Fast-food-ul "Gregory's România" îşi vinde acţiunile pe Rasdaq

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2005

Firma vrea să-şi francizeze afacerea

Lanţul de fast-food-uri "Gregory's România" va începe procedura de listare pe piaţa "Rasdaq". Primul pas constă în aprobarea prospectului de emisiune a unei oferte publice iniţiale de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ne-a declarat domnul Adrian Bucică, directorul financiar al companiei.

Domnia sa ne-a spus că oferta va fi operată pe platforma Bursei de Valori Bucureşti şi va fi intermediată de societatea de brokeraj IEBA Trust, consultant fiind ales firma "Boştină şi Asociaţii". Tranzacţionarea ulterioară a titlurilor nou emise se va face prin intermediul pieţei Rasdaq, operaţiune ce va începe la sfîrşitul acestui an, începutul anului 2006.

Domnul Bucică ne-a mai spus: "Vor fi emiee 32 de milioane de acţiuni, la o valoare nominală de 1000 de lei vechi. După raportul evaluatorului se va decide preţul de emisiune astfel încît acţiunile să fie atractive în momentul ofertei publice, dar să permită şi o creştere ulterioară listării".

Principalele avantaje ale listării sînt, potrivit domnului Bucică, obţinerea de fonduri prin piaţa de capital, emiterea de obligaţiuni, precum şi completarea resurselor atrase de la bănci şi de la firme de leasing, obţinerea unei valori de piaţă a companiei.

Conducerea "Gregory's România" mai are în vedere şi francizarea afacerii. Domnul Bucică ne-a declarat că listarea şi francizarea au fost propuse în planul de afaceri al companiei încă de acum doi trei-ani.

Prin aceste operaţiuni, compania vrea să-şi realizeze planurile de extindere pe piata românească.

Pentru a obţine o franciză "Gregory's", potenţialii doritori vor trebui să se gîndească la o investiţie de peste 60.000 de euro, cu o taxă de franciză de 8.000 de euro şi o redevenţă de 3,5% pe lună. Profitul aşteptat în aceste condiţii de către inves-titor se încadrează între 300 de mii de euro şi 700 de mii de euro pe an.

În prezent, "Gregory's România" are zece restaurante în zone centrale şi de birouri. Anul acesta compania a deschis deja două unităţi în Bucureşti şi sînt preconizate alte două locaţii noi. Extinderea lanţului de fast-food-uri şi dezvoltarea portofoliului de produse au condus la dublarea cifrei de afaceri a companiei în 2003 şi la un avans cu 32,5% pînă la 73,27 miliarde lei vechi, în 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb