Fiscul va extinde la nivel naţional controlul persoanelor fizice cu averi/venituri mari, urmând ca în fiecare judeţ să fie făcută, în intervalul 1 iulie-30 septembrie, o listă cu câte 50 persoane, totalul celor verificaţi dacă şi-au declarat corect veniturile urmând să se ridice la 2.000 de persoane. Listele vor fi redactate de către compartimentele de verificare fiscală a persoanelor fizice din cadrul administraţiilor judeţene, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
"În intervalul 1 iulie-30 septembrie, vor fi elaborate eşantioanele care vor intra în programul de îmbunătăţire a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi/venituri mari. Compartimentele de verificări fiscale din cele 40 de judeţe vor trebui să formeze eşantioane de câte 50 de persoane fizice, urmând ca, de la 1 octombrie, să demareze verificările pe baza informaţiilor deţinute sau obţinute de Fisc cu privire la averile deţinute şi cuantumul impozitelor plătite", au arătat sursele.
Acţiunea care va începe în luna iulie nu va viza şi municipiul Bucureşti, pentru care au fost deja iniţiate anterior astfel de verificări, ci reprezintă o extindere la nivel teritorial a controlului.
Practic, această extindere a controlului este iniţiată după finalizarea verificărilor efectuate de Direcţia de Verificări Fiscale de la centru, pe un prim eşantion de 30 de persoane, selectat dintr-un grup lărgit de 300 de contribuabili persoane fizice care au intrat în Programul de îmbunătăţire a conformării fiscale.
Potrivit surselor citate, în urma acestor verificări, Fiscul a identificat, într-o primă fază, 10 persoane din cele 30 care nu şi-au îndeplinit obligaţiile şi care vor fi supuse investigaţiilor suplimentare.
"Acum pe baza rezultatelor obţinute la centru şi a consolidării procedurilor de verificare, conducerea Fiscului a decis extinderea programului la nivelul întregii ţări", au explicat sursele.
În ultima scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a inclus un paragraf în care afirmă că este hotărât să accelereze "progresele înregistrate în cadrul iniţiativei noastre privind Persoanele Fizice cu Averi Mari", arătând că Direcţia de Verificări Fiscale (DVF) va continua etapa iniţială a primei aplicări a tehnicilor de control bazate pe metodele indirecte.
1. Oare a inceput marea spalare de pacate?
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 23.05.2014, 10:35)
Deci, intai au incercat cu spalarea pacatelor anumitor persoane, fara sa le confiste averile, iar acum vor ca aceasta spalare de pacate sa fie extinsa la toti cei care au capusat tara in ultimii 20 de ani? Deci, sa zicem ca majoritatea celor 2000 de persoane, care provin mai mult sau mai putin dintre debitorii vestitei Bancorex, aceea din care au disparut 6 miliarde de dolari, care a disparut si ea prin BCR-Erste, vor fi condamnati sa zicem pe 3-5 ani de inchisoare, din care vor ispasi vreo maxim 2. Ne alegem cu ceva din asta? Li se confisca lor averile facute prin coruptie si furt public? S-a intamplat asta? Mai degraba ar fi lasati liberi, in schimbul returnarii a 75% din averi. Macar s-ar alege si bugetul tarii cu ceva. Asa, vom ramane si "f..ti in c.r si cu banii luati". Frumoasa strategie, spalarea de pacate... Iar daca n-o fi asa, sa ne fie de bine, retractam public si ii facem pe anchetatori si pe judecatori eroi nationali. Ar cam merita, ca daca reusesc, vor reusi ducand un adevarat razboi pe viata si pe moarte, la fel ca cel dus prin Italia sau prin SUA, impotriva mafiei atot-prezenta.