FEJ salută intenţia PE de interzicere a contractelor buy-out

F. A.
Internaţional / 12 iulie 2012

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ), cea mai mare organizaţie a jurnaliştilor din Europa, a salutat decizia Comisiei pentru Cultură si Educaţie a Parlamentului European (PE) de propunere a unei interdicţii privind contractele buy-out, arată un comunicat de presă.

Această decizie este rezultatul unui vot pe un raport cu privire la distribuţia online a operelor audiovizuale în Uniunea Europeană elaborat de europarlamentarul francez Jean-Marie Cavada.

Raportul răspunde la o serie de solicitări justificate ale unor autori, inclusiv la conceptul de drept că nu se poate renunţa la remuneraţie pentru toate formele de exploatare a operelor. De asemenea, se solicită statelor membre ale UE să interzică contractele buy-out . Aceste contracte, utilizate pe scară largă în industria mass-media pentru drepturile de autor ale jurnaliştilor care urmează să fie atribuite producţiilor audiovizuale, nu trebuie să permită nicio posibilitate de a negocia utilizarea în continuare a activităţii lor în mass-media sau pe alte formate diferite.

\"Acest raport este un semnal că discuţiile asupra drepturilor de autor în Uniunea Europeană nu mai poate ignora necesitatea de a proteja autorii\", a afirmat Arne König, preşedintele FEJ, adăugând: \"Drepturilor de autor trebuie să fie consolidate în cazul în care UE doreşte să susţină lucrările sale creative şi a sprijini pe cei din spatele lor. Libertatea de contract nu poate fi regulă atunci când este evident că părţile nu negociază pe picior de egalitate. Acesta este cazul pentru jurnaliştii independenţi, de exemplu. \"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb