Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că fără o lege offshore nu pot începe investiţiile privind explorarea de gaze în Marea Neagră, menţionând că acest proiect ar putea ajuta România să aibă o "securitate energetică", din 2026, informează news.ro.
"Fără o lege offshore, nu pot să înceapă explorarea de gaze în... şi nu pot să facă, de fapt, planul de investiţii. Aici nu putem să discutăm măcar de un plan de investiţii al parteneriatului nostru cu OMV Petrom pentru a explora gaze în Marea Neagră. Legea offshore - ok, nu aveai nevoie de ea pentru tranzacţia Romgaz-Exxon, dar ai nevoie de ea pentru a începe investiţia pentru că acolo sunt nişte criterii clare, fără acele criterii nimeni nu-şi va asuma un risc", a declarat Florin Cîţu, marţi.
El a menţionat că acest lucru va ajuta în viitor, din 2026.
"Alături de proiectele pe care le avem pentru energie nucleară, avem şi acest proiect pe gaze. România poate să aibă, nu ştiu dacă independenţă energetică, dar să aibă securitate energetică din 2026", a susţinut el.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că printre priorităţiel PNL se află şi modificări legislative care să deblocheze investiţiile din zona Mării Negre, privind problemele din energie.
"Putem debloca aceste investiţii dacă vom face modificări la celebra Ordonanţă Dragnea 114 care a blocat exploatarea ofdfshore de gaze de la Marea Neagră", a spus Stroe.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2022, 14:04)
O lege offshore dupa mintea lui citu inseamna ca statul sa primeasca 3% redevente si strainii sa castige 97% iar gazele sa plece 90% in Europa pentru ca are nevoie iar restul sa ramana aici cu pret de 10 ori mai mare fata de anul trecut.
2. Fă sondă
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2022, 15:59)
Sau acceptă că ești prost....
3. Boschetarii !!!
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2022, 16:06)
S - o facă .....
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.02.2022, 17:07)
daca rusii nu dau voie , nu se face nimic in Marea Neagra.
Asa a fost cu Nabucco , asa si cu Tanap.
Se baza lumea pegazul din Azerbaijan... Au cumparat rusii 100% productia.
Se bazau europenii pe Brua...
Au cumparat rusii 100% capacitatea( prin intermediari)
Au cumparat reteaua din Grecia..
Deci, ce exploatam din Marea Neagra ? In afara de creveti?
Poate H2S
:(
Din pacate!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2022, 10:51)
Nu mai stiti cum sa dati gazul din Marea Neagra pe gratis. Hotilor, Mafiotilor, Tradatorilor. A ajuns gazul de la Gazprom sa fie mai ieftin ca cel din tara ca trebuie sa faca OMV-Petrom banul gros pe saracirea populatiei. Cu ce neincalzeste ca avem gaz, daca il platim mai scump ca cei din UE sau gazul nostru este exportat la ei si noi trebuie sa punem totul pe butuci inclusiv populatia sa intre in colaps. Hoti ordinari.