FLORIN CÎŢU: ''Este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării''

G.U.
Politică / 15 februarie 2021

''Este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării''

Premierul Florin Cîţu a declarat, astăzi, că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, astfel încât sporurile să fie legate de performanţă, potrivit Agerpres.

"În continuare cred că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării în România. Sporurile reprezintă, din acele 109 miliarde de lei, aproape 26 miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială, plătim aceste sporuri anual. Problema este că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat. Aş vrea de acum încolo să avem o legătură directă, clară, transparentă pentru cetăţeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineaţă până seara să plătească taxe, să fie o legătură directă între performanţa acelui sector public şi veniturile din sectorul public şi acest lucru îl vom face anul acesta", a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că s-a luat o decizie politică astfel încât sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu intre în ordonanţa care cuprinde mai multe măsuri structurale pentru susţinerea bugetului pe acest an. Premierul a precizat că această ordonanţă urmează să fie finalizată marţi, notează sursa citată.

"A fost o decizie politică ca sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu fie incluse în ordonanţa care va lua acele măsuri pentru susţinerea bugetului în 2021. (...) Este o decizie politică, dacă se pun aceste amendamente (privind indemnizaţia de hrană - n.r.) vom vedea dacă sunt acceptate sau nu", a spus Cîţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Eliminati inechitatile din sistemul de salarizare, plafonati pensiile la 6000.peste aceasta suma, doar cele pe baza de contributivitate, eliminati cumulul salariilor cu pensia în sistemul bugetar.

    1. In loc sa ceara ridicarea pensiilor minime la 6000 de RON/luna, ca sa nu mai fure politicienii, ei cereau invers! Un analfabet care nu fusese capabil sa treaca bacalaureatul francez decat cu proptele de la baietii cu ochi albastri, Funeraliu sau Groparul Invatamantului, cerea examene pentru profesori! in ce calitate, de repetent al sistemului de invatamant francez? Un alt ”om politic” cerea reducerea doctoratelor pentru ca ii ura pe cei cu o calificare superioara! TOT FELUL DE ANALFABETI CONDUCEAU ROMANIA! Politicienilor sa li reduca salariile la $240/luna, sa li se reduca gratuitatile la hoteluri, spitale, cantine, transporturi! Ca sa vada si ei cum arata viata unui roman de rand! Daca nu poti face rost de bani pentru buget decat pentru taieri, sa se dea la o parte acesti politicieni de calitate joasa! Populatia vrea reducerea pana la salariul minim al salariului politicienilor! Si sa puna mana pe masinarii, sa construiasca tot ce era de construit in ultimii 35 de ani: zgarie-nori, trenuri de mare viteza, spitale fara doctori care bateau pe pacientul bolnav de Covid-19 sa ia tratamentul decis, DAUNATOR, de ei, trimitandu-l in mormant, cu tehnica regeneratoare! Cei care carantinasera pacienti trebuia sa ajunga in fata organelor de ancheta pentru incalcarea drepturilor omului! Revoltele porneau!

      Politicienii! Majoritatea!

    In Romania de astazi salariile si pensiile sunt vrednice de a fi subiecte de circ

    Legea salarizarii, PSD-ista, este in realitate o aiureala plina de anomalii, un circ conceput de circareasa de la Craiova.  

    Deasemenea legea pensiilor este un adevarat "labirint" prin care cei care stiu, hotii, s-au strecurat si si-au tras pensii de zeci de mii. Cei nestiutori cu 40 de ani lucrati sunt batjocoriti cu pensii de 1000 de lei. Circ in toata regula. 

    Si la fel este situatia si cu pensiile militarilor, un circ, nimeni nu poate stii ce drepturi are si ce pensie i se cuvine, ca si acolo circareasa aceasta si-a bagat nasul si a facut din pensiile militare un balamuc.  

    Puneti salariile si pensiile in ordine.

    Opriti circul. 

    1. Intr-o țara atât de săracă, politicienii nu au decât sa primească 240 de dolari pe luna. Sa vina cu bicicleta la Parlament sau Guvern, tot timpul, sa-și plătească chiria, hrana, hainele și transportul! Sa își pună cenusa in cap! De ce sa fie Romania rușinea Europei, una dintre țările in care salariile și veniturile IMM-urilor sunt de subzistenta!? Nu e vina lor? Timp de 36 de ani au huzurit pe banii poporului! Sunt convins ca sunt persoane fără doctorat calificate la fel precum cele cu doctorat, dar dacă tot au trecut prin atâtea, de ce sa nu beneficieze de un spor simbolic? Cu 100 de dolari in plus nu își cumpara nimeni Lamborghini, poate un sfert de roata! Atât de saraci sunt cei din Ro?! Am aflat ca și Pacepa a murit de CoVid 19? For God’s sake! Reduceți numărul de parlamentari la 42 Senatul și 42 Camera Ne(reprezentativilor)! Nu ii mai lăsați sa își bată joc de voi, sa va impună tratamente doctorii sa va bage in mormânt, sa va bata dacă nu îl acceptati, sa va rupă in bătăi urechile! Nu toti, dar sunt mulți care se dedau la acest regim genocidar! Lăsați-i pe cei cu IMM-URI și din Horeca, cinema sa respire! Nu mai plătiți vedete cu 100,000 de dolari sa se declare bolnave Covid19! Bine ca am plecat, mi-e ciuda de cei rămași supuși la astfel de Experimente Radicalizate de Reichul Globalist?

      Sa va batjocorească! Cereți pensii și salarii minime de o mie de dolari pe luna! Lăsați afacerile libere! La cât au furat politicienii timp de 36 de ani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb