FLORIN CÎŢU: ''Revenire în V a economiei, în trimestrul III, economia a crescut cu 5,6%''

G.U.
Macroeconomie / 13 noiembrie 2020

''Revenire în V a economiei, în trimestrul III, economia a crescut cu 5,6%''

Economia a crescut cu 5,6% în trimestrul III, iar datele oficiale arată o revenire în V a economiei, a scris, astăzi, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, conform Agerpres.

"Date oficiale - revenire în V a economiei! În trimestrul III economia a crescut cu 5,6%. Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. Astăzi avem confirmarea că Guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune dacă nu exista majoritatea toxică PSD-istă în Parlamentul României. Mulţumim tuturor românilor pentru că am fost o echipă în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români, cu o guvernare de dreapta, liberală", se arată în postarea lui Florin Cîţu.

România a consemnat o scădere economică de 6% în trimestrul III din 2020, raportat la perioada similară din 2019, însă faţă de trimestrul anterior a înregistrat o creştere de 5,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, date astăzi publicităţii, notează sursa citată.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, Produsul Intern Brut a scăzut, comparativ cu perioada similară din 2019, cu 5,1% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Produsul Intern Brut a fost mai mare, în termeni reali, cu 5,6%, în trimestrul III, comparativ cu trimestrul anterior. Pe serie ajustată sezonier, în trimestrul III 2020, comparativ cu trimestrul anterior, PIB a crescut cu 5,6%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 6,0%. În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019, Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,6%.

Pe serie brută, comparativ cu acelaşi trimestru din anul 2019, PIB în trimestrul III 2020 a înregistrat o scădere cu 6,0%. În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019, PIB a scăzut cu 5,1%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Avem cea mai puternică scădere a economiei din UE, după Spania și nenea ăsta se laudă cu revenire în V. Poate un V anemic, cu capătul din dreapta ros.

    Și o pisică moartă sare (revine în „V”) când o arunci de la etaj și dă de asfalt.  

    Urmează un alt megalockdown, care ne va prinde într-o stare considerabil mai proastă decât cea de la cel anterior. Asta în condițiile în care competențele conducătorilor sunt cele care sunt... Adică deplorabile. 

    Minciunica,esti pe contrasens cu Eurostat-ul.Sa nu va tamponati.

    1. Nu mai postati nimic,El crede ce spune si spune pentru prostii ca el ce nu se documenteaza,Traieste ,in alta lume,lumea lui iluzorie.Are cineva tupeuli comunice ce cred oameni despre el?

    Bhai cu "revenire" ha ha ha.... de la -12 la +5,6 = ? (cat bhai catule) E revenire? E cu plus sau cu minus?

    Doamne iartama dar oaneii care cred asemenea aberatii tre sa fie foarte ingusti la minte! 

    Se da urmatorul exercitiu: 

    -12 real gdp + 5,6 real gdp = ? si inca nu am rostogolit toata sandramaua financiara (mai sunt trimestre de trecut prin criza economica reala) abea atunci facem meria. 

    Asa cum cazatura din 2008 a fost depasita in nominal in 2012 ; dar real, pe trend revenirea nu am mai existat de atunci. Urmariti trendul ratei de dobanda si yeldul la bonduri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb