FAO: Preţurile produselor alimentare continuă să scadă

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2015

FAO: Preţurile produselor alimentare continuă să scadă

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a continuat să scadă şi în luna februarie 2015, atingând cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi jumătate, datorită declinului puternic al preţului zahărului, arată datele publicate ieri de FAO, conform Reuters, transmite Agerpres.

FAO dă lunar publicităţii propriul său Food Price, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.

În luna februarie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 179,4 puncte, în scădere cu 1,8 puncte sau 1% faţă de valoarea înregistrată în luna ianuarie 2015. FAO precizează că în luna februarie au scăzut preţurile zahărului, cerealelor şi cărnii, în timp ce preţurile uleiurilor vegetale au rămas constante şi doar preţurile lactatelor au înregistrat o creştere.

"Primul lucru de semnalat este perspectiva favorabilă pentru producţia mai multor culturi în 2015. De asemenea, stocurile sunt foarte mari pentru majoritatea cerealelor", a declarat Michael Griffin, expert FAO.

FAO şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia mondială de cereale înregistrată în 2014, până la nivelul de 2,542 miliarde de tone, cu 20 de milioane de tone sau un procent mai mare decât în 2013, majorare care reflectă producţiile mai mari din Argentina, Asia Centrală şi Europa. În ceea ce priveşte recolta de grâu din 2015, FAO estimează că aceasta se va situa la 720 milioane de tone, cu 1% mai mică decât recolta record din 2014.

La nivel global, FAO estimează că 1,107 miliarde de tone de cereale vor fi folosite pentru consumul alimentar în 2015, la care se vor adăuga 877 miliarde tone ce vor fi utilizate pentru hrana animalelor. Stocurile globale de cereale sunt prognozate să ajungă la 631 milioane de tone la finele sezonului 2014 - 2015, cu opt milioane tone mai mult decât estima FAO luna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb