Federaţia Jurnaliştilor cere SRR să publice contracte suspectate de corupţie

A.C.
Companii #Media-Advertising / 30 iulie 2014

Tribunalul Muncipiului Bucureşti a comunicat Sentinţa Civilă pronunţată în data de 22 aprilie prin care obligă Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) să pună la dispoziţia Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, mai multe contracte suspectate de acte de corupţie, transmite un comunicat al Federaţiei remis astăzi redacţiei.

"Prin cererea înregistrată de pârâtă sub nr. 321/25.06.2013, reclamanta Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a solicitat pârâtei Societatea Română de Radiodifuziune să comunice următoarele informaţii:1.Dacă şi ce tip de contract/e şi în ce cuantum a/au fost încheiat/e între SRR şi publicaţia Cotidianul.ro în ultimul an de zile.2.Dacă şi ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune şi SC NEW WAVE WEB DEVELOPMENT SRL, cu sediul în Mangalia, acţionar/administrator Balaci Nicoleta Viorica, realizator SRR, şi Dumitru Florin, Redactor şef New Media SRR.3.Dacă şi ce tip de contract/e a/au fost încheiat/e între Societatea Română de Radiodifuziune şi SC. SEASIDE NEW MEDIA SOLUTIONS SRL, acţionari Balaci Georgel, angajat SRR şi Dumitru Ramona Mihaela, redactor SRR.4.Dacă între Societatea Română de Radiodifuziune şi dna. Cerasela Rădulescu existau în perioada 4-7 iunie raporturi de muncă/convenţii civile.", se arată în motivarea instanţei.

Federaţia arată că deşi adminstraţia SRR condusă de preşedintele-director general Ovidiu Miculescu a refuzat să furnizeze aceste informaţii de interes public, susţinând că SRR nu este o instituţie publică, instanţa a respins această apărare, apreciind că "pârâta Societatea Română de radiodifuziune se încadrează în categoria subiectelor de drept prevăzute de art. 2 lit.a din Legea nr.544/2001, cărora le incumbă obligaţia de a comunica informaţiile de interes public".

Instanţa obligă SRR să furnizeze FRJ MediaSind în termen de 10 zile de la comunicare, informaţiile de interes public solicitate.

"Menţionăm că este prima oară când o instanţă de judecată obligă SRR să furnizeze informaţii de interes public, în baza Legii nr. 544/2011. În data de 28 iunie 2013 cotidianul Replica din Constanţa a publicat o anchetă potrivit căreia persoane din conducerea Radioului Public sunt suspectate că au căpuşat instituţia publică de presă iar în data de 31 iulie 2013, FRJ MediaSind anunţa opinia publică despre motivele declanşării acestui proces", se mai arată în comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb