FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT, Profitul Electrica a crescut cu aproape 9% în primele nouă luni

Anca Oblu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2016

Profitul Electrica a crescut cu aproape 9% în primele nouă luni

Grupul Electrica a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 466 de milioane de lei, cu 8,9% mai mare comparativ cu rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Profitul net a crescut cu 38 de milioane de lei sau cu 8,9%, datorită îmbunătăţirii performanţei pe ansamblu, în ciuda descreşterii rezultatului financiar cu 10 milioane de lei sau cu 42,7%, şi a creşterii cheltuielii cu impozitul pe profit cu 11 milioane de lei, sau cu 12%", se arată în raport.

În aceeaşi perioadă, Electrica a obţinut venituri de 4 miliarde de lei, în creştere cu 0,7% comparativ cu primele 9 luni din 2015.

"Veniturile au crescut cu 28 de milioane de lei, sau cu 0,7%, în principal pe fondul evoluţiei veniturilor externe (din afara Grupului), în creştere cu 35 de milioane de lei în segmentul de distribuţie, care au compensat scăderea cu 10 milioane de lei a segmentului de furnizare. Evoluţia segmentului de furnizare este rezultatul scăderii cu 6,9% a preţului mediu de vânzare, care nu a putut fi integral contrabalansată de creşterea cu 6,3% a cantităţii furnizate pe piaţa de retail, comparativ cu perioada similară a anului trecut", se mai arată în raportul citat.

Rezultatele segmentului de distribuţie au fost mai mici în primele nouă luni din acest an faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut ca efect al scăderii tarifelor de distribuţie, scădere ce a fost parţial compensată de creşterea cu 2,1% a cantităţii distribuite. În primele 9 luni din 2016, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 12,98 TWh către un număr de aproximativ 3,67 milioane de utilizatori şi a furnizat 8,1 TWh (în creştere cu 6,7% comparativ cu primele 9 luni din anul 2015), către 3,61 milioane de consumatori finali.

Profitul operaţional (EBIT) al Grupului a crescut cu 59,6 milioane de lei, la nouă luni faţă de perioada similară din 2015, respectiv cu 12%, ritm superior superior trend-ului EBIDTA (rezultatul operaţional consolidat) deoarece a fost doar uşor afectat de creşterea deprecierii şi a amortizării cu 15,6 milioane de lei (5,9%), datorită creşterii punerilor în funcţiune a investiţiilor, şi de scăderea pierderilor din deprecierea imobilizărilor corporale cu 1,4 milioane de lei, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb