Festivalul Balkanik: muzică, meşteşugari şi preparate culinare

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 11 august 2022

Festivalul Balkanik: muzică, meşteşugari şi preparate culinare

Toamna vine în Bucureşti cu un festival cu aromă balcanică, cu muzică, meşteşugari şi preparate culinare. Balkanik - World Music Festival revine între 9 şi 11 septembrie la Grădina Uranus, pentru a IX-a ediţie. Artiştii care vor urca pe scena festivalului în această toamnă sunt Onuka (Ucraina), Baba Zula (Turcia), Orange Blossom (Franţa), Bubliczki (Polonia), Meszecsinka (Ungaria), Taraf Flamenco (România-Argentina), Surorile Osoianu (Republica Moldova), Iarba Fiarelor (România) şi un proiect special Oriental Session (România). Pe lângă concerte, atmosfera va fi completată de un târg meşteşugăresc, bucătării internaţionale cu preparate tradiţionale şi reinterpretate, scenografii la intersecţia dintre Est şi Vest, urban şi rural.

Potrivit organizatorilor, Balkanik Festival este un eveniment care şi-a propus, încă de la prima ediţie, să aducă împreună comunităţile, să promoveze incluziunea, înţelegerea şi acceptarea altor culturi prin muzică şi alte arte.

La această ediţie, festivalul lansează un apel pentru o expoziţie inedită de fotografie, Acesta nu se adresează fotografilor profesionişti, ci tuturor celor care doresc să împărtăşească poveşti de familie, împreună cu imagini mai vechi sau mai noi, din albumele de fotografii. Toţi cei care doresc să răspundă sunt invitaţi să posteze public, pe Instagram sau Facebook, o fotografie de familie, împreună cu o scurtă poveste despre bunici, străbunici, alte rude sau apropiaţi, din comunităţi diferite, cu origini diferite, folosind hashtag-urile #BakanikIsBack şi #BalkanikStories.

Cele mai simpatice fotografii sau poveşti vor fi alese de organizatori şi vor face parte dintr-o expoziţie amplă la cea de-a IX-a ediţie a evenimentului, la Grădina Uranus şi pe site-ul balkanikfestival.ro. Accesul copiilor sub 9 ani este gratuit, în condiţia în care sunt însoţiţi de un adult posesor de bilet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb