FBI anchetează un posibil atac cibernetic rusesc împotriva JPMorgan

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 august 2014

FBI anchetează un posibil atac cibernetic împotriva Băncii JPMorgan Chase, care ar putea să fie efectuat de către hackeri ruşi sau originari din Europa de Est, potrivit agenţiei Bloomberg, care citează surse apropiate dosarului, relatează Mediafax. "Cooperăm cu serviciile secrete americane pentru a stabili amploarea atacurilor cibernetice semnalate recent împotriva mai multor instituţii financiare americane", a confirmat miercuri seara J. Peter Donald, un purtător de cuvânt al poliţiei federale americane (FBI).

"Companiile de talia noastră sunt vizate, din nefericire, de atacuri cibernetice aproape zilnic. Ne-am multiplicat nivelurile de apărare vizând contracararea ameninţărilor şi supraveghem în mod constant nivelul fraudelor", a declarat un purtător de cuvânt JPMorgan, fără să comenteze vreun incident anume.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, această apărare este supusă unei comunicări regulate cu forţele de ordine, care sunt informate cu privire la orice activitate suspectă.

Potrivit Bloomberg, hackerii au furat, la jumătatea lui august, mai mulţi gigaocteţi de date sensibile de la JPMorgan şi de la cel puţin încă o bancă.

Investigatorii examinează dacă incidentul este legat de infiltrări recente în reţele informatice ale mai multor bănci europene.

Anchetatorii au descoperit că atacurile au fost realizate prin intermediul unor servere din America Latină. De altfel, modul sofisticat în care au fost realizate atacurile, precum şi unii indicatori tehnici identificaţi în calculatoarele băncilor au deschis o pistă care ar putea arăta o legătură a hackerilor cu guvernul de la Moscova.

Aceste incidente au apărut pe fondul unei relaţii tensionate dintre SUA şi Rusia. Trupele ruseşti se află în continuare la graniţa cu Ucraina, în pofida sancţiunilor economice impuse de SUA şi ţările din Uniunea Europeană.

Secretarul american al Trezoreriei Jacob Lew a îndemnat la jumătatea lui iulie instituţiile financiare americane să "facă mai mult" în domeniul securităţii cibernetice, prin consolidarea alertării autorităţilor cu privire la atacuri ale căror victime sunt.

El a avertizat că un atac cibernetic "reuşit" ar putea să ameninţe stabilitatea financiară a Statelor Unite, "erodând" încrederea pieţelor.

Administraţia Obama şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea faţă de comiterea unor atacuri cibernetice, arătând cu degetul către China, care reproşează frecvent Washingtonului o "ipocrizie", declarându-se la rândul ei victima unor atacuri informatice şi denunţând sistemul de supraveghere vast creat la nivel mondial de către agenţii americane de informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb