FACIAS contestă legalitatea impozitării cu 5,5% a întregului cuantum al pensiei

F. A.
Macroeconomie / 17 ianuarie 2011

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a decis să acţioneze în instanţă Guvernul României pentru neconstituţionalitatea prevederilor OUG referitoare la perceperea cotei de asigurări sociale de sănătate (CASS) din întregul cuantum al pensiilor ce depăşesc suma de 740 lei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

FACIAS a sesizat Avocatul Poporului pentru neconstituţionalitatea acestei Ordonanţe şi a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de chemare în judecată a Guvernului României pentru anularea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale referitoare la perceperea cotei de asigurări sociale de sănătate (CASS) din întregul cuantum al pensiilor ce depăşesc suma de 740 lei, având în vedere că prevederile acesteia sunt discriminatorii.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. multumim pt.actiunea de contestare a legalitatii impozitarii cu 5,5% a intregului cuantum al pensiei. Daca se va face individual, va rog sa ne anuntati.

    Suntem pensionare care dorim sa actionam statul in judecata pentru contestarea legalitatii impozitarii cu 5,5% a intregului cuantum al pensiei.

    TEODORESCU ARITINA 

    CAPATANA DUMITRA 

    DIMA IOANA 

    DONA TEODORA 

    SARBU CORINA 

    FELEDEAN GABRIELA 

    CHITU MARIA 

    MIHALCEA MARIA 

    TINCA MIHAELA 

    DONICA VALERIA 

    DONA ION

    1. ni s-a redus pensia ÅŸi nu suntem de acord. dorim să ne alăturăm celorlalte persoane care s-au Ă®nscris deja pentru a da statul Ă®n judecată. pensia nu este un venit ci un depozit Ă®n care am depus bani vreme de peste 50 de ani de activitate care să-mi permită să trăiesc, cĂ¢nd nu mai am serviciu.

      nu sunt de acord cu acest impozit deoarece eu timp de 40 de ani am platit fondul de sanatate atat eu cat si angajatorul, deci acesti bani eu ia-m pus intr-un depozit pe care statul ia folosit cum a vrut,acum ar trebui sa beneficiez de aceste sume, am avut mai multe contracte de munca si la toate s-a platit fondul de sanatate cat am muncit nu am beneficiat de acest fond, acum am si eu nevoie de acest drept. Nu am beneficiat de nici un avantaj ca plateam 3 fonduri de sanatate pe luna.Nu cer de la stat dobanda pe aceasta suma si nici pe pensia de drept dar ce am platit sa mi se returneze fara alte conditii.Statul s-a fgolosit cum a vrut de acsti bani, acum ii vreau inapoi. Este un drept castigat prin Constitutie.

      ar trebui sa ne dea bani anapoi -luati pe nedrept fara cerere sa dare in judecata. ei sant hotii-care ne fura si sa-si ceara sciuze public si sa dea banii inapoi la pensionari.basescu e capul rautatilor in tara asta si ar dori sai ucida pe pensionari animalul.

    AM TRIMIS LA CASA DE PENSII UN E-MAIL CU CASS DE 5,5 SI MI S-A TRIMIS RASPUNS CA ASA TREBUIE SI MI-A ATASAT MODUL DE CALCUL AL MEU SI AL SOTULUI.AM SA LE COMPLETEZ CERERILE SI AM SA ATASEZ SI RASPUNSUL CASEI DE PENSII.

    Mult succes la termenul din 21 iunie 2011 suntem alaturi de dvs.

    dorim sa actionam statul in judecata pentru anularea ordonantei 117/2010;

    BARTHI AURELIA 

    BARTHI JENO 

    STELEA ELEONORA 

    MARGINEAN MARIA

    MARGINEAN VASILE 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb