FIFA, preocupată de revenirea suporterilor pe stadioane

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 11 septembrie 2020

FIFA, preocupată de revenirea suporterilor pe stadioane

Conducătorii fotbalului mondial sunt conştienţi că fără spectatori competiţiile îşi pierd mult din spectaculozitate, fapt ce are repercursiuni şi în ceea ce priveşte partea financiară a întregii afaceri. Redeschiderea stadioanelor de fotbal pentru suporteri reprezintă "obiectivul", odată cu reluarea diferitelor campionate, însă sănătatea trebuie să rămână prioritară, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care a mai adăugat: "Fotbalul fără suporteri nu este, evident, acelaşi lucru, însă sănătatea este cea mai importantă", a subliniat Infantino, după o întâlnire cu şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, pentru a discuta despre reluarea competiţiilor în peninsulă, unde Serie A urmează să reînceapă pe 19 septembrie, cu porţile închise. "Trebuie să vedem cum putem reporni. Este cert că redeschiderea stadioanelor este obiectivul, însă fără a pune presiune sau a fixa termene. Lucrăm cu seriozitate pentru revenire la normalitate", a adăugat conducătorul fotbalului mondial.

Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, s-a arătat la fel de prudent în legătură cu acest subiect, în condiţiile în care apelurile pentru o redeschidere parţială a stadioanelor se înmulţesc în Italia, din partea cluburilor, jucătorilor şi antrenorilor. Înainte de a lua în considerare redeschiderea stadioanelor pentru suporteri, prioritare sunt şcolile, a reamintit oficialul italian. "Şcoala va începe mai întâi, iar apoi vom analiza pas cu pas posibilitatea de a redeschide stadioanele", a explicat Gravina, în timp ce majoritatea elevilor italieni urmează să se întoarcă la şcoală săptămâna viitoare. Preşedintele FIGC a profitat de ocazie pentru a indica faptul că va autoriza efectuarea a câte cinci schimbări de jucători la o echipă într-un meci şi în sezonul viitor. Această măsură, pusă în aplicare de FIFA pentru a limita riscul de accidentare pentru jucători, în condiţiile unui calendar supraaglomerat după pauza legată de coronavirus, a fost prelungită în acest sezon pentru campionatele care doresc acest lucru.

Un test foarte important pentru revenirea suporterilor pe arene îl reprezintă Supercupa Europei, primul meci important cu spectatori la faţa locului. Partida dintre câştigătoarea Ligii Campionilor (Bayern Munchen) şi cea a UEFA Europa League (FC Sevilla) se va desfăşura pe 24 septembrie, pe Arena Puskas din Budapesta. Deciza a Comitetului Executiv al UEFA este deosebit de importantă pentru Ungaria, deoarece până acum, în această ţară, nu a fost organizată nicio finală a vreuneia din cupele europene la fotbal masculine, în plus, Ungaria este una dintre puţinele ţări care au permis accesul suporterilor pe stadioane şi în pandemie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb