Finanţări de 300.000 euro pentru startup-uri verzi, într-o nouă ediţie a Black Sea ClimAccelerator

G.D.
Bănci-Asigurări / 24 mai 2022

Finanţări de 300.000 euro pentru startup-uri verzi, într-o nouă ediţie a Black Sea ClimAccelerator

Raiffeisen Bank susţine, pentru al doilea an consecutiv, Black Sea ClimAccelerator, acceleratorul regional pentru startup-urile verzi, conform unui comunicat remis redacţiei. Acceleratorul se află la cea de-a doua ediţie şi este dedicat startup-urilor verzi, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. Fiind parte din cel mai mare accelerator verde european, ClimAccelerator, ediţia regională oferă finanţări totale de 300.000 euro, programe de mentorat, consultanţă de specialitate şi pregătire pentru atragerea de investiţii. Astfel, startup-urile locale sunt invitate să aplice în perioada 24 mai - 24 iulie cu soluţia lor de eco-inovare pe site-ul blackseaclimaccelerator.eu.

Potrivit sursei citate, Black Sea ClimAccelerator intervine în procesul schimbărilor climatice prin dezvoltarea domeniului Cleantech, identificând startup-uri care prin inovaţie şi tehnologie pot implementa soluţii viabile şi scalabile. Este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC de Impact Hub Bucharest şi partenerii principali Raiffeisen Bank şi OMV Petrom, The Climate Vertical şi partenerul principal Volta, precum şi Innovation Accelerator în Bulgaria.

Tipurile de soluţii eligibile în Black Sea ClimAccelerator pot aborda teme precum: eficientizarea managementului deşeurilor, soluţii de agricultură inteligentă (AI), cele care susţin economia circulară prin tehnologie, soluţii de reducere a emisiilor de carbon din diverse industrii, cele care utilizează energia verde sau tehnologii verzi pentru un mediu mai curat, cele care propun dezvoltarea de materiale sustenabile cât şi orice startup care contribuie la reducerea emisiilor sau captarea gazelor cu efect de seră.

În funcţie de stadiul de dezvoltare al business-urilor înscrise, acestea vor fi încadrate într-una dintre cele trei categorii: 1. Early Stage, 2. MVP sau 3. Growth.

Ce reprezintă cele 3 categorii?

1.Early Stage: Start-up-urile care au o idee şi sunt în stadiul incipient. 16 astfel de start-up-uri din România vor primi un grant în valoare de 5.000 de euro şi sprijin în validarea ideii de business.

2.MVP: Start-up-urile care au un prototip validat cu clienţi. Pentru această categorie există 6 locuri disponibile în program şi vor putea primi un grant de 20.000 euro, sprijin în atragerea clienţilor, precum şi consultanţă de specialitate în funcţie de nevoile specifice.

3.Growth: Start-up-urile care au deja soluţii scalabile. 6 astfel de start-up-uri din România vor beneficia de sesiuni de consultanţă de specialitate pe nevoile lor specifice, inclusiv pe înţelegerea terms sheet-urilor pentru investiţii, de activităţi de identificare a oportunităţilor de granturi atât la nivel local, cât şi internaţional şi de activităţi de facilitare şi suport care să le pregătească pentru atragerea de investiţii şi finanţări.

Procesul de înscriere este deschis între 24 mai şi 24 iulie, pentru prima categorie (Early Stage) care se adresează start-up-urilor la început de drum şi echipelor care vor să îşi facă un start-up pentru concretizarea unei idei, subliniază sursa citată.

"Impactul modelului economic actual asupra mediului este o preocupare importantă şi constantă. A devenit clar că trebuie sa gândim strategiile de crestere doar in armonie cu mediul, daca vrem sa asiguram sustenabilitate afacerilor noastre, societatii si viitorului. În acest context, ne rămâne o singură opţiune: să accelerăm spre o economie durabilă! Tocmai de aceea Raiffeisen Bank are un program dedicat afacerilor la început de drum https://www.raiffeisenfactory.ro/ şi colaborează cu Impact Hub, la acest Accelerator de afaceri green. Orice astfel de iniţiativă contează şi poate face diferenţa în calitatea vieţii fiecăruia dintre noi!" a spus Raluca Nicolescu, director IMM la Raiffeisen Bank. .

"Prima ediţie Black Sea ClimAccelerator ne-a arătat că există un potenţial imens în piaţa start-up-urilor green care se află la început de drum. Ne-am dat seama că subiectul nu este doar dezbătut public, ci şi în spaţiul privat se caută soluţii de eco-inovare care au nevoie de instrumente şi resurse pentru a-şi duce misiunea la următorul nivel. Astfel, în 2022 căutăm o nouă generaţie de antreprenori care pot să răspundă la provocarea majoră a secolului: schimbările climatice. Astfel, încurajăm antreprenoriatul green prin inovaţie, creativitate şi tehnologice alături de un ecosistem de parteneri, mentori, juraţi, investitori." a declarat Adina Creţu, Director Programs & Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest.

Orice start-up care adresează prin soluţii inovatoare cel mai dezbătut subiect de pe agenda publică - schimbările climatice - poate aplica în Black Sea ClimAccelerator, unde are posibilitatea de a-şi verifica ideea şi de a atrage investiţii. Cele mai promiţătoare start-up-uri din România şi Bulgaria vor intra într-un program complex ce include, printre altele: workshop-uri de modelare de business, marketing, vânzări, management financiar, consultanţă de business şi pregătire pentru investiţii, mentorat individual, sesiuni de pitching, peer sharing, evenimente internaţionale şi, nu în ultimul rând, o finanţare pentru a-şi dezvolta afacerea.

Toate start-up-urile selectate vor participa şi la sesiuni de mentorat individuale, sesiuni de peer sharing la nivel naţional şi internaţional şi se vor conecta cu actori cheie din ecosistem. În plus, start-up-urile din categoriile MVP şi Growth vor participa la evenimente şi târguri naţionale şi internaţionale şi la Demo Day, un eveniment naţional în care îşi vor prezenta soluţia în faţa jucătorilor cheie din piaţă şi vor participa la sesiuni de networking.

Procesul de selecţie pentru participarea în accelerator va fi realizat de către un juriu format din membri cu expertiză diversă atât din mediul antreprenorial, cât şi din mediul corporate şi investiţional. În această ediţie, juriul acceleratorului îi include pe: Adina Cretu - Director Programs & Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest, Andrei Dudoiu - Managing Partner & President of the Board of Directors SeedBlink, Catalin Velescu - General Manager and Founder of Volta Grup, Hanny Bratu - Marketing & Fundraising Manager WWF România, Ionut-Cristian Ciubotaru - Vice President Business Development Gas & Power Division OMV Petrom, Loredana Ianuş - Communication Director Graffiti PR, Raluca Nicolescu - SME Director Raiffeisen Bank, Vlad Gliga - CEO Rubik Hub & Co-founder The Climate Vertical, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb