"FedEx" şi UPS, suspectate de implicare în vânzarea ilegală de medicamente

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2012

"FedEx" a obţinut un profit de 1,45 dolari/acţiune în primul trimestru fiscal, încheiat în 31 august 2012, comparativ cu 1,46 dolari în acelaşi interval din 2011.

"FedEx" a obţinut un profit de 1,45 dolari/acţiune în primul trimestru fiscal, încheiat în 31 august 2012, comparativ cu 1,46 dolari în acelaşi interval din 2011.

"FedEx" Corp. şi "United Parcel Service" Inc., cele două mari companii de coletărie din SUA, sunt părţi într-o anchetă derulată de autorităţile americane în privinţa vânzărilor ilegale de analgezice. Ancheta urmăreşte să afle dacă societăţile au ajutat, timp de mai mulţi ani, la vânzarea ilegală de medicamente de către farmaciile online, prin transportul sau ambalarea produselor.

UPS a informat că a răspuns citaţiilor primite în acest sens încă din 2007 de la procurorul general din San Francisco, cooperând în cadrul anchetei şi explorând realizarea unei înţelegeri cu guvernul SUA, care va include şi plata unei amenzi.

"O astfel de plată poate depăşi penalităţile impuse anterior în materie, dar nu ne aşteptăm ca valoarea unor asemenea pierderi suplimentare să aibă un efect negativ semnificativ asupra stării noastre financiare, a rezultatelor operaţionale sau lichidităţii", conform unei declaraţii depuse de UPS, luna aceasta, la autoritatea pieţei de capital din SUA.

La rândul lor, oficialii "FedEx" au recunoscut că au fost citaţi în acest caz cu peste patru ani în urmă. Reprezentanţii "FedEx" au precizat: "Nu credem că am fost implcaţi în vreo activitate ilegală şi ne vom apăra în mod ferm în cadrul oricărei acţiuni care ar rezulta în urma investigaţiei. În mod evident, considerăm întreaga investigaţie drept absurdă. Un acord cu Departamentul de Justiţie nu reprezintă o opţiune într-un caz în care nu există o activitate ilegală din partea noastră".

Jack Gillund, purtător de cuvânt a procurorului general din San Francisco, a declarat că nu poate confirma sau nega dacă "FedEx" şi UPS sunt potenţiale ţinte de urmărire penală.

Anul trecut, "Google" Inc., compania americană care deţine cel mai popular motor de căutare online, a acceptat să plătească o amendă de 500 de milioane de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor potrivit cărora a profitat de pe urma reclamelor farmaciilor online ilegale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb