Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti reclamă poluarea fonică provocată de "Festivalul Iubirii"

Andrei Stan
Miscellanea / 28 februarie 2017

Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti reclamă poluarea fonică provocată de "Festivalul Iubirii"

Profesorii de la Facultatea de Istorie a Univerităţii Bucureşti îi transmit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza poluării fonice create de "Festivalul Iubirii", organizat în acest moment în Piaţa Universităţii.

Ei reclamă că s-au confruntat cu astfel de situaţii şi anul trecut, când au fost organizate evenimente similare, şi că au făcut numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat, potrivit News.ro.

În scrisoarea deschisă semnată de către 35 de profesori ai Facultăţii de Istorie se arată: "Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie de tradiţie şi elită a învăţământului superior românesc, este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic şi academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piaţa Universităţii, spaţiul din zona statuilor, aflat în faţa clădirii simbol a Universităţii, a devenit treptat spaţiu de desfăşurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor şi festivalurilor. Prin această scrisoare deschisă redactată de către noi, profesorii Facultăţii de istorie, vă semnalăm efectul negativ pe care această transformare îl are asupra desfăşurării procesului didactic în cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din România".

Semnatarii precizează că activitatea didactică a facultăţii se desfăşoară de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 - 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 -16.00, şi include cursuri, seminarii, consultaţii, cercuri ştiinţifice şi conferinţe. De asemenea, studenţii au la dispoziţie sala de lectură a bibliotecii, deschisă luni-vineri între 8.00 -19.00 şi sâmbăta între 8.00-14.00.

Reprezentanţii Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti spun că de câteva zile sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea din cauza "poluării sonore constante creată de "Festivalul Iubirii" şi îi cer primarului Capitalei să interzică orice "activităţi sonore" desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00.

Profesorii Facultăţii de Istorie adaugă: "Repetiţiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acţiune desfăşurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori şi determinând o stare de stres şi agitaţie atât în rândul studenţilor, cât şi al profesorilor şi blocarea procesului didactic. Este o situaţie cu care ne-am confruntat şi în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare şi pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat. Vă solicităm luarea de urgenţă a măsurilor de interzicere a oricăror activităţi sonore desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00 şi, prin aceasta, respectarea actului educaţional pe care Universitatea din Bucureşti îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb