Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice în prima emisiune de obligaţiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro

T.B.
Companii / 26 februarie

Monica Stătescu partener Filip & Company

Monica Stătescu partener Filip & Company

Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, în prima emisiune de obligaţiuni verzi care a atras de pe pieţele internaţionale 2 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al Filip & Company, remis redacţiei.

Emisiunea are o maturitate de 12 ani, iar aranjorii sunt Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group, HSBC, J.P. Morgan şi Societe Generale, conform sursei.

Potrivit comunicatului, "Această primă emisiune de obligaţiuni verzi pe piaţa externă a fost un succes. Prin intermediul acestei emisiuni, România îşi consolidează poziţia în lupta globală împotriva schimbărilor climatice şi susţine proiecte cu impact pozitiv asupra mediului. Obligaţiunile verzi reprezintă nu doar o iniţiativă financiară, ci şi un angajament ferm către sustenabilitate şi responsabilitate socială. Ne bucurăm că am putut să ne implicăm în proiecte inovatoare care contribuie la reducerea amprentei de carbon, protejarea biodiversităţii şi creşterea resurselor regenerabile. Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanţelor Publice", a declarat Monica Stătescu partener Filip & Company.

Filip & Company şi Linklaters au asistat Ministerul Finanţelor şi la emisiunea concomitentă de obligaţiuni convenţionale, cu o maturitate de peste 7 ani, atrăgând de pe pieţele internaţionale alte 2 miliarde de euro, precizează compania.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (partener), Andreea Bănică (senior associate) şi Andrei Anghel (associate), menţionează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb