Fiica investitorului Frăţilă vrea plângere penală împotriva şefului SIF3

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2011

Fiica investitorului Frăţilă vrea plângere penală împotriva şefului SIF3

Desemnarea fostului arbitru de Divizia A ca preşedinte al SCUT Constanţa, inclusă pe ordinea de zi la AGA de la COMCM Constanţa

Constantin Frăţilă, fostul arbitru de Divizia A devenit investitor la Bursă, capătă forţe proaspete în războiul pe care îl poartă de câteva luni cu SIF "Transilvania" (SIF3) pentru conducerea SCUT Con-stanţa.

Maria Alexandra Frăţilă, fiica fostului arbitru, raportată, în iulie, cu o deţinere de 10% din COMCM Constanţa (CMCM), a cerut aprobarea formulării unei plângeri penale împotriva preşedintelui-director general al SIF "Transilvania", Mihai Fercală, dar şi împotriva fostului administrator şi preşedinte al COMCM, Stan Iulian, potrivit convocatorului completat al Adunării Generale de la compania de construcţii, programată pe 23 septembrie.

Motivele invocate de Maria Frăţilă vizează "înşelăciune, abuz în serviciu şi prezentarea de situaţii financiare nereale, cu ocazia tranzacţionării acţiunilor SCUT".

Maria Frăţilă nu a fost, ieri, disponibilă pentru declaraţii, însă surse din piaţă care nu au dorit să le fie menţionate numele au precizat că ar fi vorba despre tranzacţia din februarie 2007 prin care SIF3 a vândut către COMCM întregul pachet de acţiuni deţinut la "SCUT" Constanţa, adică 312.434 acţiuni, reprezentând 63,58% din capitalul social al emitentului. Preţul de vânzare al acţiunilor a fost de 23,5 lei/titlu, iar valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat 7,34 milioane lei. Preţul mediu de tranzacţionare al acţiunilor SCUT în 2007 a fost de 21,7 lei/unitate.

Mihai Fercală nu a putut fi contactat, până la închiderea ediţiei.

Solicitarea Mariei Frăţilă vine după ce SIF3 a obţinut, în AGA de la finele lunii iulie, aprobarea propunerii ca fostul arbitru să fie tras la răspundere, în calitate de administrator al societăţii COMCM Constanţa. Ca urmare a pornirii acţiunii în răs-pundere împotriva lui Constantin Frăţilă, mandatul acestuia de administrator la COMCM a încetat de drept din 25 iulie, au comunicat atunci reprezentanţii societăţii.

În prezent, SIF3 deţine 56,72% din acţiunile CMCM, iar Constantin Frăţilă are o participaţie de 31,56%, potrivit ultimelor informaţii de pe site-ul BVB. COMCM Constanţa deţine 64% din acţiunile SCUT, în timp ce fostul "cavaler al fluierului" este raportat cu 32,76% din companie.

Pe Ordinea de zi a AGA a mai fost trecută, tot la propunerea Mariei Frăţilă, desemnarea tatălui său drept Preşedintele Consiliului de Administraţie al SCUT. Argumentul utilizat a fost invocat de mai multe ori chiar de Constantin Frăţilă în disputa cu SIF3, susţinând că este acţionar majoritar al SCUT Constanţa, în baza deţinerii directe de 32,76% şi a deţinerii indirecte (prin COMCM), de 20,2%.

"Motivaţia acestei solicitări este că SIF3 are ca reprezentanţi în Consiliul de Administraţie doi adminis-tratori, deşi are o deţinere indirectă de 36,5%", se arată în convocator.

Conducerea companiei SCUT reprezintă miza unui conflict între Constantin Frăţilă şi SIF3, început în primăvara acestui an, şi care a determinat suspendarea acţiunilor de la tranzacţionare de câteva luni. Fostul arbitru susţine că ar trebui să numeas-că al cincilea administrator al SCUT, ceea ce i-ar asigura majoritatea în Consiliul de Administraţie al societăţii, având deja doi ad-ministratori de partea sa.

Acţionarii COMCM au respins, însă în AGA din aprilie, propunerea lui Constantin Frăţilă ca administratorii SCUT să fie numiţi proporţional cu deţinerile indirecte ale acţionarilor semnificativi ai COMCM.

Pe Ordinea de zi a Adunării de la COMCM de luna viitoare, mai sunt trecute, printre altele, alegerea CA-ului prin metoda votului cumulativ, anularea deciziilor CA din perioada 26 aprilie-18 iulie 2011, pe motiv că nu ar fi îndeplinit normele legale şi statutare şi mandatarea persoanei care să reprezinte COMCM în Adunarea Generală de la Scut ce urmează să aleagă Preşedintele CA-ului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb