunere de singura casă de licitaţii din România dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice şi documentelor pe hârtie, "Historic Paper Treasures&Collectibles". Exponatele vor face obiectul unei licitaţii organizate la finele lunii mai.