Fermierii europeni, sprijiniţi financiar în tranziţia verde

George Marinescu
Miscellanea / 30 octombrie 2023

Fermierii europeni, sprijiniţi financiar în tranziţia verde

Grupul PPE nu îi lipseşte pe fermieri de granturile din fondurile europene, a declarat astăzi, în cadrul evenimentului European Farmers Deal (Planul pentru Fermierii Europeni), Manfred Weber, preşedintele Partidului Populari Europeni, care se intitulează şi "Partidul Fermierilor", conform unei postări de pe pagina oficială de Facebook a EPP Group in the European Parliament.

Manfred Weber a mai declarat: "Vrem să îi ascultăm şi să le arătăm că ne pasă de punctul lor de vedere, cu privire la dezvoltarea modernă a agriculturii şi fermelor pe care ei le administrează".

Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE, raportor şi negociator şef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru anul 2024, a precizat: "Green Deal trebuie implementat cu fermierii şi nu împotriva lor. Trebuie să îi ascultăm, să înţelegem impactul pe care implementarea Green Deal o are în sectorul agricol. Dacă aceasta duce la costuri şi eforturi din partea fermierilor, atunci trebuie să îi susţinem financiar de la bugetul Uniunii Europene".

Bram van Hecke, reprezentant al tinerilor fermieri din Olanda a spus: "Una dintre provocările mari o reprezintă incertitudinea legislativă. Ştim că se pregătesc multe modificări legislative şi că sunt multe provocări din punct de vedere al sustenabilităţii. Faceţi un sondaj cu privire la tinerii fermieri şi verificaţi impactul legislaţiei asupra acestora. Pot ei să treacă mai departe şi să rămână tineri fermieri, după modificările legislative care sunt preconizate a avea loc în perioada următoare? Cred că în acest moment sunt prea multe obstacole legislative pentru tinerii fermieri. (...) PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European şi, dacă spune că va susţine fermierii şi tinerii fermieri, acesta va fi un semnal foarte puternic pentru noi şi pentru toţi cetăţenii europeni".

Doar unul din 10 fermieri are vârsta sub 40 de ani, conform statisticilor europene.

Bariere sunt şi pentru femeile-fermier, iar unul din obstacole îl reprezintă lipsa infrastructurii. Din cei 8,7 milioane de fermieri din agricultura europeană, mai puţin de o treime sunt femei, potrivit statisticilor europene, conform sursei citate.

Maria Vuckovic, ministrul Agriculturii în Croaţia a precizat: "Ele au nevoie de utilaje şi investiţii în infrastructura de bază, în infrastructura adiacentă, în infrastructura modernă şi în serviciile de bază, cum ar fi îngrijirea copiilor şi sistemul de sănătate".

La evenimentul la care au participat, în Parlamentul European, peste 800 de fermieri, experţi în agricultură şi miniştri ai agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene, popularii europeni s-au angajat să dezvolte politici care să îi ajute pe fermieri să facă tranziţia ecologică, asigurând în acelaşi timp securitatea alimentară a Europei, precizează sursa citată.

Pentru a realiza acest lucru, PPE doreşte să se asigure că fermierii europeni au un trai decent din activitatea practicată în agricultură şi nu sunt blocaţi de birocraţia naţională sau europeană. Inovaţia reprezintă principalul element care îi poate ajuta pe fermierii europeni să parcurgă eficient tranziţia verde.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In mod brutal, inadmisibil, Comisia Europeană continuă să pună

    pe primul plan interesele regimului Zelensky și ale administrației 

    Biden, în detrimentul vecinilor Ucrainei, membri ai Uniunii Europene.  

    Șefa CE a decis sistarea restricţiilor cu privire la importurile de cereale ucrainene,  

    fără nici cel mai mic gest de consultare cu țările direct afectate. 

    Cerealele din Ucraina nu respecta legislatie UE privind securitatea alimentatra  

    nici NU CONTEAZA !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb